VALTO pakt de draad weer op tegen Vitesse

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Tot het zesde speelweekend van de competitie had het vlaggenschip van VALTO nog geen wedstrijd winnend weten af te sluiten. VALTO 2 wist al wel tegen DES en Sparta de winst te pakken, maar ook zij hadden de laatste twee wedstrijden verloren. De tegenstanders van vandaag, Vitesse 1 en 2 uit Barendrecht, hebben het dit jaar echter ook niet makkelijk in de competitie en wilden maar wat graag met vier punten huiswaarts rijden. Aan het eind van de wedstrijden werden toch de punten gedeeld tussen Barendrecht en De Lier.

VALTO 2 was al een minuut of twintig onderweg toen ik binnen kwam, doordat ik wat spionage werk had verricht bij ODO 5, de koploper in de poule van VALTO 6. Het scorebord gaf een 7-9 tussenstand met nog zeven minuten tot de rust. Ron zorgde er voor dat VALTO vlak voor rust weer de aansluiting kreeg, maar helaas wisten de gasten nog voor de rust het gaatje weer te vergroten naar 8-11.

Voor VALTO was het dus zaak om na de thee het gaatje niet te groot te laten worden, dus werd er bij aanvang van het tweede deel strak verdedigd. Dit resulteerde er in dat we met de doelpunten van Lotte en Ron bij 10-11 weer de aansluiting kregen. Het andere vak kon hier helaas geen gevolg aan geven, terwijl het verdedigingsvak het erg lastig had. Vitesse wist de schade weer te herstellen door een strafworp te verzilveren en even later ook weer van afstand raak te schieten. Langzaam maar zeker raakte VALTO helaas wel de grip op de wedstrijd steeds meer kwijt en wisten de gasten de marge op twee punten verschil te houden. Nadat Ron de 12-14 in de 13e minuut binnen schoot leek er nog geen vuiltje aan de lucht. De gasten gooiden toen echter een deksel op de korf, waardoor VALTO ruim 13 minuten niet tot scoren kwam. De gasten scoorden intussen vrolijk door en wisten hun marge te vergroten naar 12-20, voordat Maaike voor VALTO de korf weer wist te vinden. Met nog een kleine vijf minuten op de klok begonnen de ballen voor VALTO weer te vallen, maar Vitesse speelde de wedstrijd rustig uit. Lisanne, Thijs en Pieter wisten de eindstand nog wat draaglijker te maken voor VALTO, maar punten levert dat niet op. VALTO 2 gaat door deze nederlaag van 16-20 als gedeeld nummer 6 de kerstvakantie in met maar twee punten meer dan de rode lantaarndrager DES. Zij hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld, doordat hun wedstrijd van vandaag op een later te bepalen datum gespeeld gaat worden.

Voor het vlaggenschip van VALTO was het vandaag een echte vier punten wedstrijd tegen de rode lantaarndrager uit Barendrecht. Vitesse bevindt zich het hele zaalseizoen al in de hoek waar de klappen vallen. Deze jonge ploeg met toch wel de nodige talenten aan boord komt maar niet in een lekker ritme deze winter en was er dus op gebrand om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was intussen ook tot Barendrecht door gedrongen dat VALTO even niet lekker in hun vel zit, dus roken zij een kans op succes. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter van Bezooijen schoten zij dan ook uit de startblokken. Met strak verdedigen wisten zij de eerste aanvallen van VALTO te weerstaan, maar ook de Lierse verdediging hield het drie minuten dicht. De score werd geopend door de gasten, maar Frank was in de volgende aanval ook trefzeker. Het initiatief lag echter bij de gasten en zij wisten na enkele minuten een eerste gaatje te slaan bij 1-3. Naomi zorgde weer voor de aansluiting, maar toen werd in de verdediging aan de noodrem getrokken en mocht Vitesse de schade herstellen vanaf de strafworpstip. VALTO kreeg nu echter steeds meer grip op de Barendrechtse aanvallen, waardoor we even later door doelpunten van Bart en Iris weer langszij kwamen bij 4-4. Vitesse wist nog niet van opgeven en zou nog één keer op voorsprong komen. Dit was echter van korte duur, want Frank wist deze voorsprong in dezelfde minuut ook weer weg te werken. Hierna trok VALTO het initiatief naar zich toe en nam door doelpunten van Bart en Iris gelijk een voorsprong van twee punten. Vitesse deed direct wat terug via een afstandsschot van een dame, maar Frank wist dit weer snel te herstellen. VALTO leek nu de wedstrijd al na twintig minuten te willen beslissen en nam door twee treffers van Laurens een 10-6 voorsprong. De doelpunten productie viel echter stil bij VALTO en hier maakten de gasten dankbaar gebruik van. Binnen vier minuten werd de achterstand gehalveerd en leek VALTO weer even helemaal de weg kwijt te zijn. Meerdere aanvallen gingen verloren zonder dat er een schot gelost was, waardoor de gasten een aantal minuten later weer langszij kwamen bij 10-10. Het werd dus even billen knijpen voor het thuis publiek tot de rust. Onder luide aanmoedigingen van dit publiek ging het vlaggenschip weer op jacht naar een nieuwe voorsprong voor de rust die nog minder dan vier minuten weg was. Frank zorgde ervoor dat er weer gejuicht kon worden, maar toen de klok al stil stond viel daar weer de gelijkmaker. In deze laatste minuut voor de rust trokken de spelers nog even alle registers open voor de laatste aanval voor de thee. Dit zorgde ervoor dat er door de treffer van Laurens toch met een kleine voorsprong van 12-11 gerust kon worden.

