Valto pakt ruime overwinning op ckv Nieuwerkerk

Na een weekje rust in verband met de koningsdag mocht vandaag Valto 1 aantreden tegen ckv Nieuwerkerk 1. Eigenlijk de speelronde welke in de lager spelende poules op 6 april gespeeld werd, maar de ereklasse als enige nog vrij was. In het vrije weekend zullen veel Valto’ers de verrichtingen van “onze” Jasper gevolgd hebben bij het WK Beachkorfbal. Jasper had de stoute schoenen aangetrokken en zich aangemeld voor de selectietrainingen voor het Nederlands beachkorfbalteam. Bondscoach Roelof Koopmans zag het helemaal zitten met deze energieke lange heer en selecteerde Jasper voor het WK team. Als Benjamin van de groep ging hij samen met bekende namen als Marjolijn Kroon, André Zwart, Momo Stavenuiten, Ryanne Segaar, Mandy Koelman, oud ONDO speler Yosri van der Ende en Marije Visser, speelster van Mid-Fryslân, voor een derde plaats op het WK om Nederland zo te plaatsen voor de World games.

We hebben allemaal kunnen zien dat Jasper zich in de wedstrijden prima staande wist te houden tussen de grote mannen. Er rust één smetje op de wereldtitel van het Nederlands team en dat is toch wel de verloren poule wedstrijd tegen een andere grootmacht in de korfbalwereld, Chinees Taipei. Verder werden alle wedstrijden gewonnen en werd het WK in Pattaya afgesloten met een nieuwe wereldkampioen, Nederland, wat nu ook gelijk de nieuwe nummer één op de wereldranglijst voor Beachkorfbal is geworden. Deze prestatie mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en zo kwam het dat Jan Jaap even inbrak op de warming up van de spelers. Hij overhandigde Jasper een grote bos bloemen en een paar lekkere drankjes. Na het applaus in ontvangst te hebben genomen, ging Jasper weer verder met de voorbereiding op de belangrijke wedstrijd van vanmiddag.

De verrichtingen van Jasper bleven echter ook niet onopgemerkt bij andere mensen. Het was dan ook niet vreemd dat Jasper gebeld werd door de club waar mister Beachkorfbal Barry Schep aan het roer staat. Hij wist Jasper te strikken voor het Amsterdamse AKC Blauw Wit, wat in de Korfballeague uitkomt. Een mooie kans voor Jasper die hij met beide handen aan pakt, maar jammer voor ons om dit kind van de club te zien vertrekken. Hij was toch een speler waar je voor naar de Villa kwam om te genieten van zijn energieke spel. Volgend seizoen zullen we hem moeten missen en gaat Jasper de strijd aan met de wereldtop van het korfbal. In de korfballeague komt hij de echte grote mannen tegen, maar ik heb er wel vertrouwen in dat hij het er goed vanaf gaat brengen. Ik wil Jasper dan ook vanaf deze plaats alle succes toewensen met zijn avontuur in 020 en hoop oprecht dat het wordt wat je er van verwacht. Zo niet, dan ben je natuurlijk altijd weer welkom op je oude nest in De Lier.

Dan de wedstrijd van vandaag die toch wel met gemengde gevoelens door ondergetekende werd tegemoet gezien. In de zaal wist Valto slechts één puntje aan deze tegenstander over te houden en bleek het een taaie tegenstander. Zij spelen het spel anders dan hoe Valto het graag speelt. CKV Nieuwerkerk begint vaak wel met korfbal, maar als het niet loopt zoals de gepassioneerde coaches het willen wordt het al gauw fysiek met veel duw en trek werk. Willen wij voor behoud in de ereklasse spelen, zullen we het hoofd dus koel moeten houden en zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Vandaag was Valto echter de bovenliggende partij en nam vanaf het begin de touwtjes in handen. De eerste aanval met Maaike, Elise, Koert en Bart wist binnen enkele aanvallen een 2-0 voorsprong op het bord te zetten. Het andere vak had het een stuk lastiger en wist maar niet tot scoren te komen, ondanks de vele kansen die zij creëerden.

