Volgend jaar 3 selectieteams?

Deze donderdag plaatste het AD een stuk over het voornemen van Valto om de seniorenselectie komend seizoen uit te breiden met een 3e team. Hierbij wat meer informatie.

De selectie van Valto presteert de laatste jaren uitstekend. Er wordt door spelers en staf veel tijd en emotie geïnvesteerd om te komen tot steeds betere prestaties. Dat heeft inmiddels geleid tot een prima positie in veld en zaal in de eerste klasse (Valto 1) en reserve eerste klasse (Valto 2). Blijkbaar loopt dit goed. Waarom dan toch verandering? Ten eerste zit er momenteel een flink gat tussen selectie en Valto 3. Zowel in prestaties als in aanpak en voorzieningen lukt het ons niet de lijn van Valto 1 en 2 door te trekken naar Valto 3. Voor onze lange termijn visie vinden we dat echter wel van belang.

Daarnaast komen er volgend seizoen flink wat junioren over naar de senioren. Naar onze mening voldoende mankracht en power aanwezig om 3 teams in de selectie op te nemen. Bovendien geeft ons dat meer mogelijkheden om de juiste mensen bij elkaar te plaatsen: jeugd en ervaring.

Steeds meer jeugdspelers kloppen dus op de deur van Valto 1 en 2. En lukt het niet dit seizoen dan zullen ze toch zeker in de komende jaren doordringen tot Valto 1 en 2. We zitten dus ook in een soort overgangsfase. In die fase willen we vanuit Valto graag iedereen voldoende middelen en mogelijkheden bieden om korfbal bij Valto op hun wensen aan te bieden.

Is het daarmee zeker dat er volgend jaar een selectie van 3 teams staat? Nee. Er is daar immers veel voor nodig. Denk aan trainers, coaches, begeleidingsstaf, financiën, voorzieningen in de zaal etcetera. Hierover komt hopelijk in de komende periode duidelijkheid. Trouwens, dat moet ook wel. In januari wil je als club toch wel weer graag duidelijkheid hebben over het komende seizoen. We houden u op de hoogte! (en niet alleen via de pers).

Namens de TC,

Bart van Muyen
06-27024 902 / vztc@ckv-valto.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.