Indelingen senioren seizoen 2019-2020

Tegen het einde van de competitie is het voor Valto altijd een spannend moment: dan worden de nieuwe teamindelingen gepubliceerd voor het volgende seizoen! De jeugdindeling is al enkele weken geleden gepubliceerd, vandaag volgt ook de senioren teamindeling voor het seizoen 2018-2019. In de meeste gevallen hebben we persoonlijke wensen in kunnen willigen maar helaas moeten ook in de senioren indeling een aantal moeilijke keuzes gemaakt worden.

Jaarschema CKV Valto
Het jaarschema van CKV Valto is te vinden via deze link. In dit schema wordt weergegeven wanneer het seizoen weer start bijvoorbeeld maar ook wat korfbalvrije weekenden zijn. 

Selectie
Boekestijn, Ron Onck, Lisanne
Voskamp, Thom Snikkers, Elise
Muyen, Pieter van Geest, Lotte van
Leeuwen, Bart van Herbert, Mandy
Kester, Ruben Spronsen, Nikki van
Verbaan, Laurens Roo, Zané de
Koole, Mees Berg, Lisanne van den
Dijkstra, Thijs Valstar, Romee
Hoogerbrugge, Ruben Wingerden, Lisa van
Dasler, Rick van Ridder, Maaike
Hulsebosch, Max Sevinga, Myrte
Dijkstra, Martijn Lagerwerf, Vera
Hak, Nikki van der
Valto 3/4
2 of 3 heren afvallen 3 of 4 dames afvallen
Kok, Simon Gier, Kimberly de
Vijverberg, Steven Binnendijk, Esmee
Ende, Michael van der Prins, Rosalie
Ris, Thomas Meijer, Joyce
Muyen, Floris van Berg, Romy van den
Korteland, Twan Duin, Fleur van
Dop, Inge van
Geest, Manon van
Valto 5
Ridder, Hans Korteland, Hellen
Boekestijn, Marco Jong, Esther de
Geest, Mark van Lagerwerf, Annemieke
Poot, Frank Dijkstra, Petra
Voskamp, Jeroen Noordam, Mellanie
Voskamp, Dennis
Valto 6
Voskamp, Nick Boeters, Ryanne
Verbaan, Daniel Boeters, Mandy
Eijk, Laurens van Venetiën, Lysanne van
Wubben, Wouter Paul, Nanne
Valstar, Jesper Vijverberg, Kitty
Versteegen, Bart
Valto 7
Stolze, Ruud Jong, Petra de
Noordam, Rinze Kester, Gerda
Boeters, Jelle Visser, Nathalie
Hoeven, Vincent van der Dalen, Marije van
Vijverberg, Wouter
Boers, Twan
Valto 8
Muyen, Bart van Berkhout, Jolanda
Hoogerbrugge, Arie Slaman, Marleen
Boekestijn, Martin Rijsdijk, Fiona
Stolze, Marco Oosterhout, Leonie van
Bos, Michiel van den Staalduinen, Rosanne van
Valto 9
Groen, Richard Kester, Chantal van
Elenbaas, Jan Jaap Jong, Marja de
Elgersma, Erik Groen, Claudia
Jansen, Sjors Poot, Dita
Cornelisse, Michiel Boekestijn, Marleen
Dekker, Frans Eijk, Vera van der
Mosterd, Marloes

 

Vragen naar aanleiding van teamindelingen 2019-2020
Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen die openstaan. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De TC licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, Voorzitter TC (vanaf volgend seizoen)
vztc@ckv-valto.nl / 06-29 585 387

Naomi Grootscholten maakt de overstap naar KVS/Maritiem

Deze week heeft Naomi Grootscholten besloten de overstap te maken naar KVS/Maritiem. Ze speelde vanaf de welpen bij Valto en de laatste vijf jaar in het eerste team.

Naomi gaat hiermee een nieuwe uitdaging aan bij de club uit Scheveningen, die na het veldkampioenschap dit seizoen op hetzelfde niveau uitkomt als Valto, in beide competities. KVS kwam recent op haar pad en ze hoopt bij haar nieuwe club verder te groeien als speelster.

Via deze weg wensen wij Naomi veel succes met haar nieuwe avontuur en bedanken haar uiteraard ook voor de mooie jaren die ze voor Valto heeft gespeeld!

Foto: Mieke van Leeuwen

Laatste toetje van dit seizoen: Westlands Team – Suriname

Ter voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika speelt het nationaal korfbalteam van Suriname een aantal vriendschappelijke wedstrijden door Nederland. Ditmaal komt de selectie van bondscoaches Dico Dik en Robbert Luttik op maandag 1 juli naar De Lier om het op te nemen tegen het Westlands Team.

Het Surinaams korfbalteam heeft met Gerald van Dijk (meer dan 1000 goals in de Korfbal League), Randell van der Steen (Blauw-Wit) en Nisha Verweij (ex-TOP) een aantal spelers met ervaring op het allerhoogste niveau van Nederland. De Surinamers proberen op het WK, dat van 1 tot en met 10 augustus plaats vind, een gooi te doen naar de top-4 van de wereld.

De wedstrijd tussen beide ploegen start om 20:30 in sportcentrum Vreeloo (hal 2) in De Lier. Patrick de Haan en Melvin de Groot zijn de scheidsrechters voor deze speciale wedstrijd. Kom gezellig kijken, de entree is gratis!

VALTO verslaat VEO en blijft in de overgangsklasse!

Na de overwinning in de laatste competitiewedstrijd op CKV Nieuwerkerk restte ons vlaggenschip nog één wedstrijd in de strijd voor een plaats in de overgangsklasse. Deze wedstrijd zou normaal gesproken op zaterdag 22 juni gespeeld moeten worden, maar omdat wij het NK Veldkorfbal organiseren was dit niet mogelijk. Naar een weekend later verplaatsen was niet ideaal, dus werd voor de optie van donderdagavond gekozen. De bouw van de catacombe voor zaterdag werd even stil gelegd om zoveel mogelijk supporters langs de lijn te krijgen in Delft, waar op het terrein van Fortuna de beslissingswedstrijd gespeeld ging worden. Deze alles of niets wedstrijd tegen het Voorburgse CKV VEO stond onder leiding van het arbitrale duo Opering en van Putten. VALTO speelde vanavond een “thuiswedstrijd” en moest dus voor de bal e.d. zorgen en mocht de eerste aanval spelen. Na het eerste fluitsignaal moesten wij vooral nog even zoeken naar de juiste kansen. VEO werd daarbij een handje geholpen door het arbitrale duo, wat het over het algemeen alles goed onder controle had, via een makkelijk gegeven strafworp. Binnen zeven minuten had VEO het eerste gaatje geslagen naar 0-4 door nog een strafworp en twee doelpunten van hun scherp schietende dames. Dit deed mij gelijk terug denken aan zaterdag in Nieuwerkerk, waar we ook snel tegen een achterstand aan keken. De ploeg bleef ook nu kalm en bleef hun eigen spel spelen op zoek naar de eerste treffer. Zané wist voor ons de nul van het bord te schieten, wat ook gelijk het startsein was voor het VALTO publiek dat de wedstrijd begonnen was. Frank tekende voor ons tweede doelpunt en leek de achtervolging ingezet te zijn. VEO beschikt zoals bekend over dames die gemakkelijk de korf weten te vinden en zo werd ook nu de marge weer vergroot door een dame. VALTO kwam echter beter in de wedstrijd en wist verdedigend de lijntjes steeds beter in handen te krijgen. Frank en Zané zorgden ervoor dat we halverwege de eerste helft weer de aansluiting kregen bij 4-5. VEO wist echter hun strohalm nog steeds vast te houden en scoorden in deze fase met ons mee, waardoor het verschil klein bleef tot de 6-7 tussenstand. Na de aansluitingstreffer van Naomi wist Frank ons weer op gelijke hoogte te brengen en bleek het voor VALTO er op en erover. Thom en Mees zorgden gelijk voor een gaatje van twee bij 9-7, maar VEO mocht voor de derde keer een cadeautje uitpakken vanaf de strafworpstip, wat weer voor de aansluiting zorgde voor de Voorburgers. Terwijl de klok al stil stond was het wederom een Voorburgse dame die de gelijkmaker binnenschoot, maar het was Mees die de ruststand op het scorebord zette. Na zijn 10-9 floot de heer Opering voor de rust en konden de coaches aan de slag om nu teams klaar te stomen voor het tweede deel.

Hoewel het eerste doelpunt na de rust de gelijkmaker betekende voor VEO, was het toch VALTO dat nu duidelijk de bovenliggende partij was. Door twee slim uitgespeelde kansen van onze afscheidnemende Frank en niet veel later een afstandsschot van Thom stond er na 7 minuten een 13-10 voorsprong op het bord. De Voorburgse formatie liet het er echter niet bij zitten en bleef knokken voor een goed resultaat. VALTO kwam dan ook nog niet los van deze ploeg, die weer terug kwam tot 13-12. Frank en Maaike wisten op tijd te scoren om deze minimale voorsprong te behouden, maar VEO bleef aangehaakt tot 15-14. Met nog twaalf minuten op de klok wist VALTO weer een marge van drie op het bord te zetten door doelpunten van Maaike en Laurens en hadden de wissels die door VEO toegepast waren nog niet het gewenste effect. Time outs werden genomen door beide coaches om nog extra de puntjes op de i te zetten, maar ook deze leken voor VALTO beter uit te pakken dan voor VEO. Na de 17-15 kwam VALTO in een sterke fase en wist in vijf minuten tijd door de doelpunten van Zané, Frank, Maaike en Thom de wedstrijd naar ons toe te trekken door de 21-15 tussenstand op het bord te zetten en leek de Voorburgse strohalm geknakt. Met nog vijf minuten te gaan begon onder het Lierse publiek het feestje al los te barsten, want dit zou VALTO toch niet meer weggeven? Niets bleek minder waar, want wedstrijden uitspelen lijkt nog steeds niet onze sterkste kant van het korfballen. De opdracht van Eric was natuurlijk lange aanvallen spelen, maar toch werd er soms te snel en op de verkeerde momenten geschoten. Dit was koren op de molen van de Voorburgers die in een alles of niets offensief alle registers, zowel verdedigend als aanvallend, open trokken. Direct na de 21-16 riep Eric zijn team weer naar de kant om nog eens te hameren op de lange aanvallen. VEO ging er echter nog vol in en wist door hun manier van spelen VALTO aan het wankelen te krijgen. Er werd een scherpschutter binnen de lijnen gebracht die alle geluk van de wereld had met zijn afstandsschoten die als rijpe appeltjes door de korf vielen. In de gecreëerde chaos werden ook weer wat discutabele beslissingen genomen, waar VALTO niet altijd als gelukkige uitkwam. Dit is echter de heer Opering niet aan te rekenen, want ga er maar eens aanstaan in zo’n belangrijke pot met twee kemphanen die op het scherpst van de snede de duels aangaan. Het laatste fluitsignaal klonk toen VEO het gat weer gedicht had bij 21-20 en klonk er een zucht van opluchting over het veld vanaf de Lierse kant. Aan de Voorburgse kant van het veld werd het angstvallig stil. Voor VEO zit het avontuur waar het dit seizoen aan begon in de overgangsklasse er al weer op en VALTO mag zich gaan opmaken voor het derde seizoen op dit niveau. Dat wordt dan wel zonder Frank die komend jaar zijn droom gaat najagen in Zuid Afrika, waarbij ik hem veel succes toe wens. Er zal dus iemand anders op moeten staan die zijn doelpunten overneemt, want ook vanavond was hij met zes treffers weer topscoorder bij VALTO. Gelukkig weten wij wel over veel schijven tot scoren te komen, want ook vanavond waren er weer zeven doelpuntenmakers waarvan er zeven van drie dames komen. Ik heb er dus wel vertrouwen in dat het volgend seizoen wel goed komt en we nog genoeg mooie wedstrijden voorgeschoteld zullen krijgen.

