Phoenix B3 – Valto B4

Phoenix B3-B2-B1 vs Valto B4

Vandaag mocht ik, in mijn eigen stadje, Valto B4 coachen! En niet zomaar een wedstrijd maar Phoenix B3 tegen Valto B4, met wat diversiteit aan Zoetermeerse kant.

De B4 vindt zoals veel teams nog een aantal dingen lastig maar er staat al een heel goed team om op te bouwen! Met twee opdrachten zijn we de wedstrijd tegen Phoenix ingegaan:

1. Als we aan het aanvallen zijn willen we binnen 10 passes een actie opzetten om tot scoren te komen.
  2. In de verdediging zijn we als we aan het rebouden zijn altijd voor onze tegenstander.

Met deze opdrachten en goede moed zijn we de wedstrijd gestart, waar het heel lang 0-0 bleef totdat er aan Zoetermeerse kant een verdwaalde bal in viel. Al snel maakten we gelijk waardoor de vakken konden wisselen. Met deze vakwissel begon ook de grote wisseltruc van Phoenix, waar eigen spelers werden afgelost door spelers uit andere teams en vice versa. Naast een ervaringsverschil zorgde dit ook voor onrust, aan beide kanten, waardoor alle 16 spelers lang bezig waren met hun draai vinden. Aanvallend liep het bij Phoenix beter dan bij Valto, waardoor met de rust we de bank op konden zoeken met een 4-2 tussenstand.

In de rust was het duidelijk wat Valto beter kon doen: de 2-2 aanvallen van Phoenix blokkeren door toch nog beter voor te verdedigen en iets meer afstand te nemen tot onze tegenstander. Aanvallend was het vooral een kwestie van goede passing, herhalend kunnen blijven aanvallen met een goede rebound en kansen dicht bij de paal uitzoeken.

Arbiter Marloes blies weer op haar fluitje om aan te geven dat de wedstrijd zou beginnen, dus daar gingen we weer! De 2e helft bevatte helaas voor ons veel plaatsfouten, Valto werd onrustig omdat we achter stonden en we de tijd weg zagen tikken. Dat was zowel in de verdediging als aanval waardoor aanvallen lastig werd en verdedigend we teveel onnodige doelpunten tegen kwamen. Wat we wel als team terug zagen waren de twee opdrachten die we aan zijn gegaan aan het begin van de wedstrijd, een dikke 9+! Helaas geen 2 punten terug naar De Lier, er werd verloren met 8-3, maar wel een hoop geleerd en duidelijk waar we op verder kunnen bouwen! Robin, Roald, Gewen, Noortje, Sam, Kevin, Nikki en Iris: mijn complimenten, goed gedaan!