DeetosSnel/QLS 1 maatje te groot voor Valto/Verbakel bouwbedrijf 1

In de laatste speelronde van dit veldseizoen waren de meeste kaarten al geschud. Het was bij het begin van deze competitie al wel duidelijk dat voor Valto/Verbakel Bouwbedrijf de derde plaats het hoogst haalbare zou zijn achter DeetosSnel/QLS en Fortuna. Als er dan nog een bonus puntje gepakt zou worden tegen DeetosSnel/QLS zou dat alleen maar mooi zijn. De meeste druk stond op de wedstrijden tegen het Scheveningse KVS/Groeneveld Keukens. Dit waren de wedstrijden dat het keurkorps van Mark en Thomas er ook stond. Het waren niet de mooiste wedstrijden, maar er werd wel tweemaal gewonnen. Ook de Scheveningse formatie wist niet te stunten in deze competitie en werd zo puntloos vierde. Hiermee was de doelstelling voor Valto bereikt en zal het ook na de zaal nog in de Ereklasse uitkomen. De wedstrijd van vandaag ging dan ook nergens meer om voor beide ploegen. Het vertrek van spelers uit de selectie begint intussen ook voelbaar te worden. Met Judith, Koert en Bart geblesseerd op de bank konden Mark en Thomas alleen nog beschikken over A1 spelers als reserve. Dit was ook bij Valto/Verbakel bouwbedrijf 2 het geval. Zij speelden een half uurtje eerder in Papendrecht tegen PKC Vertom 3 en ook daar ontbraken blijkbaar basisspelers. In het wedstrijd verslag op de app zag ik dat Jorn uit de A1 daar zelfs in de basis is gestart. In de slotfase van de wedstrijd kwamen daar nog eens vier junioren bij. Het belang om Valto/Verbakel bouwbedrijf 3 wel compleet te laten was natuurlijk groot. Zij moesten vandaag uit tegen Die Haghe 4 winnen om het kampioenschap en de daarbij horende promotie veilig te stellen.

Dan de wedstrijd in Dordtrecht, waar Judith, Koert en Bart dus in burgerkleding met een warme jas op de bank bleven. Judith en Bart hopen er over een paar weken weer bij te zijn, maar voor Koert is het afwachten hoe het herstel verloopt na zijn operatie.

Onder leiding van het arbitrale duo Klijn en Rijkaard van Capelle ging de wedstrijd van start. Thom nam met Pim, Romee en Elise de eerste verdediging op zich. De eerste aanval wisten zij snel af te breken, waarna Frank met Thijs, Mirthe en Maaike gingen proberen om voor ons de 0 van het bord te schieten. Dit lukte ook bij ons niet in de eerste aanval, dus was de thuisploeg weer aan bod. Deze keer lukte het wel om de score te openen, maar ook Thijs was in onze tweede aanval zuiver en zorgde voor de gelijkmaker. Beide ploegen staken veel energie in de verdediging in de openingsfase wat wel wat rommelig spel opleverde. In de vierde minuut zou de Valto/Verbakel bouwbedrijf ploeg brutaal op voorsprong komen na een doelpunt van Pim. Dit zou echter de enige keer zijn dat we een voorsprong zouden hebben. Vanaf de kant liet de Deetos coach Leon Simons zich horen en al snel was daar de gelijkmaker door een foutje in onze verdediging. Na deze gelijkmaker zou de thuisploeg nog zes maal weten te scoren, waar Valto wel veel probeerde zonder dat er gescoord werd. Door de druk die DeetosSnel gaf werden er veel matige schoten gelost die veelal te kort waren of geen doel troffen. Het was Romee die onze doelpuntloze fase van twaalf minuten doorbrak en ook gelijk maar tweemaal achter elkaar raak schoot, zodat er halverwege de 1e helft een 8-4 tussenstand op het scorebord stond. Zo leek de schade beperkt te blijven, maar het tegendeel bleek waar. In het volgende kwart kwam alleen de thuisploeg nog tot scoren en kreeg ook af en toe een doelpunt op een presenteerblaadje aangereikt. Een strafworp na een niet zo handige overtreding in de nodige foutjes in de verdediging zorgden ervoor dat DeetosSnel/QLS met een riante 14-4 voorsprong de rust in ging.