Veel dank gaat er nog uit naar het aanwezige publiek uit De Lier wat zo nadrukkelijk aanwezig was en hun ploeg door goede en mindere fases heen heeft geholpen. Hopelijk zijn jullie er volgend seizoen ook allemaal weer bij om het vlaggenschip te steunen in de strijd om de punten. Er waren ook nog aardig wat neutrale supporters aanwezig die weer een mooie pot korfbal voorgeschoteld hebben gekregen, waar VALTO als winnaar van het veld kwam lopen.

Voor nu zit het seizoen er op en is het tijd voor ontspanning wat zaterdag aanstaande gelijk kan beginnen met het NK Veldkorfbal op het veld van VALTO met als afsluiter een gezellige after party. Hierna wacht nog de VALTO slotdag op 29 juni en dan kan de vakantie echt beginnen tot de selecties in augustus weer de trainingen gaan hervatten.
Fijne vakantie allemaal en wellicht tot in augustus bij de eerste oefenwedstrijden.

Arno van Leeuwen.

Indelingen jeugd seizoen 2019-2020 [UPDATE]

De competitie loopt op zijn einde en dat betekent dat wij de teamindelingen voor de jeugd voor het komend seizoen bekendmaken. Voor veel mensen is dit altijd een spannend moment. We vragen je toch om eerst onderstaande even door te lezen voor je door scrolt naar de nieuwe teams.

Uitgangspunten voor het samenstellen van teamindeling 

Elk jaar bereidt de Technische Commissie van Valto de teamindelingen voor. Gedurende het hele seizoen volgen de Coördinatoren de teams uit hun leeftijdslagen. Er worden gesprekken gevoerd met trainers en coaches en de voortgang van spelers wordt besproken op verschillende momenten. Hiermee probeert de TC om tot een zorgvuldige potentiële teamindeling te komen die vervolgens met alle trainers en coaches in de teamindelingsvergadering wordt doorgenomen.

Deze volgorde wordt gebruikt omdat de trainers en coaches de spelers het vaakst zien en een duidelijk beeld kunnen creëren van hun spelers. Met het beeld van de trainers en coaches gaat de TC verder aan de slag, zodat zij uiteindelijk het totaalbeeld kunnen vormen. Een teamindeling voor de gehele vereniging baseren we namelijk niet alleen op korfbalkwaliteiten. Om tot de beste indeling te komen houden we onder andere rekening met: leeftijd, sociale aansluiting en teamgrootte, naast het eerder genoemde niveau van de speler.  Voor de F en E is het niveau van minder belang en ook nog lastiger te bepalen. Vanaf de D worden teams steeds meer op niveau ingedeeld om zo veel mogelijk spelers de kans te geven met spelers van hun eigen niveau te spelen. Uiteindelijk is dit een van de zaken die leidt tot een verhoogd spelplezier! Sommige teams worden pas samengesteld na een selectieperiode, dit geldt voor komend seizoen voor zowel de A1 en de B1.

Net als vorig jaar zijn de F-teams nog niet ingedeeld. Vaak levert het schoolkorfbaltoernooi in deze leeftijd nieuwe leden op. Wij wachten dit liever af om daarna een goede indeling te maken met de juiste aantallen per team. Dit zal pas aan de start van het nieuwe seizoen (in augustus) gebeuren. Ook in de E en D teams is ruimte voor nieuwe leden en natuurlijk bestaat ook nog de mogelijkheid om nieuwe E-teams toe te voegen. 

Hoeveel tijd de trainers en coaches samen met de TC er ook insteken, soms komen we niet uit onder het maken van moeilijke keuzes. Die keuzes proberen we zo goed mogelijk uit te leggen en worden altijd gemaakt met als overweging dat het de beste keuze voor iedereen is. Misschien betekent dit dat een persoonlijke wens niet direct ingewilligd wordt maar we hebben er vertrouwen in dat we opnieuw een indeling hebben kunnen maken om trots op te zijn. 

Vragen naar aanleiding van teamindelingen 2019-2020

Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen die openstaan. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De TC licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden. 

Deze gesprekken worden gepland nadat de eerste trainingen in de nieuwe teams hebben plaatsgevonden. Op deze manier krijgen spelers, trainers, ouders en de TC de kans om een beeld te vormen van de nieuwe teams waarin een speler/speelster is ingedeeld en daar hun mening op te baseren. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde, voor iedereen op zijn of haar eigen niveau leuk korfballen! 

Met vriendelijke groet,
Bart Versteegen, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06-2129 7535

Einde seizoen – trainingstijden

In de week van 10 juni zal er nog op de gebruikelijke dagen en tijden getraind worden in de huidige teams. Op 15 juni worden de laatste competitiewedstrijden voor dit seizoen gespeeld en na deze wedstrijden zullen de trainingen in de nieuwe teamindelingen van start gaan.

Vanaf maandag 17 juni geldt het onderstaande trainingsschema:

Dinsdag:

 • 17.00 – 18.00 uur F 
 • 18.00 – 19.00 uur E 
 • 18.30 –  19.30 uur D

Donderdag:

 • 18:00 – 19.00 uur C
 • 19:00 – 20.00 uur B
 • 20:00 – 21:00 uur A

LET OP: op donderdag 20 juni kan er niet getraind worden i.v.m. het NK Veldkorfbal op 22 juni. De teams die op donderdag gaan trainen, horen nog wanneer de eerste training met het nieuwe team is. 

I.v.m. het eindtoernooi B1 1e klasse traint de huidige B1 tot 22 juni nog met elkaar. Meer informatie hierover krijgen jullie van Frank/Pieter. Tot en met donderdag 4 juli a.s. wordt dit schema gehanteerd waarna we met elkaar zomervakantie gaan vieren!

Jaarschema CKV Valto

Het jaarschema van CKV Valto is te vinden via de volgende link: https://ckv-valto.nl/competitie/jaarschema2019-2020/. In dit schema wordt weergegeven wanneer het seizoen weer start maar ook wat korfbalvrije weekenden zijn. Via je trainer/coach krijg je ook te horen wanneer de eerste trainingen weer starten.

Trainers & Coaches seizoen 2019-2020

Ieder team is inmiddels voorzien van een coach! Wij zijn enorm blij dat we al zo ver zijn aan het einde van het seizoen. Wel zoeken we voor de A4 en de C5 nog een extra coach. Naast deze groep vrijwilligers zal er ook nog een groep zijn die alleen trainen gaat geven en dus niet gekoppeld is aan een team maar aan een leeftijdsgroep. Hoe deze trainersgroepen er exact uit gaan zien, wordt pas later bekend.

Trainer worden? 

Heb je interesse om trainer/coach te worden, dan kan dat altijd. Je kunt aansluiten bij een team met een ervaren trainer/coach om wat ervaring op te doen en een trainersopleiding gaan volgen. Stuur een mail naar Bart Versteegen om je interesse aan te geven. Valto investeert graag in haar vrijwilligers, zonder vrijwilligers geen Valto! 

INDELING TEAMS 2019/2020

Senioren

De teamindeling van de senioren wordt z.s.m. bekend gemaakt.

A1-selectie

Trainer/coach: Erna Fischer / Marcel Kortekaas / (Ruben Kester)

Wouter Dijkstra

Romeo Kortekaas

Daan van Oudheusden

Martijn Potters

Bas Ridder

Jan Pieter Vermeer

Tessa van Dijk

Laura van der Eijk

Sheila Herbert

Iris Lagerwerf

Julia van der Mout

Iris van Paassen

Annelie Prins

A2

Trainer/coach: Ron Boekestijn / Twan Korteland / Ruben Kester

1 of 2 heren A1-selectie

Rolf Jansen

Bart van Seters

Ivar van der Stok

Stijn Vrugt

2 of 3 dames A1-selectie

Rianca Aarts

Tessa Boers

Noa de Meulmeester

A3

Trainer/coach: Steven Vijverberg / Daniël Verbaan

Fabian de Jong

Jordi Lammers

Jimmy van der Meer

Floris Prins

Máté Ridder

Kim van Dop

Julia van der Eijk

Amber Jans

Rosanne Mulder

Nida Simsek

A4

Trainer/coach: Petra Dijkstra / vacature

Stan Keijzer

Lorenzo Matthijsse

Fabian van Vliet

Isabelle van Geest

Marit van Nieuwkerk

Marleen Poot

Sanne Poot

Jytte Stolze

Jordan Verkade

B1-selectie

Trainer/coach: Pieter van Muijen / Simon Kok

David van Dijk

Jasper van der Eijk

Thomas Kleijweg

Mink de Meulmeester

Koert Ridder

Sanne Dikkenberg

Romy Lansbergen

Ilse Slaman

Elise Rijsdijk

Laura Wiedmann

B2

Trainer/coach: Nikki van Spronsen / Mark van Geest

1 heer B1-selectie

Ruben van der Berg

Jens Berkhout

Daan Boekestijn

Justin Vermeer

1 dame B1-selectie

Jolijn van Eendenburg

Elise van Geest

Marith Mostert

Sanne van Oudheusden

B3

Trainer/coach: Romee Valstar / Thijs Dijkstra

Bart Aarts

Luke Aarts

Levi van Baarle

Niels van Nieuwkerk

Lucas Bruurmijn

Alicia van Dijk

Lisa van Oudheusden

Marit Schriel

Danique van Wensen

Estelle de Zeeuw

Nova Post (blessure)

