Valto strijdend ten onder tegen DeetosSnel/QLS

Na de ruime overwinning van  vorige week in Middelburg, stond er ook deze week weer een uitwedstrijd op het programma. Gelukkig was het deze keer maar een half uurtje rijden naar DeetosSnel in Dordrecht. Een wedstrijd tegen de koploper, waar we met de ruime overwinning van vorige week met veel vertrouwen naar uit keken. Door het tijdstip van de wedstrijd en het gunstige programma van deze week, konden er veel supporters achter de selectie aan reizen. Er werd zelfs een bus geregeld en omdat er bij DeetosSnel na de wedstrijd een feest georganiseerd werd, zou deze pas na het feest weer richting De Lier vertrekken. Al voor de wedstrijd zat de stemming er al goed in in het Lierse supporters vak. Vakkie V had het spandoek en de trommels ook mee, dus aan de steun voor ons vlaggenschip kon het niet liggen. Na het voorstellen van de ploegen en het arbitrale duo Schippers en de Wilde werd het tijd om de spelers los te laten. Onze eerste verdediging wist de thuisploeg knap van scoren te houden, waardoor Mirthe en Sheila ons na vierenhalve minuut spelen op een 0-2 voorsprong zetten. Het andere aanvalsvak van de thuisploeg had echter de routiniers Joost Hofman en Kevin den Beest staan en zij wisten de stand weer binnen twee minuten gelijk te trekken. Hierna zou de thuisploeg ook direct op voorsprong komen, maar Koert wist voor ons deze achterstand weer te egaliseren. Hierna zou de thuisploeg wat meer geluk hebben met de afstandsschoten, hoewel Kevin den Beest ook onder grote druk de ballen omhoog krijgt om te scoren. Met twee rake schoten zou hij het eerste gaatje van twee maken voor de thuisploeg. Na de vakwissel zou Mees Oppe het verschil naar drie tillen en keek Valto tegen een 6-3 achterstand aan. Valto zou het verdedigend in de volgende fase goed op orde hebben en wist ruim drie minuten de gelederen gesloten te houden. Mirthe werd met een overtreding van scoren gehouden, dus kreeg zij een strafworp mee die zij verzilverde. Het lukte echter niet om de aansluitingstreffer door de korf te krijgen. Onze verdediging hield vijf minuten stand, maar moest toen weer een tegentreffer slikken. Toen in de volgende aanval Kevin den Beest weer mocht gaan staan voor een vrije bal schreef ik de 8-4 tussenstand alvast maar op, want deze zijn bij hem toch wel een zekerheidje. Even dacht ik te zien dat er koppies gingen hangen, maar nee de ruggen werden gerecht. Bart en Koert halveerden de achterstand en met nog bijna twee minuten op de klok wist Thom de aansluitingstreffer binnen te schieten. Het slotakkoord voor de rust was echter weer voor de thuisploeg met een score van de man die vanavond niet leek te kunnen missen. Het lukte Valto niet meer om nog wat aan deze 9-7 tussenstand te doen, wat dan ook de ruststand werd.