Ook in het tweede bedrijf zou Valto/Verbakel bouwbedrijf geen vuist kunnen maken, maar wist wel gelijke tred te houden met DeetosSnel/QLS. De eerste aanval ging direct mis door een plaats fout, wat wel een beetje tekenend was voor de wedstrijd van vandaag. Beide vakken haalden eigenlijk geen voldoende en als je dan tegen DeetosSnel/QLS mag spelen wordt het natuurlijk erg lastig. De eerste aanval van de thuisploeg moest er door Valto al aan de noodrem getrokken worden, wat hen weer een strafworp opleverde. Deze zijn aan deze ploeg wel besteed, maar Valto wist even later toch het verschil weer te herstellen door de afgeronde vrije bal van Thom. Met drie treffers op rij liep de thuisploeg verder uit naar 18-5, toen ook Thom weer doel wist te treffen van afstand. Bij DeetosSnel kwamen hierna wat verse spelers binnen de lijnen die nog hopen op een plekje in het keurkorps van Leon Simons. Zij gingen er dan ook vol energie in en wisten weer tweemaal de korf te vinden. Na de 20-8 van Pim halverwege de 2e helft kregen de junioren speeltijd van Mark en Thomas. Het debuut in het vlaggenschip van Jill en Tim zag er goed uit en hebben zich even kunnen laten zien. Mieke heeft dit al eerder meegemaakt en voelt zich ogenschijnlijk als een vis in het water als zij bij het vlaggenschip mag invallen. Bij de thuisploeg vielen de doelpunten inmiddels niet meer zo als rijpe appeltjes, maar toch wisten zij weer als eerste te scoren. Thijs had hier wel weer een antwoord op door een vrije bal te scoren. Door treffers van Elise en Thijs kwam Valto iets dichterbij met een 22-11 tussenstand. De laatste acht minuten kwam DeetosSnel, hoewel er weer vier spelers terug gewisseld waren, nog maar één keer tot scoren. Valto/Verbakel bouwbedrijf stond dit laatste kwart prima hun mannetje met de drie junioren in de gelederen. Het waren uiteindelijk Elise en Pim die de eindstand op 23-13 zette.  Gezien de wedstrijd een terecht ruime overwinning van de thuisploeg, die met name in de 1e helft prima korfbal liet zien. Valto had het in de 1e helft erg lastig in de aanvallen en wist maar sporadisch tot goede aanvallen te komen. In het tweede bedrijf was de scherpte bij DeetosSnel er wel een beetje af en wist Valto beter in de wedstrijd te komen. Dit had tot resultaat dat we in het tweede bedrijf uiteindelijk gewoon 9-9 gespeeld hebben.

De veldcompetitie zit er weer op en ruilen we de kou langs het veld in voor de sporthal. De wedstrijden waar er nog iets op het spel stond van Valto 3 en de A1 zijn in ieder geval positief afgelopen. Valto/Verbakel bouwbedrijf 3 wist ook in Den Haag te winnen van Die Haghe 4 en is daarmee ongeslagen kampioen geworden en promoveert na de zaal naar de reserve 1e klasse. Valto/Verbakel bouwbedrijf A1 pakte een ruime 9-16 overwinning bij ckv Nieuwerkerk A1 en plaatst zich daarmee, net als vorig seizoen, voor de kampioenspoule van de junioren Hoofdklasse na de zaal.

Voor nu even een korte pauze voor de spelers voor we weer verder gaan in de zaal. Op 9 november gaat de zaalcompetitie van start, maar tot die tijd zullen er wel de nodige oefenwedstrijden gespeeld gaan worden. Er staan er al een aantal gepland in het programma op de site. Kijk hier dus welke wedstrijden je leuk lijken om bij te wonen, want het is voor de spelers wel zo leuk als er supporters op de tribunes zitten.