C1

Trainer/coach: Bart van Leeuwen / Thomas Ris

Sven van Dijk

Jorn Kagchelland

Tim Krapels

Milan Lansbergen

Kees Mostert

Emma van den Bos

Renkse van Kester

Brecht van der Meer

Sanne Rijsdijk

Miloe van Vliet

C2

Trainer/coach: Mees Koole / Floris van Muijen

Mette Bongaards

Finne Elenbaas

Sanne Hanemaaijer

Jill Koornneef

Luna Koornneef

Maartje van Leeuwen

Nouky Staats

Isa Stolk

Mieke Stolze

Julia Vreugdenhil

C3

Trainer/coach: Rianca Aarts / Ilse Slaman

Lucas Elgersma

Daan van Seters

Igor Strik

Isabel van den Berg

Rosann van den Beukel

Jette Dukker

Dieuwertje van Geest

Iris Staats

Yara Vreugdenhil

Jennifer van der Wel

C4

Trainer/coach: Martijn Potters / Stijn Vrugt

Tristan Hagemans

Dave van der Meer

Roald Molenaar

Jayden Versteeg

Gwen Bos

Joëlle van Dijk

Rowena van Dijk

Elise Koole

Michelle van Mensch

Roos Oussoren

C5

Trainer/coach: Helen Lochmans / vacature

Tim Borsboom

Kevin Bouwmeester

Martien van Geest

Robin Hartholt

Floor Boekestijn

Tess Lochmans

Nikki vd Marel

Iris Vermeer

Noortje van Vliet

Lenne van der Voorn

D1

Trainer/coach: Sheila Herbert / Martijn Dijkstra

Justin van Geest

Bram Hanemaaijer

Frenk Poot

Toon van Vliet

Sara Dukker

Isis Groen

Anouk Koole

Jonne van der Meer

Danique Vijverberg

D2

Trainer/coach: Sjors Jansen / Rolf Jansen / Floris Prins

Lars Knoll

Déon Mons

Michel Noordam

Ben van Os

Joanne van den Berg

Sofie van den Berg

Elise van Dijk

Eline van der Kaaij

Sophie van ‘t Wout

D3

Trainer/coach: Lysanne van Venetiën / Jan Pieter Vermeer

Tim van den Berg

Milan Vermeer

Mirte de Bruin

Anne Elgersma

Valerie de Jong

Piera Mazzucco

Lotte Vermeer

Lieke Volkering

Julia Zoeteweij

D4

Trainer/coach: Noa de Meulmeester / Wouter Dijkstra

Sten Duyvesteijn

Geppe Mazzucco

Rick van der Meer

Bjorn Mons

Jennifer van den Akker

Shania Barten

Liv Doorduin

Charlotte van Ruijven

Veerle Oussoren

E1

Trainer/coach: Vera vd Eijk

Don van Veldhoven

Sara van den Berg

Stacey Eberhardt

Luna Kester

Lize van Vliet

Suze Volkering

E2

Trainer/coach: Laura vd Eijk / Bas Ridder

Bas van der Kaaij

Daan van Veldhoven

Lieke van Eendenburg

Jill Mensink

Jet Schenkeveld

Dieke Poot

E3

Trainer/coach: Vera Lagerwerf / Iris Lagerwerf

Jens van Ruijven

Amber Knoll

Daniek de Koning

Lucy van der Meijs

Rosan van den Berg

E4

Trainer/coach: Mandy Herbert / Koert Ridder

Steven van den Berge

Liam Berendse

Nora Bakker

Nora Ruigrok

Julia van den Berg

E5

Trainer/coach: Gerard Verbraeken

Jaylon Cijntje

Duncan Scholtes

Jade Verbraeken

Lizzy Hanemaayer

Tiffany Lee

E6

Trainer/coach: Mink de Meulmeester / Daan van Oudheusden

Aris Buddingh

Vinn Duyvesteijn

Tim Hartholt

Lotte Bakker

Britt Cevaal

Maud Cevaal

E7

Trainer/coach: Romeo Kortekaas / Jasper vd Eijk

Julian Hanemaaijer

Lourens van Geest

Lina El Baroudi

Lotte van Leeuwen

Nikki Vermeer

E8

Trainer/coach: Myrte Sevinga / Lisette van Dijk

Meike Boekestijn

Rosanne van Dijk

Vienne Kagchelland

Lotte Neijssel

Lizzy van ’t Wout

F – in te delen na de zomervakantie

Trainer/coach F1: Elise Rijsdijk / Tessa van Dijk

Trainer/coach F2: Lisa van Wingerden / Fleur van Duijn

Trainer/coach F3: Lisanne Onck / Sanne Rijsdijk

Julian Bakker

Kalle Elenbaas

Stef van der Mark

Rens de Ruiter

Tom Schouten

Kjell Zwinkels

Dailey van den Akker

Fiene van den Berg

Des Doorduin

Yente Duyvesteijn

Lynn Eberhardt

Lotte van Eendenburg

Fem Schenkeveld

Dani Vermeulen

Kangoeroes

Koen Schoone

Lenn van der Velden

Lieke Boekestijn

Melinda van Zanten

 

Valto voert Houdini act perfect uit

Na een heerlijke vakantie van mij, waarin ik twee wedstrijden heb gemist en de trouwe lezer het zonder verslag moest doen, was ik vanmiddag weer van de partij in Nieuwerkerk waar VALTO 1 voor de schier onmogelijk lijkende opgave stond de punten te pakken tegen de nummer 2 uit de poule. Op de site van CKV Nieuwerkerk was al te lezen geweest dat zij, nadat het kampioenschap niet meer haalbaar was, alle wedstrijden wilden winnen om zo echt als best of de rest te eindigen. VALTO was echter tot op het bot gemotiveerd om, net als vorig seizoen, in Nieuwerkerk te gaan stunten tegen deze ploeg die in de zaal in de hoofdklasse uitkomt. Dat het niet makkelijk zou worden voor VALTO werd al snel duidelijk na het eerste fluit signaal van scheidsrechter Ringma, die samen met zijn assistent de Vree deze wedstrijd in goede banen mocht leiden.

Het jonge en energieke CKV Nieuwerkerk schoot uit de startblokken en had binnen no time een 3-0 voorsprong te pakken. Dit was even slikken maar VALTO bleef rustig en wist deze achterstand met drie treffer op rij weer weg te werken. Na de 3-3 ging het een minuut of acht gelijk op met de thuisploeg steeds op kleine voorsprong, maar VALTO bleef in het spoor door twee treffers van Zané en Bart. Na de 5-5 tussenstand halverwege de eerste helft wist Nieuwerkerk weer een gaatje te slaan naar 8-5. VALTO bleef echter aangehaakt en wist met de doelpunten van Frank, Maaike en Thom de schade steeds te beperken tot twee verschil. Met nog vijf minuten tot de rust moesten we dit zo zien te houden en dan na de thee er op en erover. Helaas was VALTO even niet scherp in de verdediging en kreeg binnen een minuut twee tegen treffer te verwerken, waardoor het gaatje voor het eerst vier werd. Thom en Frank wisten dit weer te halveren, maar toch was het de thuisploeg die in de slot minuut de ruststand op 13-10 bepaalde.

Eric zal in de kleedkamer de strategie nog eens doorgesproken hebben met het team, want VALTO stond vandaag gewoon heel goed te korfballen en wist CKV Nieuwerkerk het vuur danig aan de schenen te leggen. De thuisploeg bleef nog langer in de kleedkamer om zich op te laden voor het tweede deel tegen het strijdlustige VALTO. VALTO kwam het scherpst uit de kleedkamer en wist met de doelpunten van Romeé en twee treffers van de afscheidnemende Frank de stand binnen drie minuten weer gelijk te trekken. CKV Nieuwerkerk liet het er echter niet bij zitten, waardoor het VALTO niet lukte om ook gelijk een voorsprong te pakken. Nieuwerkerk behield het initiatief, maar VALTO rook nu bloed en leek net als vorig seizoen nog alle kans op een overwinning te maken deze middag. Nieuwerkerk nam weer tweemaal een voorsprong, maar deze werden gepareerd door Laurens en Thom. Na twaalf minuten spelen scoorde de thuisploeg de 16-15 en besloot Eric zijn eerste time-out te nemen om de ploeg weer op scherp te zetten. Dit leek zijn effect te hebben. Na de gelijkmaker van Laurens was het Zané die met haar derde doelpunt van vanmiddag ons voor het eerst op voorsprong zette. CKV Nieuwerkerk wilde echter niet mee werken aan een overwinning voor VALTO en wisten even later de gelijkmaker te scoren. VALTO was nu echter de bovenliggende partij geworden en voelde dat er wat te halen was deze middag. Romeé zorgde weer voor de voorsprong, maar ook deze werd weer van repliek gediend door Nieuwerkerk.

Frank wist ons tien minuten voor tijd wederom op voorsprong te zetten, waarna Eric direct weer een time out nam om toch nog even de puntjes op de i te zetten. Nu de voorsprong daar was moesten de spelers het hoofd koel houden en de juiste kansen zien te pakken. Nu lukte het wel om de voorsprong verder uit te bouwen. Frank maakte het verschil 18-20, maar er moest nog zeven minuten gespeeld worden. Koppie erbij dus en uitspelen was het devies. Na een mislukte aanval van de thuisploeg ging VALTO weer rustig op zoek naar de volgende treffer. Met een goed verzorgde rebound en de dames in de steun werd Laurens in stelling gebracht. Hij leek de wedstrijd in het slot te gooien toen hij de 18-21 binnenschoot. Niets bleek echter minder waar, want het was de thuisploeg die de laatste vijf minuten onder luide aanmoedigingen van hun publiek alles uit de kast trok om de achterstand nog weg te werken. Met heel scherp gedisciplineerd voor verdedigen werd het bijna onmogelijk voor VALTO om de bal nog rond te spelen in de aanval.

De Lierse verdediging hield gelukkig lang genoeg stand om te voorkomen dat de gelijkmaker nog door de korf viel, al had Nieuwerkerk met een paar prima kansen wel wat pech. VALTO wist de wedstrijd uiteindelijk over de streep te trekken met een 20-21 overwinning, waarmee VALTO de zevende plaats in de OKD veilig stelde. Achteraf bleek Merwede/Multiplaat verloren te hebben bij GKV/Enomics en was de overwinning niet nodig geweest, maar het was in ieder geval ook een prima test voor de beslissingswedstrijd die nu nog gespeeld moet gaan worden. Met deze wel verdiende overwinning op zak gaat nu de focus op de beslissingswedstrijd tegen CKV VEO, wat vandaag nipt verloor van KVA en daarmee ook op de zevende plaats terecht is gekomen. Eerste berichten zijn dat deze wedstrijd donderdagavond in Delft op het terrein van Fortuna gespeeld gaat worden, maar hou voor de details vooral de VALTO site in de gaten. Ik hoop dat er dan een veelvoud van het aantal supporters van vandaag aanwezig is om ons vlaggenschip te steunen bij deze wedstrijd. Niet heel veel supporters hebben ons vlaggenschip vandaag een meer dan prima wedstrijd zien neerzetten, wat vertrouwen geeft voor de wedstrijd van donderdagavond.

