VALTO laat een punt liggen in de Hoornbloem

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Voor de tweede competitiewedstrijd in de zaal mocht de VALTO selectie op bezoek bij DES in de Hoornbloem. Met de enerverende wedstrijden van vorige week nog in ons achterhoofd waren er veel supporters achter de selectie aan gereisd om te zien hoe het vandaag zou lopen. Als eerst mochten de reserve teams aantreden. Zij hadden beiden vorige week verloren en waren er dus op gebrand om deze keer wel punten aan de wedstrijd over te houden. Na het eerste fluitsignaal was het al snel raak voor de thuisclub, maar dit werd recht gezet door Steven. DES zou nog een keer op voorsprong komen en ook deze keer had VALTO een antwoord klaar. Deze keer was het voor VALTO erop en erover er werd het eerste gaatje geslagen door Lotte, Niels en Lisanne. Dit verschil zou VALTO een tijdje zo houden, maar kon toch niet voorkomen dat DES bij 7-7 weer langszij kwam. Floris en Ron zorgde weer voor wat lucht en zo gingen we de laatste vijf minuten voor rust in met 7-9 op het bord. Voor VALTO zaak om dit vast te houden tot de thee. De slotfase zouden beide ploegen om en om scoren en kwam de ruststand uit op 9-10.
Leuk om te zien dat ook in VALTO 2 de dames de ballen raak gaan schieten. De helft van de 10 doelpunten namen zij voor hun rekening. Chris had zijn ploeg goed op scherp gezet in de rust wat er voor zorgde dat VALTO met vier doelpunten op rij het verschil op vijf zette. Na een treffer van DES ging VALTO weer door en wist een nieuwe serie van vier doelpunten te maken, waarmee de stand inmiddels 10-18 geworden was. Met nog tien minuten op de klok was het alleen nog maar zaak deze voorsprong naar veilig haven te loodsen. Met de nodige verse spelers probeerde de thuisploeg nog iets te forceren. Toen DES dan eindelijk ook weer de korf wist te vinden was daar direct weer een antwoord van Nikki die met haar vijfde treffer het verschil weer terug bracht op acht. Het was intussen allang geen wedstrijd meer en VALTO 2 speelde met de thuisploeg en wist het verschil nog te vergroten naar 12-21. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg die in de dying seconds van de wedstrijd hun vierde doelpunt scoorde in de tweede helft en de eindstand op 13-21 zette. Met deze overwinning kunnen we alvast zelfvertrouwen tanken voor de wedstrijd van volgende week tegen het onbekende Sparta uit Nijkerk. Zij wisten nipt te winnen van Vriendenschaar 2 en hebben net als VALTO nu twee punten. De winnaar van volgende week houdt de aansluiting met de top, dus zullen we er ook volgende week weer moeten staan.

Hierna was het de beurt aan de eerste teams. Zij stonden 11 dagen geleden ook al tegenover elkaar in de bekerwedstrijd en toen was VALTO duidelijk de betere, maar verzuimde dit in doelpunten uit te drukken. Het was dus even spannend hoe goed DES hun huiswerk gedaan had. VALTO hoefde alleen het goede voorbeeld van het tweede maar te volgen en dus vol overtuiging de strijd aangaan en meer doelpunten scoren dan de tegenstander. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Al direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter den Oude schoot DES uit de startblokken. VALTO wist de eerste aanvallen nog af te slaan, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg het voortouw nam met 1-0 en 2-1. Iris en Laurens wisten deze achterstand recht te zetten, waarna VALTO voor het eerst op voorsprong kwam dankzij wederom Iris. De thuisploeg wist dit echter weer te repareren, maar VALTO had nu de weg naar de korf gevonden. Met drie treffers op rij was het eerste gaatje geslagen. Dit was het punt waar VALTO, net als het 2e , even gas had moeten geven en de voorsprong vergroten. Het vlaggenschip was vandaag echter niet in goeden doen. Ook voerde DES de verdedigende druk ook nog meer op waar dit kon met de nodige irritaties tot gevolg. Hierdoor was het tien minuten later weer gelijk bij 6-6 en moest VALTO weer opnieuw beginnen. VALTO bleef nog aan de goede kant van de score door de treffer van Frank, maar deze werd weer weggepoetst. Met nog een minuut of vijf tot de thee wisten Judith en de jarige Bart VALTO weer op een 9-7 voorsprong te zetten. Het lukte echter niet om deze voorsprong vast te houden tot de rust. De kleedkamers werden opgezocht bij 10-10 en werd wel duidelijk dat VALTO in het tweede deel flink aan de bak moest om deze wedstrijd naar zich toe te trekken.

Na de rust ging de wedstrijd verder met hetzelfde beeld. VALTO wat als eerste scoort en DES wat weer gelijk maakte. Dit ging goed tot 13-13 toen ook bij DES ineens een dame zich met het maken van doelpunten ging bezig houden. Zij wist haar ploeg met twee doelpunten op rij weer op voorsprong te zetten. Iris was het vandaag die haar ploeg in de wedstrijd hield en zorgde met haar vijfde treffer weer voor de aansluiting. DES bleef echter mee scoren en wist zo tot 17-15 de voorsprong te behouden. De thuisploeg verdedigde de voorsprong met hand en tand op en over het randje van het toelaatbare. Met nog tien minuten te gaan begon de tijd wel te dringen voor VALTO en dat besefte Iris maar al te goed. Weer nam zij haar ploeg bij de hand en zorgde met haar twee doelpunten dat VALTO weer op gelijke hoogte kwam. Het was helaas weer de thuisploeg die hierna als eerste scoorde, maar deze werd snel weer recht gezet door Laurens. DES had echter het geluk aan hun kant in deze fase en kreeg wel heel makkelijk een strafworp mee. Deze werd ook benut en volgden nog vier chaotische minuten, waarin VALTO op jacht ging naar de broodnodige doelpunten. Frank wist twee minuten voor tijd VALTO weer op gelijke hoogte te zetten door zijn vrije bal gewoon af te maken. DES had intussen al de nodige wissels binnen de lijnen gebracht en ook Marrien besloot Maaike in te brengen op de plaats van Sanne. Er werd nog een slotoffensief ingezet door beide ploegen, waar de scheidsrechter zijn handen aan vol had. Er waren nog wel kansen aan beide zijden, maar doelpunten vielen er niet meer. De wedstrijd werd uiteindelijk dus afgefloten bij 19-19 en werden de punten ook deze week weer gedeeld. Had ik vorige week het gevoel een punt gewonnen te hebben tegen Swift, is het deze keer meer het gevoel dat VALTO hier een punt heeft verloren. Het vlaggenschip speelde vandaag meer tegen zichzelf en maakte zich druk om randzaken, waardoor het geen moment goed in de wedstrijd kwam. Gelukkig voor VALTO zijn er nog meer wedstrijden in de poule in puntendeling geëindigd. Alleen Swift wist van IJsselvogels te winnen, dus valt de opgelopen schade mee. Voor volgende week moet de ploeg wel weer op scherp staan als het onbekende Sparta uit Nijkerk op bezoek komt. De vorm van vandaag heeft dan hopelijk plaats gemaakt voor de vorm van tijdens de voorbereiding, zodat het publiek weer wat te vieren heeft na afloop. Het in grote getale aanwezige Lierse publiek in de Hoornbloem heeft het vlaggenschip er weer door heen gesleept, waarvoor dank. Volgende week hopen we dus weer op uw komst om ons naar de eerste overwinning te schreeuwen.