Speelronde 3 – Halverwege, de returns komen eraan

We zijn halverwege de competitie en voor veel teams komen de returns eraan. Voor de teams in een poule van 7 teams zijn er geen returns, zij spelen tegen alle teams in de poule maar één keer en spelen dus ook zo 6 wedstrijden. Veel van de wedstrijdsportteams deden goede zaken, een aantal teams maakte het spannend en won met één doelpunt verschil (V3, A1, A2, C1). Valto B1 won knap met een groter verschil van ONDO (16-8) en Valto 1 en 4 wisten ook iets ruimer te winnen (13-11 en 14-18). Bij Valto 2 viel het kwartje net de andere kant op, daar werd net aan verloren met 12-13. Grotendeels goede zaken dus.

Bij de teams in de breedtesport heb ik zelf kunnen kijken bij de B2, dat net aan verloor van Maassluis (7-8) en ook de E3 en F3 heb ik kunnen zien met beide ruime overwinningen (10-3 en 5-1). Leuk om te zien dat ons jongste F-team al stappen maakt. Natuurlijk valt er nog veel te leren, maar een aantal vaardigheden zit er al goed in. De E3 is nog een stapje verder en daar wordt er vrolijk op los gescoord. Deze teams werden overigens gefloten door twee A-spelers die voor het eerst gefloten hebben. Best spannend natuurlijk, maar het ging prima. Hier en daar heb ik wat aanwijzigingen kunnen geven en een volgende keer zal het nog beter gaan. Wil je ook begeleiding bij de eerste keer fluiten? Vraag dan aan Thom of er iemand bij kan zijn, als je fluit.

Uitschieters in positieve zin deze week waren de wedstrijden van de C2 (15-5), de F1 (15-0) en de E2 (31-0), waarbij die laatste een wel heel grote overwinning is met bijna iedere minuut een doelpunt.

Coaches en scheidsrechters opgelet!
Voor de overige wedstrijden in de competitie zijn er nog een aantal aandachtspunten die ik graag wil meegeven voor alle coaches en scheidsrechters.

  • Zorg dat je wedstrijd op tijd begint en op tijd eindigt. Dat betekent dat alles en iedereen op tijd aanwezig dient te zijn.
  • Bij E en F wedstrijden zorg je dat de kleine pauze na 10 en na 30 min niet langer duurt dan 1 minuut en de rust na 20 min duurt 5 minuten.
  • Als er na een E of F wedstrijd een wedstrijd op een groot veld wordt gespeeld, zorg dan dat je de strafworpen buiten het speelveld neemt en laat iemand de middellijn en overige palen alvast weghalen. Op die manier kan de volgende wedstrijd op tijd beginnen.
  • Is er door wat voor reden dan ook toch uitloop tijdens de wedstrijd, laat de tijd dan doorlopen. Het is belangrijk dat de wedstrijden op tijd beginnen, omdat de uitloop doorwerkt de rest van de dag en omdat coaches soms meteen moeten vertrekken naar hun eigen wedstrijd of spelers moeten invallen bij andere wedstrijden. Daarnaast zijn er bij de wedstrijdsport scheidsrechters van buiten die ook graag op tijd willen starten en weer op tijd willen vertrekken.
  • Tenslotte vult de scheidsrechter na de wedstrijd samen met de coach het formulier in, zodat wissels er goed instaan en bij de wedstrijdsport ook de tijden van de wissels goed staan.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Voor verschillende leeftijdsgroepen kun je direct aansluiten en wedstrijden spelen kan dan in de zaal (begin november).

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. De groep wordt steeds groter, enthousiaster en sportiever. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.