Trek dus je oranje outfit aan en laat zien dat we niet voor niets een spandoek hebben met daarop “Lierse trots”.

We zien elkaar donderdagavond,
Arno van Leeuwen

Uitslag Grote Valto loterij 2019

Zaterdag 1 juni 2019  heeft de officiële bekendmaking van de grote Valto loterij 2019 plaatsgevonden. Dit alles onder het genot van een zonnetje, na afloop van de wedstrijd van Valto 1 en de gewonnen kampioenswedstrijd van Valto 2.

Voor een ieder die zijn loten niet bij zich had of zaterdag er niet bij was, hierbij de uitslag. De winnaars die reeds bekend zijn staan vermeld. Andere winnaars kunnen zich melden bij de organisatie of de sponsorcommissie (sponsors@ckv-valto.nl).

 

Nikki van der Hak kiest voor Valto

In de aanloop naar het nieuwe seizoen heeft Nikki van der Hak er voor gekozen om de overstap naar Valto te maken. Nikki speelt momenteel in het eerste team van korfbalvereniging ODO uit Maasland en heeft daar ook de jeugd doorlopen. Ze zal deel gaan uitmaken van de selectie die vanaf half augustus het nieuwe seizoen start.

“De wijze van spelen en de beleving bij Valto spreekt mij heel erg aan. Ik wil mezelf op korfbalgebied verder ontwikkelen. Ik denk dat Valto mij daarbij kan helpen”, aldus de 22 jarige Nikki over haar keuze.

Valto selectie teams beleven een nuttige middag

Er is deze week in veel Lierse korfbal gezinnen vast nog wel nagepraat over de 10e speelronde. Zowel VALTO 1 als A1 lieten belangrijke punten tegen directe concurrenten liggen. De junioren gingen in Zoetermeer onderuit tegen de nummer 7 De Meervogels A1. In Gorinchem liep het vlaggenschip tegen een wel heel zure nederlaag op. Tegen de nummer laatst moest er eigenlijk gewonnen worden, maar in een gelijk opgaande wedstrijd wist de thuisploeg in de laatste seconden de winnende treffer door de korf te gooien. Dit weekend was het geluk eens aan Lierse zijde en werd ook de wedstrijd van vandaag in de laatste seconden beslist, maar deze keer in Liers voordeel. Valto 2 had het vandaag erg lastig met de rode lantaarndrager en keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan en leek tegen hun tweede nederlaag aan te lopen. Het bleef door het doelpunt van Thijs in de dying-seconds gelukkig bij een puntendeling, wat aan het eind van de middag een kostbaar punt bleek te zijn.

VALTO 2, wat HKC (H) uit Hardinxveld-Giesendam als tegenstander had, kwam moeizaam uit de startblokken. De wedstrijd was al drie minuten onderweg toen Ron de score opende met een doorloop. Het was inmiddels al duidelijk dat de doelpunten vanmiddag spaarzaam zouden worden. Door om en om scoren van beide ploegen werd halverwege de eerste helft een 5-5 tussenstand bereikt. Met nog tien minuten tot de rust waren de ploegen nog steeds in evenwicht. VALTO zou in deze laatste fase de korf niet meer weten te vinden, wat de gasten helaas wel deden. Zij zette de ruststand op 6-8 en gingen dus met een lekker gevoel de kleedkamers in.

Het tweede deel werd er ook door beide ploegen vooral goed verdedigd en zouden de doelpunten nog minder talrijk zijn. Thijs kreeg het Lierse publiek na een minuut of vier op de banken want hij leek de aansluitingstreffer te maken. Tot ieders verbazing had de leidsman ergens een overtreding gezien en keurde de treffer af. Het bleef door beide ploegen weer lang zoeken naar de juiste kans. Het waren uiteindelijk de gasten die na negen minuten de marge vergrootte naar drie, maar in de volgende drie minuten wisten Thijs en Ron toch voor de aansluiting te zorgen. De gelijkmaker wilde echter maar niet vallen. De gasten uit Hardinxveld wisten het verschil weer te herstellen naar 8-10 en gingen met nog een kwartier te gaan steeds zuiniger met hun kansen om. Zij speelden lange aanvallen met vaak meerdere kansen, maar toch wist VALTO via twee doelpunten van Thijs weer langszij te komen bij 10-10. Met nog tien minuten op de klok werd het nu zaak voor VALTO om op voorsprong te komen om niet de koppositie te verliezen. Het tegenovergestelde gebeurde. VALTO creëerde kansen genoeg, maar de ballen wilde niet vallen. Dit deden ze bij de tegenstander helaas wel, waardoor we met nog vier minuten op de klok weer tegen een achterstand van 10-12 aankeken. VALTO knokte voor wat het waard was en stond in de verdediging goed hun “mannetje”. Toen Thijs de aansluitingstreffer maakte waren de meesten van mening dat het helaas gedaan was, want met minder dan een minuut te spelen zouden de gasten dit normaal gesproken uitspelen. Dit deden zij echter niet slim genoeg en wist VALTO de bal weer te bemachtigen. Met nog maar een paar seconden op de klok werd Thijs weer in stelling gebracht en hij kroonde zich tot “man of the match” door de gelijkmaker door de korf te gooien. Hij was trouwens sowieso de meest trefzekere vandaag en nam in de tweede helft vijf van de zes doelpunten voor zijn rekening. Later kwam het goede nieuws uit Sliedrecht dat Swift 2 de punten aan Merwede 2 had moeten laten en VALTO nu met één puntje verschil alleen koploper is in de poule. Dat wordt volgende week dus een belangrijke wedstrijd in Middelburg waar de spelers uitkijken naar een bomvol “VakkieV” om hen naar de overwinning te schreeuwen.

Voor het Lierse vlaggenschip is het na de nipte nederlaag van vorige week nu echt vijf voor twaalf. Het worden nog allemaal finales de wedstrijden die nog gespeeld gaan worden. Het programma liegt er niet om voor VALTO 1 met tegenstanders als de kampioen in spé Swift, CKV Nieuwerkerk, HKC (H) en KV Vriendenschaar zal het zeker niet makkelijk worden. Het is echter wel vaker gebleken dat VALTO tegen de betere ploegen boven zichzelf uit kan stijgen, dus heb ik er nog wel vertrouwen in dat het nog niet verloren is. Vandaag dan dus HKC (H) 1, wat in de zaal promoveerde naar de hoofdklasse, en eigenlijk in de veldcompetitie voor de zaal een paar steken heeft laten vallen, waardoor zij nu uitgespeeld zijn voor de titel. Zij hebben wel uitgesproken dat zij de rest van het seizoen hun sportieve plicht te blijven doen en de nodige punten te pakken. Zo traden zij vandaag weer in volle oorlogssterkte aan tegen ons vlaggenschip, wat hen in september toch op een hete middag wist te trakteren. Toen wist VALTO meerdere keren op voorsprong te komen, maar moest in de slotfase toch buigen voor sterke HKC maar met opgeheven hoofd na de 24-20 nederlaag het veld kon verlaten. Vandaag was er weer een nieuwe kans voor ons vlaggenschip en zij grepen deze met beide handen vast. Frank had vandaag zijn reserve beurt, wat gelijk al wat verbaasde gezichte gaf bij de tegenstander. Laurens, Mees, Naomi en Nikki begonnen in de aanval en wisten ook al snel gevaarlijk dicht bij de openingstreffer te zijn. Helaas gooide Laurens net te kort, maar twee minuten later was hij wel trefzeker. In de volgende aanval zorgde één van de HKC dames voor de gelijkmaker, maar VALTO was vandaag gretig en wist dat alles gegeven moest worden vandaag om een kans te maken. Bart en Thom wisten VALTO een marge van twee te bezorgen bij 3-1, maar nu moest het andere vak toch even wat langer zoeken naar de juiste kansen. Alle pogingen ten spijt was het vijf minuten later toch weer gelijk, maar was Maaike niet veel later weer trefzeker en besloot de coach van HKC een time-out te nemen om zijn ploeg op de rails te zetten. Dit leek zijn vruchten af te werpen, want met nog tien minuten tot de rust wisten de gasten bij 4-5 voor het eerst op voorsprong te komen. Later zou dit de enige voorsprong voor de gasten blijken te zijn, want met vier doelpunten op rij van Nikki, 2x Zané en een doorloop van Laurens was 8-5 de nieuwe tussenstand. De gasten schakelden een tandje bij om te proberen de achterstand nog voor de rust weg te werken. Hier hadden zij nog zeven minuten de tijd voor en die leken zij goed te gaan benutten, want binnen twee minuten viel de aansluitingstreffer al door de korf en moest Eric een time-out nemen om deze flow te doorbreken. Dit pakte goed uit voor het Lierse octet, want de gasten zouden niet meer scoren tot de thee. Thom en Laurens wisten voor de rust het verschil van drie weer te herstellen, wat de ruststand op 10-7 zette.