De tweede helft begon Vitesse met het binnen schieten van de gelijkmaker in de eerste aanvallen. Marrien had zijn ploeg echter goed op scherp gezet onder het genot van de “thee”. Frank leek vandaag weer zijn oude vorm terug te hebben en ook Sanne deed weer een duid in het zakje. Het verschil was weer terug op twee en deze keer zou VALTO ook gelijk door drukken. Met vier treffers op rij van Laurens en Frank werd het 18-12, maar moest er nog wel twintig minuten gespeeld worden. Spelers en supporters mochten dus niet verslappen om deze overwinning niet meer uit handen te geven. Een wedstrijd uitspelen is niet altijd even makkelijk, want als je te voorzichtig gaat spelen sluipen er ook vaak foutjes in het spel. Dit dreigde vandaag ook ons vlaggenschip te overkomen, want Vitesse had de achterstand binnen vijf minuten gehalveerd door een paar domme foutjes in de verdediging en verkeerde keuzes in de aanvallen. Het publiek ging zich weer roeren en de ploeg leefde weer op. Er werd weer scherp verdedigd en de aanvallen werden weer zorgvuldig opgezet. Het verschil werd door Bart, Frank en Judith weer hersteld bij 23-17 en mocht het eigenlijk niet meer fout gaan met nog maar negen minuten op de klok. Vitesse ging nog in een alles of niets poging aan een slotoffensief beginnen, maar VALTO hield de controle. Met overmacht werd de slotfase uitgespeeld, door prima rebound werk van Bart en Kevin wist VALTO veel aanvallen te spelen en de aanvallen van Vitesse met succes te verstoren. Topscoorder van vanavond werd Frank die ook de eindstand op het bord schoot uit een vrije bal. Hierna floot scheidsrechter van Bezooijen voor het eind van de wedstrijd en was met 25-20 de eerste overwinning in deze zaalcompetitie een feit. Een meer dan verdiende overwinning voor het vlaggenschip, wat daarmee ook weer een plaatsje stijgt in de competitie. Voor de kerstvakantie kan beginnen moet er nog een wedstrijd in de Zuid Holland korfbal cup gespeeld worden. Deze staat gepland op dinsdagavond waar we wederom KCC treffen, waar we vorig jaar tegen stuntte door hen uit te schakelen in de halve finale. Deze hoofdklasser zal zijn huiswerk dit keer wel beter doen en zal VALTO alles uit de kast moeten trekken om de stunt van vorig jaar kunnen herhalen. Vergeet ook allemaal niet om onze D1 te komen aanmoedigen, want ook zij spelen weer voor de beker tegen dezelfde tegenstander met hetzelfde klasse verschil nl. 1e klasse v.s. hoofdklasse.

Uw steun is dan ook meer dan welkom om 19:15 uur als VALTO D1 start met hun wedstrijd. Hierna zullen beide hoofdmachten gaan strijden voor een plaats in de volgende ronde. Het worden hopelijk weer een paar wedstrijden om van te smullen die je niet wilt missen.

Tot dinsdagavond dus allemaal, Arno van Leeuwen.