Versterkingen voor Valto selectie

In de voorbereiding op seizoen 2018-2019 kan CKV Valto met trots melden dat een tweetal oude bekenden ervoor hebben gekozen terug te keren binnen de selectie. Beide spelers hebben al eerder meerdere seizoenen in de selectieteams van de  Lierse club kunnen spelen en zijn als vrijwilliger altijd actief gebleven.

Thom Voskamp – HKV/Ons Eibernest
Enkele jaren geleden is Thom Voskamp bij HKV/Ons Eibernest de uitdaging aangegaan om op een hoger niveau te spelen. Komend seizoen maakt hij de overstap weer terug naar Valto. Bij de club uit Den Haag heeft hij de afgelopen jaren in het eerste team ervaring opgedaan in de Hoofdklasse en Overgangsklasse. Met deze ervaring en zijn enthousiasme is Thom een waardevolle toevoeging aan de Lierse selectie.

Lotte van Geest –  HKV/Ons Eibernest
Ook Lotte van Geest heeft eerder de stap gemaakt naar de selectie van HKV/Ons Eibernest. Ook zij heeft besloten terug te keren na haar avontuur bij de Haagse club en is een welkome versterking voor Valto in het nieuwe seizoen.  Na het wegvallen van een aantal dames komend jaar, is Valto blij dat Lotte ervoor heeft gekozen om terug te keren bij haar oude club.

Doorstroom van A-talent
Net als de afgelopen jaren zullen er ook dit jaar weer een aantal A-junioren de overstap maken van de A-selectie richting de senioren.

Eerder dit jaar tijdens de overgang van zaal- naar veldseizoen heeft Maaike Ridder deze stap al kunnen maken. Zij heeft vorig jaar en gedurende dit seizoen in verschillende invalbeurten laten zien dat zij goed mee kan draaien in de senioren-selectie en heeft nu dus definitief de overstap gemaakt naar de senioren.

Daarnaast komen volgend seizoen Rick van Dasler, Thijs Dijkstra, Simon Kok en Lisa van Wingerden over. Zij hebben enkele jaren in de A1 van Valto gespeeld op Overgangsklasseniveau, zowel op het veld als in de zaal. Alle spelers hebben de jeugdopleiding bij Valto doorlopen.

Bart Versteegen, Bestuurslid Technische Zaken, is tevreden met de aanvullingen op de selectie: “We zijn heel blij dat zowel Thom als Lotte na een Haags avontuur terugkomen om in De Lier te gaan korfballen. Met de doorstroom van talentvolle A-jeugd naar de senioren hebben we een mooi natuurlijk verloop. Iris en Sanne de Raadt stoppen met selectiekorfbal en Judith Goedendorp maakt de overstap naar hoofdklasser Avanti. Dit betreuren we en stelt ons voor de uitdaging de kwaliteit van de selectie op peil te houden, maar we gaan het nieuwe seizoen met vernieuwd vertrouwen tegemoet!

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de Overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Valto 2 is in de zaal gepromoveerd naar de Reserve Overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar de coaches uit kunnen putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.