Eerste deel van de missie was geslaagd, maar er waren nog dertig lange minuten te gaan. Bij de gasten werd bij aanvang van de tweede helft al vers bloed ingebracht. Oud PKC-er Corné Troost maakte plaats voor John den Dunnen, die ook gelijk trefzeker was met een one-hander in de eerste seconden na de hervatting. Niet veel later viel ook de aansluitingstreffer door de korf en was de wedstrijd weer open gebroken. Maaike en Mees herstelde het verschil voor VALTO, maar weer wisten de gasten terug te komen tot één puntje verschil bij 12-11. VALTO wist echter steeds op tijd mee te scoren, zodat de gelijkmaker uit bleef. Met nog tien minuten op de klok zette Mees ons op 14-12 en bleef de hoop bij het thuispubliek nog leven. HKC kreeg een strafworp mee op de overtreding op een doorgebroken heer. Gelukkig voor ons had de heer het vizier niet scherp staan en miste deze opgelegde kans. In plaats van de aansluiting te krijgen keken de gasten niet veel later weer tegen een verschil van drie aan door het doelpunt van Thom. Met nog acht minuten op de klok en de voorgaande wedstrijd nog vers in het geheugen wist iedereen dat het nog niet gedaan was. De gasten hadden intussen al de nodige wissels gebruikt en de duels werden feller. Vooral verdedigend gaven de gasten nu geen centimeter ruimte meer, waardoor VALTO maar moeizaam tot schot kwam en die ook nog geen doel troffen. De HKC spelers namen bij elk schot veel risico op de afvallende bal, maar wisten hierdoor wel veel aanvallen te onderbreken. De ervaren heren lieten zich in deze fase gelden bij de gasten. Zij wisten met drie afstandsschoten de stand weer gelijk te trekken bij 15-15 met nog iets meer dan een minuut op de klok leek ook deze wedstrijd door onze vingers te glippen. De volgende VALTO aanval werd opgezet en een ieder wist zijn taak. De bal werd helaas verspeeld en het Lierse publiek hield de adem in. Het zou toch niet weer in de laatste seconden mis gaan? De Lierse verdediging gaf echter ook vol gas en wist de tegenstander tot een fout te dwingen, waardoor de bal nog een keer in onze aanval kwam. De scheidsrechter had al een tijdje geleden de laatste minuut aangegeven, dus werden snel de posities ingenomen met Thom en Zané in het voorveld. Zij zouden het moeten doen met Bart en Maaike die de afvallende bal moesten pakken. Zané bedacht zich geen moment toen zij een seconde of tien voor het einde het goede gevoel had om het schot te pakken. Zij stelde met haar derde treffer vanmiddag de overwinning veilig, want na het uitnemen van de bal floot de leidsman ook direct voor het einde van de wedstrijd. Met deze zeer verdiende overwinning wist VALTO te stunten tegen het geroutineerde HKC. Ook de andere uitslagen in de poule waren gunstig voor VALTO, want Merwede wist niet te winnen van Swift en GKV ging 25-19 onderuit tegen Oranje Wit. Hoewel de marge erg klein is staat VALTO nu op de veilige zesde plaats en zijn er nog drie finales te gaan. Volgende week gaan VALTO 1 en 2 op bezoek bij Swift in Middelburg, waar uw steun meer dan gewenst is. VALTO 2 kan daar een belangrijke slag slaan in de race naar het kampioenschap en na vandaag heeft het vlaggenschip misschien nog wel meer verrassingen in petto voor hun tegenstander. Kan VALTO het Zeeuwse Swift de eerste punten afhandig maken? Zorg dat je erbij bent om hier getuige van te zijn en laat de spelers vooral horen dat je er bent! Om 13:45 uur zal VALTO 2 als eerste het veld betreden met aansluitend de wedstrijd tussen VALTO 1 en de aanstaande kampioen Swift 1. Dit alles op sportterrein Voorborch in Middelburg.

Graag tot volgende week in Middelburg.
Arno van Leeuwen

Foto: Mieke van Leeuwen
Meer foto’s? Bekijk ze hier van Valto 1 – HKC 1 en hier van Valto 2 HKC 2.

Wie maakt ons los?

Deze week is de verkoop van de loten van de VALTO loterij gestart. Deze actie komt in plaats van de grote clubactie en de potgrondactie (deze is in een ‘light’-vorm gehouden).

Deze loterij wordt gehouden om de kosten van de verbouwing van de Villa mede te ondersteunen. De bedoeling is dat alle spelende leden van zowel de jeugd als ook de senioren de loten gaan verkopen. Per persoon krijg je een boekje van 15 loten. De loten zijn € 2,50 per stuk, dus die zijn zo verkocht. Kleine tip: 2 loten voor € 5,= of 4 voor € 10,= en de loten vliegen eruit!

De prijzen liegen er niet om!
De hoofdprijs is een Scooter van Tensen 2wielers Westland, een laptop, een jeugdfiets van Vijverberg Fietsen, een Stedentrip, Een rondvlucht met 3 personen, Een etensbon, een Team-BBQ van Zwaard.
Een bal (gesigneerd door selectie), Een shirt (gesigneerd door selectie) of een clinic met 4 personen (door selectie). Kortom gave prijzen voor iedereen!

Als je 15 loten zijn verkocht kan je nog loten bij krijgen. Het team wat het meeste verkoopt kan namelijk een leuk team-uitje verdienen. Dus help elkaar en probeer zo veel mogelijk te verkopen. Voor de echte goede verkopers zijn er ook nog super-loten te verkopen. Dit zijn boekjes van 20 loten, die dus € 50,= kosten.

De trekking zal op zaterdag 1 juni gedaan worden, na de wedstrijd van het 1e.
Hierover later meer. Daarna zal de uitslag op onze site te zien zijn. Er hoeven dus geen namen/telefoonnummers genoteerd te worden. De kopers kunnen zelf nakijken of ze gewonnen hebben.

Deze week zijn de loten uitgedeeld en kan je aan de slag. Alvast hartelijk dank voor je medewerking!

Namens de overkoepelende lotenverkooporganisatie,
Thijs Dijkstra, Ruben Hoogerbrugge en Hans Ridder

Stem op Valto voor Club van het jaar!

Dit jaar doet Valto mee aan de Club van het jaar verkiezing. Wij willen laten zien dat we niet alleen dé sportclub van het Westland zijn, maar ook de club van het jaar! Met deze verkiezing maken we kans op een masterclass naar keuze en een professionele promotiefilm. Om kans te maken op een prijs hebben we minstens 50 stemmen nodig.

Stemmen kan via www.clubvanhetjaar.nl. We hopen dat je gaat stemmen. Mocht je nog twijfelen, dan kan één van onderstaande redenen je misschien wel overtuigen:

 1. Valto is de gezelligste club van De Lier en omstreken. De afgelopen 20 jaar zijn we in leden gegroeid van 250 naar 400, en in prestatie van derde klasse naar overgangsklasse.
 2. Valto organiseert elk jaar het gezelligste clubfeest in de regio. Het schuurfeest wordt elk jaar druk bezocht door Valto-ers, maar ook niet-leden.
 3. Niet alleen de korfbalprestaties zijn bijzonder. Ook op technisch vlak is er veel te doen. Zo heeft Valto de beste livestream van korfballend Nederland, die elke week goed bekeken wordt.
 4. Valto organiseert veel activiteiten voor leden en niet-leden. Denk aan de AdFysio Gigakangoeroedag, het Priva schoolkorfbaltoernooi en de Rijk Zwaan Korfbalderby’s.
 5. Voor leden zijn er nog veel meer activiteiten! Zo is er een filmavond, een sinterklaasfeest, een muziekquiz, een nieuwjaarsborrel, een bowlingavond, een feestavond, een jeugdkamp, een trainingsweekend, een einddag.. en ga zo maar door!
 6. En de reden waar we stiekem het meest trots op zijn: Wij mogen in 2019 en 2020 het NK veldkorfbal organiseren. De voorbereidingen zijn in volle gang en we gaan er één groot feest van maken!

Wij hopen dat bovenstaande redenen je hebben overtuigd om je stem uit te brengen voor onze mooie, enthousiaste en betrokken sportclub. Stemmen kan tot 7 juni. Help Valto om dé club van het jaar te worden!

Meeneemlijst en leiding Melior Jeugdweekend

Hallo VALTO jeugd,

Wij zijn al helemaal klaar voor het leukste weekend van het jaar, alle voorbereidingen zijn getroffen. We verblijven ook dit jaar weer in kamphuis ‘De Kievit’ in Esbeek(zie ook www.dekievit.info )

Vertrektijden:

 • Vrijdag 3 mei vertrekken de B & C om 19.00 bij de Villa vandaan per bus.
 • Zaterdag 4 mei vertrekken de  D, E & F om 08.00 bij de Villa vandaan per bus.
 • Zondag 5 mei om ± 17.00 komen we met z’n allen weer terug bij de Villa.

Meeneemlijst:

Voor het weekend heb je natuurlijk wel een aantal spullen nodig:

 • Slaapzak                              
 • Kussen + Hoeslaken (verplicht)
 • Pyjama
 • Zaklamp
 • Oude kleding (plastic tas voor natte kleding)
 • Genoeg schone kleding
 • Sportkleding
 • Zwemkleding (voor als het warm is)
 • Warme kleding voor bij kampvuur ‘s avonds (dikke trui)
 • Noppen schoenen
 • Regenpak voor B/C
 • Reflecterend hesje voor B/C
 • Handdoeken
 • Theedoek(naam er op is handig voor teruggave)!!
 • Toiletspullen (evt. medicijnen, deze kunnen afgegeven worden bij de leiding met een briefje hoe en wat, als dat nodig is)
 • Zonnebrandcrème
 • Terug in de tijd-outfit voor zaterdag avond
 • Knuffels mogen ook altijd mee.

Wat heb je niet nodig?
Zakgeld is niet nodig, want er zijn geen winkels in de buurt. Alcohol is absoluut niet toegestaan. Wanneer de leiding merkt dat kinderen alcohol bij zich hebben wordt dit per direct ingenomen.

Teken?
Bij het kamphuis zit een bos en daar leven ook teken. We zullen aangeven dat de kinderen zich moeten controleren voor het slapen gaan. Bovendien is er voldoende leiding die teken kunnen verwijderen. Het verzoek aan de ouders is of zij hun kinderen voor vertrek willen insmeren met een anti-tekenmiddel (bijv. Careplus 30% Deet) en controleer de kinderen op teken bij thuiskomst. Op deze manier moet alles goed gaan!

Tijdens het kamp voor noodgevallen kunt u ons altijd bereiken op de volgende telefoonnummers:

 • Denise Herbert: 06-13229967
 • Frank de Rijcke: 06-40463753
 • Aileen Willemsen: 06-44582813
 • Mark van Geest: 06-52455981

Voor resterende vragen kunt u natuurlijk ook altijd bij ons terecht, of jeuk@ckv-valto.nl

Overige opmerking:

 • Volg CKV Valto op twitter voor een update over de aankomsttijd op zondag

Wie gaan er als leiding mee tijdens het weekend?

