Westland korfballand

Regioteams starten voortvarend” kopte de WOS gisteren in haar wekelijkse stukje over de korfbalprestaties van de eerste teams in onze regio. En dat doet me goed. Ten eerste omdat VALTO 1 een uitstekende start heeft gemaakt dit seizoen met een overwinning op KVS 1, de club die nog maar kort geleden hoofdklasse speelde en zelfs Korfballeague. Maar ook omdat het goed is om te zien hoe de regioclubs het doen, bijna allemaal winst op de eerste speeldag.

Niet alleen de prestaties van afgelopen zaterdag zorgen voor een goed gevoel, maar ook andere ontwikkelingen zijn fijn om te zien. Zo hebben alle clubs een mooi sportcomplex, waarbij ODO een stel prachtige nieuwe velden heeft aangelegd, met een multifunctionele accommodatie en beachveld in de afronding. CKC Maassluis heeft een mooi en lang hoofdsponsorcontract afgesloten, hun C1 stond op het NK vorig seizoen en werd 3e. ONDO speelt na een bijzonder spannende beslissingswedstrijd dit jaar nog altijd 1e klasse, is met hun jeugdteams vaak op een NK te vinden en won zelfs de Zuid-Holland Korfbal Cup in 2016 met hun D1. Dijkvogels tenslotte hoorde vorige week het goede nieuws dat ze op hun mooie velden het NK voor D-jeugd mogen organiseren.

Het is overigens geen geheim dat ik/we blij ben/zijn met successen van onze buurverenigingen. Beter nog, we werken er actief aan mee. Een sterkere korfbalregio, daar is iedereen bij gebaat. We zijn namelijk geen concurrenten, maar collega’s. Dat is ook iets wat we proberen uit te dragen met en tijdens de Rijk Zwaan korfbalderby’s. Het gaat niet alleen om oefenen en sportieve strijd, maar ook om samenwerking. Iedereen profiteert namelijk van een betere jeugd, dus clinics voor Korfbalstars zijn daarmee een goede initiatief. Kijk je verder, dan zijn er nog voldoende mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld trainerscursussen, maar ook het bij elkaar in de keuken kijken. Op het gebied van sponsoring hebben de sponsorcommissies tijdens de derby’s bij elkaar gezeten voor een interactieve bijeenkomst met Ben Mansvelder, verantwoordelijk voor sponsoring bij de korfbalbond. Daar ontstaan ideeën om eens te kijken naar de kracht van het geheel der regioclubs op dit gebied. Een geweldig initiatief, waar iets moois uit kan komen.

De wekelijkse aandacht van de WOS is ook mooi, we hebben het afgelopen jaar zelfs een aantal keer een radiocommentator langs de lijn gehad en ik zie meer lokale en regionale media aandacht besteden. Ook dat is een voordeel voor de gehele regio.

Bekendheid van korfbal, de unieke aspecten van onze sport, het is goed als iedereen dat kan lezen, horen en zien. We dienen het stoffige van de sport af te slaan en het imago op te poetsen. Ik denk korfbal één van de meest innovatieve sporten is geworden en misschien wel één van de meest ambitieuze. Natuurlijk hoef je daar als club niet altijd in mee te gaan, maar het helpt wel. Het is niet erg om het spel te verbeteren. Voor de spelers, maar ook voor het publiek. En dat publiek is groter dan het aantal supporters langs de lijn. Het is proberen en leren en weer proberen.

Zo proberen we steeds meer uit onze live stream te halen. Het team enthousiaste mensen groeit en samen werken ze naar een mooi resultaat. Het zou geweldig zijn om deze beelden niet alleen op de digitale apparaten van onze leden te bezorgen, maar ook in iedere Westlandse huiskamer. Vorig seizoen stond de gehele kampioenswedstrijd al op de website van de WOS en was de door hen gemaakte samenvatting om het uur op TV te zien. Een nieuwe samenwerking was geboren. Dit seizoen doen we er alles aan om de thuiswedstrijden live te streamen, in mooie kwaliteit en door te spelen aan de regionale TV. Het zou een mooi vervolg zijn op de ingeslagen weg. Weer een stapje verder.

Oh, en wat zou het nog mooier zijn als de kant vol stond met supporters. Het wedstrijdprogramma laat zien dat bijna ieder team vóór VALTO 1 tegen SKF 1 speelt en dus kan komen kijken. De Lierse Trots zal er alles aan doen om er een geweldige middag van te maken. In het voorprogramma de VALTO jeugd, VALTO A1 en VALTO 2. Ook daar bent u van harte welkom!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.