VALTO debuteert met een overwinning in de overgangsklasse Sponsor: Martin Stolze B.V.

Nu alle vakanties voorbij zijn en de oefenwedstrijden achter de rug, was het afgelopen dinsdag de avond van de moeilijke gesprekken voor Marrien. Er moesten nog één heer en één dame afvallen voor de competitie. Bart en Sanne zullen het seizoen in VALTO 2 starten, wat wel even slikken was, maar beiden zullen zich nu 100% gaan richten op de competitie van VALTO 2 en beschikbaar blijven voor een invalbeurt in V1. Als razende reporter had ik mij verheugt op het seizoen overgangsklasse, maar dan wel met junior binnen de lijnen en moest dus ook even slikken bij dit nieuws. Voor de seizoen opener mocht VALTO 1 naar KVS/Maritiem in Scheveningen, waar Marrien een paar geleden zelf nog trainer was. VALTO 2 startte de competitie in Leiden tegen Pernix 3 en kon er daardoor niet bij zijn in Scheveningen. Dat het allemaal wel goed zit binnen de spelersgroep blijkt wel uit het feit dat Bart en Sanne op verzoek gewoon reserve gingen zitten in Scheveningen. Door omstandigheden was ik te laat van huis gegaan en heb helaas het begin van de eerste wedstrijd in dit historische seizoen gemist.

Bij aankomst was de wedstrijd al een kwartier onderweg en stond er een 6-5 tussenstand op het bord. Dit bleek echter de eerste achterstand van VALTO te zijn na een 3-5 voorsprong. VALTO bleek de ex-korfballeague club het vuur aan de schenen te leggen. De ploegen hielden elkaar in de volgende fase in evenwicht en wisten het elkaar vooral aanvallend heel lastig te maken. Voor Mees sloeg het noodlot toe toen hij bij een rebound actie op de voet van zijn tegenstander landde. Hij heeft het nog wel geprobeerd om verder te spelen, maar zijn debuut in VALTO 1 zat er na 28 minuten al weer op. Bart kwam voor hem in de plaats om zijn eerste minuten op overgangsklasse niveau bij de senioren te maken. De slotfase voor de rust was VALTO weer scherp in de afronding en wist met drie treffers op rij de 7-6 achterstand om te buigen naar een 7-9 voorsprong in de rust.

Ook de tweede helft zou VALTO de bovenliggende partij blijven, maar bleef de thuisploeg aan het elastiek hangen. Meerdere keren kwam VALTO op een voorsprong van drie, maar het lukte niet om dit gat groter te krijgen. KVS wist ook bij 9-10, 12-13 en 13-14 de aansluiting te krijgen, maar wisten niet de gelijkmaker binnen te schieten.

Toen de tweede helft 10 minuten onderweg was mocht ook Sanne het veld weer betreden op de plaats van Zané. Met de kampioensploeg werd de wedstrijd goed gecontroleerd met steeds een voorsprong op het scorebord. Ook Maaike kreeg nog speelminuten tegen het grote KVS, waarmee alle spelers die voor de promotie gezorgd hebben nu ook hun deel hebben in de eerste overgangsklasse wedstrijd van VALTO. Drie minuten voor het einde leek Naomi de wedstrijd in het slot te gooien door er 14-17 van te maken, maar het werd toch nog even billenknijpen in de lange laatste minuten. De laatste minuut liep al toen de aansluiting weer daar was, maar meer zat er voor KVS niet in. Het eindsignaal klonk bij deze 16-17 eindstand en heeft VALTO 1 gelijk haar visitekaartje afgegeven in de overgangsklasse B door de nummer twee van de OK C van vorig seizoen op eigen veld te verslaan. Veel tijd om het te vieren was er niet voor Bart en Sanne, want zij gingen met Martin in vliegende vaart naar hun eigen wedstrijd in Leiden. Ook uw razende reporter ging met rokende banden naar Leiden om daar de tweede helft te aanschouwen. Daar aangekomen was mijn eerste blik naar het scorebord er een van ongeloof. Zag ik het wel goed of weigerde er een cijfer op het bord. Er bleek niets mis met het scorebord, want VALTO 2 is dit seizoen gestart met een missie en was bezig met een walk-over bij Pernix 3. Na de ruststand van 2-14 denderde de VALTO trein gewoon door, maar schrok het meegereisde publiek toch op na de 2-16 van Ruben. Bij een wijkactie verstapte Pieter zich en moest het veld verlaten met een pijnlijke enkel. Michiel kwam op zijn plaats binnen de lijnen. De scoringsdrift bleef hoog bij VALTO, waardoor de voorsprong steeds groter werd. Verdedigend liet VALTO echter steeds minder druk zien, waardoor Pernix nu ook steeds makkelijker de korf wist te vinden. Na een kwartier in de tweede helft schoot Ron nummer 20 binnen. Zes minuten later was daar Lisanne alweer met nummer 25 en had Pernix er intussen 7 doelpunten tegenover staan. Ron en Lisanne zorgden er voor dat we, met nog zeven minuten op de klok, op 9-29 kwamen en was het de vraag wie er voor de 30e treffer zou tekenen. Om iedereen scherp te houden waren Bart en Sharon halverwege de tweede helft door Hugo binnen de lijnen gebracht. Na de 30e treffer sloeg toch de nonchalance toe, waardoor Pernix gelijke tred kon houden met VALTO in de slotfase van de wedstrijd. De prima leidende scheidsrechter Steenbeek floot uiteindelijk af bij de 13-33 eindstand en heeft ook VALTO 2 gelijk een goede start in deze competitie.

Het is wel te hopen dat de blessures van Mees en Pieter niet al te ernstig zijn, zodat zij volgende week gewoon de eerste thuiswedstrijden met hun team kunnen spelen.

VALTO 2 ontvangt dan om 14:00 uur EKVA 3 uit Almere, wat dit weekend nog niet in actie kwam.

VALTO 1 krijgt bezoek van SKF 1 uit Veenendaal, wat vorig seizoen op een vierde plaats eindigde in de OK B en dit jaar een gooi wil doen naar het kampioenschap.

Laten we weer met z’n allen achter onze Lierse trots gaan staan en er een feestje van maken.