 • Aileen Willemse
 • Bart van Leeuwen
 • Denise Herbert
 • Esmee Binnendijk
 • Floris van Muijen
 • Frank Poot
 • Frank de Rijcke
 • Judith Goedendorp
 • Laurens Verbaan
 • Lisanne Onck
 • Maaike Ridder
 • Mandy Herbert
 • Mark van Geest
 • Max Hulsebosch
 • Naomi Grootscholten
 • Nikki van Spronsen
 • Pieter van Muijen
 • Ron Boekestijn
 • Sjors Jansen
 • Thom Voskamp
 • Vera van der Eijk

Maximale score voor VALTO selectie teams

De eerste wedstrijden in de veldcompetitie zitten er weer op. Na het voor VALTO 1 prima verlopen zaalseizoen, was het vandaag tijd om weer voor de broodnodige punten in de veldcompetitie te strijden. Na enkele oefenwedstrijden tegen VEO en Oranje Wit, waarbij het bij de wedstrijd tegen VEO wel erg fris was en ook bij de avondwedstrijd tegen Oranje Wit was het een koude bedoening. Hoe snel het weer kan veranderen bleek vandaag wel weer. Onder zomerse omstandigheden kon er vandaag gespeeld worden, waarbij de temperatuur flink opliep en er extra drink pauzes werden ingelast. Het was dus prima toeven langs de lijn met binnen de lijnen ook nog eens de nodige positieve resultaten. Bij de jonge VALTO teams C1 en B1 werden de punten gepakt en de junioren trokken deze lijn door. VALTO A1 liet zien dat zij zijn gegroeid als team sinds september. Toen verloren zij nog op bezoek bij Kinderdijk A1, maar vandaag werd er gewoon gewonnen van de nummer 2 en is er weer aansluiting met de nummers zes en zeven uit de poule. Zij zullen er in de volgende wedstrijden alles aan gaan doen om boven de rode streep te komen.

Voor VALTO 2 was het zaak om de draad weer op te pakken waar zij voor de zaal gebleven waren. Willen zij aan het eind aanspraak maken op de zo begeerde titel, dan zullen zij vandaag de zegereeks van voor de zaal moeten doortrekken. Tegenstander vandaag was Merwede/Multiplaat 2 uit Sliedrecht. Hier werd in september 17-21 van gewonnen, maar dat ging toen ook niet van een leie dakje. De wedstrijd startte wat later dan gepland onder leiding van scheidsrechter Wielinga. Ron bleef op de bank, want hij is nog niet helemaal hersteld van de blessure die hij in de laatste zaalwedstrijd op liep.  Het eerste aanvalvak van VALTO had het lastig vandaag. Zij zouden in de eerste helft maar één keer tot scoren komen, maar gelukkig hield het andere vak VALTO in de wedstrijd. Na zes minuten stond er een 0-2 achterstand op het bord, maar dat werd binnen twee minuten door Pieter en Lotte recht gezet en mochten zij weer gaan verdedigen. Lang wisten zij het weer dicht te houden, maar konden niet voorkomen dat Merwede wederom een voorsprong nam en stond het na negentien minuten spelen 4-2. Ruben wist binnen enkele seconden de aansluiting weer te maken, maar aan de ander kant werd een overtreding begaan in de verdediging en werd met de toegekende strafworp het verschil weer hersteld. Thijs wist de ban van het aanvalsvak te doorbreken en zorgde dat VALTO de aansluiting behield. Met nog vijf minuten tot de rust wil je dan graag gelijk komen, maar helaas wist Merwede het verschil weer te herstellen naar twee. De ruststand werd door Ruben op 5-6 gezet een minuut of drie voor tijd. Beide ploegen wisten tot de rust de korf niet meer te vinden in deze weinig enerverende wedstrijd. Misschien zijn we een beetje verwend bij de zaalwedstrijden, maar het kon eigenlijk alleen maar beter worden na de thee. Dat moest ook wel wilden we aanspraak maken op de punten. het was echter Merwede wat na de rust de score opende en ook gelijk een eerste voorsprong van drie op het bord schoot bij 5-8. De VALTO aanvallen werden wel wat beter opgezet, nadat, met behulp van Martijn, Ruben en Rick van vak gewisseld waren. Nu kreeg VALTO een strafworp mee die door Thijs werd verzilverd. Nog één keer zou Merwede de voorsprong verruimen naar drie, maar toen stonden de dames op bij VALTO. Na het doelpunt van Lisanne B was het Lisa die met twee treffers op rij ons langszij bracht bij 9-9. Met nog achttien minuten op de klok nam Merwede meteen een time-out om de ploeg weer terug op de rail te krijgen. Het was echter VALTO wat na deze time-out als eerste scoorde. Ron wist met zijn tanden op elkaar twee goede aanvallen neer te zetten en VALTO aan de goede kant van de score te brengen. Hij zou het veld weer verlaten bij de vakwisseling en nam Pieter de verdediging weer op zich. Lisa bleek de smaak te pakken te hebben en zette VALTO voor het eerst op een voorsprong van drie bij 12-9, maar helaas bleven de gasten aan het touwtje hangen. Zij hadden steeds een antwoord op de doelpunten als VALTO dreigde los te komen. Na de 14-11 van Thijs stonden er nog ruim vijf minuten op de klok, maar leek de buit wel binnen in deze weinig doelpuntrijke wedstrijd. De coach van Merwede nam weer een time-out en wist zijn ploeg weer op te peppen voor een slotoffensief. Via een gemakkelijk gegeven strafworp en twee afstandsschoten kwamen zij met nog iets meer dan een minuut te gaan weer op gelijke hoogte. Natuurlijk werd Ron weer gebracht om in een alles of niets poging de volle buit nog over de streep te trekken. Het was even zoeken naar de juiste kans en gelukkig was zijn eerste schot goed af te vangen. Hij nam zijn volgende poging met nog maar twee seconden op de klok en kreeg met zijn treffer het VALTO publiek op de banken. De overwinning was binnen, want scheidsrechter Wielinga floot na het uitnemen van de bal direct voor het einde van de wedstrijd. De eerste zwaarbevochten punten zijn weer binnen en VALTO 2 blijft samen met Swift 2 koploper van de poule. Ook zij maakte geen fout tegen laagvlieger HKC 2 en laat het zich aanzien dat de uitwedstrijd in Middelburg de sleutelwedstrijd zal gaan worden.

Voor VALTO 1 stond het vandaag in het teken van revanche op de wedstrijd in september tegen Merwede/Multiplaat 1. Er werd toen in een heel slechte wedstrijd verdiend met 13-9 verloren van deze ploeg. Dit moest vandaag dus beter als VALTO 1 zich wil handhaven in de overgangsklasse, wat natuurlijk wel het doel is. Grote domper bij het hervatten van de veldcompetitie is toch wel dat Thom zich afgelopen dinsdag blesseerde bij de oefenwedstrijd tegen Oranje Wit. Het is nog even afwachten hoe ernstig het is, maar vandaag bleef hij in ieder geval aan de kant en bestonden de heren koppels uit Frank en Bart in de aanval en Mees en Laurens in de verdediging. Ook bij de dames was er een wijziging te zien. Daar startte Naomi en Zané wel gewoon naast elkaar, maar stond Maaike deze keer naast Romeé. Net als in de voorgaande wedstrijd wist Merwede het aanvalsspel van VALTO aardig te ontregelen. Toch waren het Bart en Naomi die VALTO op voorsprong zette. Het verdediging vak had echter meer moeite met het vinden van de korf, waardoor na zeven minuten spelen ook bij de gasten de nul van het scorebord verdween. Door strak verdedigen van VALTO werd uiteindelijk door Mees toch het verschil weer hersteld naar 3-1. Zané was de volgende die op het score formulier kwam te staan en het verschil vergrootte, maar toen werd er aan de ander kant een aanval met een overtreding gestopt door VALTO. Dit buitenkansje werd door de gasten benut en leek VALTO de grip op de wedstrijd te verliezen. Zeker toen halverwege de eerste helft de aansluitingstreffer door de korf viel, maar toen werd Merwede iets te enthousiast in de verdediging en kreeg VALTO een strafworp mee. Deze zijn wel aan Mees besteed en kreeg VALTO weer wat lucht. Lang zou dat echter niet duren, want de gasten hadden nu bloed geroken en gingen nog strakker verdedigen. Zij wisten ons zeven minuten van het scoren te houden en wisten zelf in die periode langszij te komen bij 5-5. Met nog tien minuten tot de rust was het zaak voor VALTO om een nieuw gaatje te slaan en met voorsprong richting kleedkamer te gaan. Romeé en Laurens waren scherp en zette ons weer op voorsprong. Helaas wist ook Merwede nog voor de rust te scoren en gingen we met een minimale voorsprong van 7-6 naar de kleedkamers.

De wedstrijd lag dus nog helemaal open en was het afwachten wie er het scherpst uit de kleedkamer zou komen. In de eerste aanval wisten de gasten weer langszij te komen bij 7-7, maar toen brak er een lange doelpuntloze periode aan. Beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden en besloot de coach van Merwede na zeven minuten een time-out te nemen. Natuurlijk had ook Erik het nodige met zijn ploeg te bespreken, want er was nog een hoop te verbeteren binnen de lijnen. De gasten besloten het spel nog meer te gaan vertragen en het achter verdedigen tot het uiterste door te voeren. Toch was het VALTO die hier na de time out als eerste resultaat uit haalde. De gasten moesten tot tweemaal toe aan de noodrem trekken, waardoor Mees tweemaal achter elkaar vanaf de strafworpstip mocht aanleggen. Hiermee was het verschil weer twee in het voordeel van VALTO en werd het tijd dat er eens spijkers met koppen geslagen gingen worden. Helaas was het eerste Sliedrechtse schot in de volgende aanval weer raak, maar Frank zou dit herstellen met zijn afgeronde vrije bal. Laurens zou voor het eerst na de 4-1 het verschil weer op drie zetten bij 11-8, maar toen kregen de gasten weer een strafworp mee en waren we weer terug bij af. VALTO had nu echter meer grip op hun tegenstander en wist het achter verdedigen prima op te lossen, waarna naar de juiste kansen werd gezocht. Het doelpunt waarmee Bart ons weer op drie verschil schoot werd nog van repliek gediend, maar daarna schoot Maaike tweemaal raak en stond er een 14-10 tussenstand op het bord. De gasten bleven echter aandringen en wisten ook weer de korf te vinden. Zané herstelde het verschil weer, maar even later moest er weer aan de noodrem getrokken worden en mocht Merwede de achterstand verkleinen vanaf de stip. Het verschil werd zeven minuten voor tijd weer hersteld met de vierde treffer van Maaike, wat later het laatste Lierse doelpunt zou blijken te zijn. VALTO zou in de laatste zeven minuten de korf niet meer weten te vinden, maar wisten de gasten de eindstand door twee treffers op 16-14 te zetten. Een moeilijke hervatting van het veldseizoen voor ons vlaggenschip, maar gelukkig zijn de punten wel in De Lier gebleven. Waar zij in de zaal een gemiddelde haalde van bijna 30 doelpunten per wedstrijd, bleef vandaag de teller steken op slechts 16 treffers. Dit zijn er echter wel zeven meer als in de heenwedstrijd en voldoende om de overwinning te pakken. Met deze overwinning heeft VALTO de rode lantaarn overgedragen aan GKV/Enomics, wat ook de volgende tegenstander is van VALTO. Het duurt nog even voor het zover is, want er volgen nu eerste weer twee vrije weekenden. Op 11 mei zal ons vlaggenschip weer alle steun kunnen gebruiken in deze vier punten wedstrijd in Gorinchem, waar GKV alles uit de kast zal trekken om zich te revancheren op de nederlaag die er in De Lier werd geleden. We hopen dus op een goed gevuld “Vakkie V”  in Gorinchem waar op sportpark “Molenvliet” aan de Kleine Schelluinsekade 5a de wedstrijd om 16:00 uur zal beginnen. Geniet allen van Koningsdag en sta even stil op 4 mei bij hen die vielen voor de vrijheid die we genieten, dan zien we u graag op 11 mei in Gorinchem.