De tweede helft begon Valto scherp. In de eerste aanval waren we te gretig waardoor we balverlies leden, maar dankzij de oplettende verdediging overkwam de thuisploeg hetzelfde. De volgende Valto aanval werd wel goed neergezet en werd ook de aansluitingstreffer door Mirthe gescoord. Hierna zou het weer bijna vier minuten duren voor er gescoord werd, maar het was Mirthe die met haar verdiende strafworp ons weer op gelijke hoogte bracht met de thuisploeg. De tweede helft was vijf minuten oud toen Jasper vanaf de strafworpstip ons weer op voorsprong zette bij 9-10. Wie anders dan Kevin den Beest bracht de  thuisploeg weer op gelijke hoogte, waarna de thuisploeg een verse dame binnen de lijnen bracht in de aanval. Zij was met haar eerste schot direct trefzeker en zette de thuisploeg weer op voorsprong. Mark en Thomas besloten ook tot wisselen over te gaan en brachten Frank in de hoop dat hij ons weer op gelijke hoogte kon brengen. Helaas was het geluk niet aan onze zijde en werd er aan de andere kant wel erg makkelijk naar de stip gewezen door de arbitrage. Hoewel zij een prima pot floten zijn er toch wel de nodige momenten geweest die je door een Valto bril ook in ons voordeel had kunnen fluiten. Dit zal ongetwijfeld bij de mensen met een rood witte bril niet veel anders zijn, want de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd in deze fase. Niet veel later viel ook de 13-10 voor de thuisploeg door de korf en leek het erop dat DeetosSnel Valto van zich af ging schudden. Valto toonde echter weer veerkracht en wist door doelpunten van Thom en Frank weer de aansluiting te krijgen bij 13-12, waarna de thuisploeg echter ook weer twee maal de korf vond. Tijd voor een time out vonden Mark en Thomas. Weer was een Dortse dame trefzeker en zette een 16-12 tussenstand op het bord, waarna coach Leon Simons een time out nam. Met nog minder dan acht minuten op de klok kon ik wel raden wat daar besproken werd. Na de time out zou Deetos de wedstrijd gaan uitspelen. Kansen die tot nu toe werden genomen, werden nu uitgesteld en werd de schotklok beter uitgespeeld. Kevin den Beest werd bedankt voor zijn bewezen diensten en mocht de wedstrijd vanaf de spelersbank verder toekijken. De ploegen zouden tot het eindsignaal om en om scoren, waarmee het verschil steeds vier en vijf doelpunten bleef. Het eindsignaal klonk nadat de 21-16 van Frank als laatste gescoord was. Een prima pot van ons vlaggenschip wat de wedstrijd in het laatste kwart door de vingers zag glippen. Jammer dat het bij een van onze vakken niet wilde lukken om de kansen af te ronden. Gezien het score verloop is de verdeling van de doelpunten wel erg uit evenwicht. Iets waar aan gewerkt kan worden tijdens de winterstop om er op 13 januari weer te staan voor de belangrijke wedstrijd tegen GKV/Enomics, wat de smaak van het winnen duidelijk te pakken heeft. Zij wisten gisteravond verrassend de Meervogels te vangen en hen met de eerste nederlaag naar huis te sturen. Ook in Scheveningen een verrassende nipte overwinning voor ckv Nieuwerkerk op KVS. Kv Swift wist in Middelburg ook een nipte overwinning uit het vuur te slepen op Sporting Delta, wat de stand in de poule toch wel wat verschuivingen opleverd. Valto blijft 3e en ziet GKV nu naast hen aansluiten na de derde winstpartij op rij. DeetosSnel heeft een marge van vier na het verlies van de Meervogels, wat met één puntje meer boven ons staat. KVS zal in de winterstop wel gewoon door gaan met trainen, want zij zijn na dit weekend de rode lantaarndrager geworden. Zij namen deze over van hun opponent van gisteravond. De nummers 5 en 6 zijn Sporting Delta en Swift(M) met respectievelijk 5 en 4 punten, wat betekend dat het nog alle kanten op kan na de feestdagen. Nu even drie weken geen wedstrijden, wat bij verschillende spelers vast een welkome pauze is en ruimte geeft om te herstellen van de kleine pijntjes.

Rest mij nog om het publiek van gisteravond te bedanken. Fijn dat er zoveel support was voor ons vlaggenschip, maar jammer dat we de punten in Dordrecht moesten achterlaten. Het team heeft door uw steun de thuisploeg lang het vuur aan de schenen kunnen leggen, maar moest uiteindelijk toch buigen voor de koploper. Hopelijk zien we elkaar weer op 13 januari in “onze” Vreeloohal.

Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling toe met alle goeds voor het nieuwe jaar.