Zo kon het gebeuren dat het na tien minuten weer gelijk stond dankzij een afstandsschot en een toegekende strafworp. Het verschil werd echter weer snel hersteld door Maaike die met twee doelpunten achter elkaar ons weer op voorspong zette. Nu deed ook het andere vak een duid in het zakje. Met de verzilverde strafworp van Jasper en een schot van Thom werd het verschil verdubbeld naar 6-2. Nadat Bart onze voorsprong had vergroot naar 7-2 grepen de coaches van Nieuwerkerk in en namen een time-out. Met nog tien minuten op de klok ging het spel verder. Na de time-out werd snel duidelijk wat de spelers van Nieuwerkerk te horen hadden gekregen. De ellebogen werden weer gebruikt en het spel verhardde flink. Valto bewaarde echter de rust en liet Nieuwerkerk even uitrazen. De arbitrage was vandaag in goede handen bij de heren Ringma en De Vree die alle brandjes in de kiem wisten te smoren. Na de time-out wisten de gasten uiteindelijk nog tweemaal de korf te vinden, maar Jasper en Bart zorgden er voor dat het verschil op vier bleef en de spelers bij 9-5 de gang naar de kleedkamers maakten.

Een mooi moment om even af te koelen voor onze gasten, want zo vlak voor rust dreigden toch wel een paar keer de vlam in de pan te slaan. Hoewel de coaches van Nieuwerkerk de spelers letterlijk door de wedstrijd coachen en hen het liefst op hun plek zouden willen zetten, wilde het ook met hun aanwijzingen vandaag niet lukken. Na de rust bleven zij nog even aan het elastiek, maar het lukte hen ondanks de inbreng van verse spelers niet om het gaatje gedicht te krijgen. Tegenover de treffers van Mirthe (2x) en Sheila wist Nieuwerkerk maar één maal de korf te vinden. Halverwege de 2e helft leek de wedstrijd wel gespeeld toen Bart er 14-8 van maakte, maar de gifbeker was nog niet leeg voor ckv Nieuwerkerk. Thom en Mirthe strooiden nog wat zout in de wonden, waardoor de gasten gedubbeld werden bij 16-8 en de Nieuwerkerk coaches maar weer eens een time-out namen in de hoop de schade beperkt te kunnen houden. Het meegereisde Nieuwerkerkse publiek was inmiddels stil geworden, maar de coaches bleven onverminderd de ploeg toeschreeuwen hoe te lopen en waar de kansen gezocht moesten worden.

Thomas en Mark zaten rustig op hun stoelen en keken toe hoe de Lierse trots hun wedstrijd speelde en de voorsprong met verve in stand hield. Uit een omdraaibal wist een Nieuwerkerkse dame onze verdediging te verrassen, maar Bart diende deze treffer met zijn 5e van de middag van repliek. In de slotfase wisten ook Elise en Frank hun naam nog op het wedstrijdformulier te krijgen door een duid in het zakje te doen. Beiden werden op onreglementaire wijze van het scoren afgehouden en mochten derhalve hun strafworpen verzilveren. De laatste treffer was voor de gasten, waarmee de eindstand op 19-11 kwam te staan. Het eindsignaal kwam ook wel op een goed moment, want niet veel later gingen de hemelsluizen open en kwam er een flinke bui naar beneden. De andere wedstrijd in de poule was een prooi van DeetosSnel, wat op bezoek bij KOAG met een 11-17 overwinning van het veld af liep. Zij zullen gaan proberen om zonder puntverlies het kampioenschap binnen te harken. Valto vindt zich op onderling resultaat terug op de tweede plaats met net als ckv Nieuwerkerk één overwinning achter hun naam. KOAG, tegenstander van Valto volgende week, staat nog met lege handen en zal er dus op gebrand zijn om tegen Valto daar een positief resultaat aan toe te voegen. Support is dan ook weer gewenst volgende week in Krimpen a/d IJssel. Deze wedstijd begint op 15:30 uur aan de Groene Wetering 2 in Krimpen a/d IJssel. Valto 2 zal zo wie zo het begin van deze wedstrijd missen, want zij spelen in Hardinxveld-Giessendam tegen Vriendenschaar 2. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Sluisweg 135, waar support ook van harte welkom is.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.