Arno van Leeuwen.

Na een geweldig zaalseizoen gaan we weer naar buiten

Nu de zaalfinale gespeeld is in de Ziggodome met Fortuna als grote winnaar, zit het zaalseizoen er voor iedereen op en gaan we ons opmaken voor het vervolg van de veldcompetitie. In een korte terugblik neem ik u mee naar wat een historisch zaalseizoen is geworden. VALTO 2 schreef geschiedenis door dit zaalseizoen uit te komen in de reserve overgangsklasse. Als gedeeld koploper in de reserve 1e klasse op het veld was iedereen benieuwd waar we zouden eindigen. Het bleek een zwaar seizoen te worden voor VALTO 2, waarin het bij veel wedstrijden lang mee kon met de tegenstanders. Helaas glipte te vaak in het laatste deel van de wedstrijd de grip op de wedstrijd door de handen. Met twee winst partijen op de KCC/So Natural 4 en SDO/Blijwerkt 2 en een gelijkspel tegen de kampioen KVS 3 werden te weinig punten vergaard om een verblijf in de overgangsklasse veilig te stellen. Volgend seizoen dus weer in de 1e klasse in de zaal, waar we weer voor een mooi resultaat willen gaan strijden.

Ook VALTO 1 schreef geschiedenis in de zaal deze winter. Op het eerste gezicht leek het een zwaar seizoen te gaan worden met op voorhand vier kampioenskandidaten in de poule. Met ZKV, Excelsior en ONDO (M) die allen als koploper in de 1e klasse op het veld de zaal in gingen, was het voor ons weer afwachten of VALTO 1 goed genoeg was om in de top mee te draaien. Het vlaggenschip begon scherp aan de zaalcompetitie door direct de eerste concurrent op een nederlaag te trakteren. In Middelburg bleek VALTO te sterk voor ONDO en verhoogde zo de feestvreugde op het VALTO schuurfeest. Ook andere door mij als favorieten om de koppositie strijdende ploegen ZKV en Excelsior werden met schijnbaar gemak verslagen. Na vijf wedstrijden was er een korte pauze rond de feestdagen, waarna de competitie werd vervolgd tegen RODA. Door de uitslagen in de eerste vijf wedstrijden betraden tegenstanders intussen met een andere mindset het veld. RODA leek op bezoek in De Lier voor een stunt te gaan zorgen, maar VALTO maakte geen fout en wist ook deze tegenstander aan de zege kar te binden. Toen de return wedstrijden begonnen had VALTO intussen een voorsprong van vijf punten op de nummer twee en leek soeverein op het kampioenschap af te stevenen. Bij elke wedstrijd zag je het “VakkieV” groeien en steeds meer supporters geloofde dat dit het seizoen van VALTO 1 zou worden. Na weer een korte stop in de competitie stond de uitwedstrijd tegen ZKV in Zaandam op het programma. Zij waren de nummer twee en konden bij winst de druk weer opvoeren bij VALTO, maar dan moest er wel gewonnen worden. Lang leek het talrijk aanwezige Lierse publiek naar een volgende overwinning voor hun vlaggenschip te kijken. De thuisploeg trok echter alle registers open en wist in de slotfase VALTO het eerste en enige puntverlies te bezorgen. Voor de spelers van VALTO 1 was dit een wake-up call, want het was zeker nog niet het moment om achterover te leunen. Een week later stond immers de wedstrijd tegen Excelsior uit Delft op het programma. Zij hadden bij het begin van de competitie hun doel van de daken geschreeuwd dat zij het voor het kampioenschap zouden gaan. Bij winst zouden zij nog een hele kleine kans maken en gingen dus vol voor de overwinning. VALTO 1 wist zich in deze wedstrijd te herstellen van de nederlaag van de week er voor en werkte gedisciplineerd naar de nipte overwinning toe. Nu kon het eigenlijk niet meer fout gaan en moest in sportcentrum “de Koog” in Koog aan de Zaan de kroon op het werk gezet worden. Gesteund door een buslading supporters wat nog werd aangevuld door de nodige volgauto’s, werd RODA deze keer een stuk eenvoudiger aan de kant gezet en was het kampioenschap een feit. Een mooi feest volgde in de Villa en werd daarna en passant op de donderdagavond een nieuw clubrecord in de boeken geschoten door in de laatste wedstrijd tegen Ten Donck 44 keer te scoren. een mooie afsluiting van het zaalseizoen en gaan we ons weer opmaken voor het vervolg van de veldcompetitie. De eerste oefenwedstrijden zijn al weer gespeeld onder barre omstandigheden. Hoewel de zomertijd al is ingegaan wil het weer nog niet erg meewerken. Ook deze week zal er nog een erg frisse wind over de velden waaien, maar naar het zich laat aanzien worden de eerste competitiewedstrijden volgende week onder betere omstandigheden afgewerkt. Dat zou goed uitkomen, want de selectie teams hebben onze steun keihard nodig. VALTO 2 heeft zijn zinnen gezet op het kampioenschap in de reserve 1e klasse en VALTO 1 gaat voor lijfsbehoud in de overgangsklasse. De eerste wedstrijd zaterdag thuis tegen MEWEDE uit Sliedrecht is gelijk een belangrijke. Waar door VALTO 2 In september de punten werden gepakt, werd er door VALTO 1 in een slechte wedstrijd met 13-9 van deze ploeg verloren. Aan VALTO 1  de taak om hen te laten zien dat zij veel beter kunnen. Ook voor VALTO 2 zal alleen een overwinning tellen. We zullen dus weer met z’n allen achter de ploegen moeten gaan staan en hen steunen in de strijd om de broodnodige punten. We hebben in de zaal kunnen zien wat een supporter schare met de spelers doet.

Volgende week dus allemaal langs de lijn om de eerste punten in de buitenlucht binnen te harken.

Arno van Leeuwen.

VALTO neemt met monsterscore afscheid van de 1e klasse

In de laatste speelronde in de zaalcompetitie stond er in De Lier niets meer op het spel. VALTO 1 had vorige week in Zaandam de kroon op het werk gezet en bij VALTO 2 was twee weken geleden de strohalm al geknakt in de thuiswedstrijd tegen Excelsior 2. Ook voor de junioren stond voor de wedstrijd al vast dat zij veilig zijn voor nog een seizoen in de junioren overgangsklasse. Het vlaggenschip zou dit weekend tegen Ten Donck 1 spelen wat dit zaalseizoen al voor de nodige verrassingen gezorgd heeft. Met twee gestaakte wedstijden en twee punten in mindering voor het niet komen opdagen bij een wedstrijd werd er gevreesd of deze ploeg wel op zaterdag wilde spelen. Na wat heen en weer bellen werd duidelijk dat het hen niet zo goed uitkwam op zaterdag. De regelmachine van VALTO schakelde direct en wist een jury tafel en een scheidsrechter te regelen, zodat de wedstrijd op donderdagavond gespeeld kon worden. Het werd dus donderdagavond een avondje prijsschieten voor VALTO 1 tegen Ten Donck.1. Zonder oud Deetos speler Witvliet door zijn rode kaart afgelopen zaterdag begonnen zij aan de wedstrijd die binnen tien minuten bij 12-4 al geen wedstrijd meer was. VALTO 1 startte de wedstrijd met een missie om vanavond te gaan proberen 45 keer te scoren, waarmee dan het gemiddelde op dertig per wedstrijd zou komen. In een razend tempo gingen de Lierenaars van start en binnen 10 seconden had Frank de eerste bal door de korf. Ten Donck wist deze nog te pareren wat zij ook na de 2-1 van Nikki nog eens zouden doen. Hierna zou VALTO uitlopen naar 5-2 voor de gasten weer de korf wisten te vinden. Dit was de laatste keer dat zij zouden aanhaken, want na de 5-3 tussenstand zou VALTO gas geven en weg lopen naar 9-3. Het tiende doelpunt voor VALTO kwam van de handen van Laurens toen de wedstrijd pas zesenhalve minuut oud was. Na de 12-4 van Romeé viel even later het derde dames doelpunt voor de gasten. De “Lierse trots” ging onverstoorbaar door met doelpunten maken. Na vijftien minuten zuivere speeltijd stond de teller voor VALTO al op 20, waar Ten Donck er slechts vijf tegenover zette. De scoringsdrift bij VALTO was nog niet geblust en ook de laatste minuten tot de rust scoorden zij er lustig op los. Bij de gang naar de kleedkamer stond de 28-7 tussenstand op het scorebord.

Dat kon wel weer eens een historische uitslag gaan worden, mits het keurkorps van Eric het getoonde spel ook in de 2e helft op de mat zou leggen. Het begin van het tweede deel was weer voor de thuisploeg. Romeé en Frank zette binnen twee minuten de stand op 30-7, waarna de gasten tweemaal wisten te scoren. Zij zouden in het tweede bedrijf dit maar liefst elf keer doen en daarmee veel beter mee komen met VALTO dan in de eerste helft. VALTO liet in de verdediging wat meer ruimte, waar de gasten dankbaar gebruik van maakte. Het veertigste doelpunt viel tien minuten voor het einde voor VALTO door de korf uit de handen van Bart en maakten de spelers van VALTO 2 zich intussen klaar om het keurkorps af te lossen. Na de 41-16 van Naomi werd het hele team gewisseld en mochten de reserves het afmaken. Helaas werd in de laatste negen minuten net niet voldoende gescoord om het vooraf gestelde doel te halen. VALTO 1 komt één doelpunt te kort in de totaalscore om het gemiddelde op dertig treffers te zetten, maar daar kunnen we wel mee leven. Met deze simpele overwinning neemt VALTO 1 afscheid van de 1e klasse en zal volgend seizoen een niveautje hoger spelen. Een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis wordt gestart.

 

VALTO 2 mocht het wel gewoon op zaterdag opnemen tegen de laatste tegenstander van dit seizoen. TOP 2 uit Arnemuiden was deze tegenstander. Ook zij waren vooraf al uitgespeeld, waardoor ik er van uit was gegaan dat het een leuke wedstrijd zou gaan worden. Dit liep even wat anders, want direct na het eerste fluitsignaal werd wel duidelijk dat TOP niet voor niets zo lang in de auto’s was gaan zitten. Zij wilden ook het zaalseizoen met een overwinning afsluiten en wilde VALTO als rode lantaarndrager niets cadeau doen. Ron had razend snel de score geopend. Binnen vijf seconden was het raak, waarna het vier minuten zou duren voor het Lierse publiek weer kon juichen. Ook deze kwam van de handen van Ron. Het andere vak kon dit kunstje niet nadoen, waardoor TOP even later weer op gelijke hoogte kwam en niet veel later zelfs bij 2-3 de voorsprong nam. In de jacht op de gelijkmaker zou Ron zich blesseren en kon niet meer verder. Hij werd tijdelijk vervangen door Bart, terwijl Thijs op hetzelfde moment in het andere vak werd ingebracht op de plaats van Rick. Bij het volgende dode spel moment zou Bart weer plaats maken voor Rick en ging de jacht op de gelijkmaker weer onverminderd door. Ruben kreeg dit uiteindelijk voor elkaar en toen Thijs even later een meegekregen strafworp benutte was daar weer een kleine voorsprong voor VALTO. De ploegen gaven elkaar geen duimbreedte de ruimte en waren erg aan elkaar gewaagd. Met om en om scoren werd naar de 11-10 ruststand toegewerkt met dan VALTO en dan weer TOP op een kleine voorsprong.

Het kon in het tweede deel dus nog alle kanten op. VALTO startte de tweede helft met Lotte op de plaats van Mandy en ook TOP zou al gaan wisselen voor het eerste doelpunt in de tweede helft een feit zou zijn. De tweede helft was al zes minuten oud toen de eerste treffer door de korf viel, waarmee Ruben de stand op 12-10 bracht. Lang konden we niet van deze voorsprong genieten, want drie minuten later stond het weer gelijk na een stip en een afgeronde doorloopbal van één van de TOP dames. Na de 13-13 van Ruben zou TOP een gaatje slaan naar 13-15 en kwam Bart weer binnen de lijnen voor Rick. TOP kwam nu in een flow en wist in deze fase beter op de warrig fluitende leidsman in te spelen. Via een verkregen vrije bal en weer een doorgebroken dame werd het verschil vergroot naar vier en moest VALTO in de laatste acht minuten in de achtervolging. Het verschil bleef de rest van de wedstrijd steeds drie punten, want TOP had steeds een antwoord op de doelpunten van Thijs en Bart. Met nog een kleine vier minuten op de klok kwam Mandy nog weer binnen de lijnen, maar het mocht niet meer baten. Het was Thijs die de eindstand op 16-19 zette, waarmee VALTO 2 wederom een wedstrijd in de laatste fase uit handen laat glippen. Helaas gebeurde dit gedurende het seizoen een paar keer te veel, waardoor het avontuur in de reserve overgangsklasse al weer na één seizoen voorbij is. Volgend seizoen weer een nieuwe ronde in de 1e klasse en wie weet zit er dan met meer ervaring wel weer wat in het verschiet voor deze jonge ploeg. Nu de focus op het vervolg van het veldseizoen waar voor zowel VALTO 1 als 2 geldt dat alles op alles gezet moet worden om het gestelde doel te bereiken. VALTO 1 zal vol aan de bak moeten om zo snel mogelijk van die laatste plaats af te komen. Ook VALTO 2 wil graag een plaatsje stijgen, maar dan in de race voor het kampioenschap in de reserve 1e klasse. Zij zijn daar in een spannende strijd verwikkeld met Swift 2 uit Middelburg, waarmee de koppositie nu gedeeld wordt. We zullen dus scherp moeten zijn als op 20 april de veld competitie zijn vervolg krijgt. De VALTO selectie speelt dan tegen Merwede/Multiplaat 1 en 2, wat ook gelijk een belangrijke wedstrijd is voor VALTO 1. Zover is het echter nog niet, want er volgen eerst nog wat vrije weekenden, waarin de zaalfinale van de korfballeague en hoofdklasse gespeeld worden en volgende week natuurlijk het trainingsweekend. Na de geplande oefenwedstrijden zal ook “Vakkie V’ zich weer van hun beste kant moeten laten zien om de Lierse trots te steunen in de strijd om de punten.

Graag tot ziens langs de lijn voor de Villa, Arno van Leeuwen.

VALTO start weer een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis.

Voor heel CKV VALTO was het deze week het weekend van de waarheid. Na de overwinning vorige week op CKV Excelsior stond het vlaggenschip op de drempel van de Overgangsklasse. Helaas was voor VALTO 2 vorige week het laatste sprankje hoop vervlogen na het verlies tegen de Delftse reserves en kunnen zij de resterende wedstrijden aan de vorm voor het vervolg van de veldcompetitie werken. Dat de spelers van VALTO 2 het niveau aankunnen lieten zij gisteren gelijk zien in Kapelle waar zij wisten te winnen van KCC/So Natural 4. Thuis moesten zij tegen hen nog een 19-24 nederlaag slikken, maar nu zonder druk wisten zij in een ontspannen wedstrijd met 23-27 te winnen. Na deze wedstrijd snel terug naar De Lier waar de bus wachtte voor het vertrek naar sportcentrum “de Koog” in Zaandam voor de wedstrijd der wedstrijden van VALTO 1.

De thuisploeg WKV RODA had een oproep gedaan aan hun aanhang om in grote getalen naar de Koog te komen om aanwezig te zijn bij de laatste thuiswedstrijd van het vlaggenschip van WKV RODA. Het was echter een buslading VALTO supporters aangevuld met nog de nodige volle auto’s, die bezit nam van de tribunes in de Koog compleet met het spandoek van De Lierse trots. Hoewel het livestream team zelf door het wedstrijdprogramma niet aanwezig kon zijn had onze voorzitter de koe bij de horens gevat en middels een éénmansactie een live verslag gestreamd voor de thuisblijvers. Tijdens het voorstellen van de spelers werd wel duidelijk dat het “Vakkie V” dit keer goed gevuld was en overstemden we de aanhang van de thuisploeg ruim. Compleet met mascotte stond het team opgesteld, klaar om de laatste stap te zetten richting overgangsklasse. WKV RODA had na de wedstrijd in De Lier beloofd dat zij vandaag zich zouden revancheren. Zij zijn echter erg afhankelijk van de vorm van de dag en die was in De Lier goed te noemen. De laatste tijd steken zij echter in een mindere vorm en ook vanavond zouden zij hun niveau van 19 januari niet halen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Zandbergen die geen moeilijke middag heeft gehad.

Bij aanvang van de wedstrijd was wel wat spanning te merken bij de Lierse ploeg en daardoor werden er wat foutjes gemaakt. Dit zijn we wel gewend en is ook wel te verwachten in zulke wedstrijden. Je speelt ten slotte niet elke week van deze wedstrijden met zoveel publiek. Zané zou de score openen vanmiddag in De Koog, maar de thuisploeg egaliseerde deze. De tweede voorsprong werd door Mees op het bord gezet, waarna RODA ook deze achterstand wegwerkte. Na zeven minuten nam RODA de eerste time-out en die had effect. Na deze time-out wisten zij als eerste de korf weer te vinden en kwamen aan de goede kant van de score. Tot de 5-5 tussenstand werd er om en om gescoord met de thuisploeg steeds op een kleine voorsprong. Hierna nam VALTO het heft weer langzaam maar zeker in handen. De verdediging hield de zaak op slot en de aanvallen werden zorgvuldig opgezet. Dit resulteerde erin dat Mees via een door Bart meegekregen strafworp ons weer op voorsprong zette. Niet veel later zette Bart met een afstandsschot het eerste verschil van twee op het scorebord. RODA wist nog éénmaal de aansluiting te krijgen bij 6-7, maar hierna wist VALTO viermaal op rij te scoren en was het eerste serieuze gat geslagen bij 6-11. De thuisploeg zette alle zeilen bij om het verschil voor rust te verkleinen. In deze laatste minuut zouden er nog vier doelpunten vallen, waarbij Bart en Naomi, in de laatste seconden, het verschil op vijf hielden en de gang naar de kleedkamer bij 8-13 gemaakt werd.

In het tweede deel van de eerste helft waren gelukkig de meeste zenuwen onder controle en konden we ons op gaan maken voor het tweede bedrijf.
VALTO schoot uit de startblokken en Frank was binnen tien seconden al weer trefzeker en liet er zo geen twijfel over bestaan wat het doel van VALTO was vanmiddag. De thuisploeg gaf echter nog niet op en bleef aan het elastiek hangen met een verschil van tussen de vier en zes doelpunten. Na een minuut of zes betrad Thom het veld op de plaats van Bart. Hij tekende met zijn eerste schot gelijk voor de 13-18 tussenstand en zat er dus gelijk lekker in. De tweede helft was pas zeven minuten oud toen er door de twee doelpunten van Frank al een 14-20 tussenstand op het bord stond en het leek alsof de thuisploeg zich gewonnen gaf. Dit zag hun coach ook en die nam direct een time-out om zijn ploeg weer op te peppen. Zij bleven hierna vechten voor wat zij waard waren vandaag, maar dat bleek niet genoeg tegen het inmiddels ontketende VALTO.

De Lierse trots ging steeds vrijer spelen, waardoor dan ook het spel steeds attractiever werd. Een genot om naar te kijken en de ene treffer was nog mooier dan de ander. Met de doelpunten van Thom (2x), Frank en Naomi werd de 15-24 tussenstand bereikt en nam Eric een time-out. De hierna genomen vrije bal van de thuisploeg werd afgerond, maar Frank was vandaag met tien treffer weer on-fire en herstelde het verschil weer naar negen. Met nog zeven minuten op de klok kwam Bart weer terug in het veld op de plaats van Mees, die zich bij een eerdere actie verstapt had. Laurens zou even later uit een mooie combinatie met Frank met zijn doorloop het grootste verschil op het scorebord zetten bij 16-26. RODA kreeg wat meer ruimte bij hun aanvallen en deed nog wat aan schadebeperking door driemaal op rij te scoren. Met nog vijf minuten op de klok was het feestje op de tribune intussen los gebarsten bij de Lierse trots aanhang. Zané schoot er nog maar eens eentje binnen om de feestvreugde verder op te zwepen. Toen Bart het dertigste doelpunt binnen schoot was er nog een minuut te gaan en nam Eric weer een time-out om het kampioenschap met zijn ploeg te vieren. Na de hervatting wist Thom ook nog de één en dertigste te scoren en werd de eindstand bepaald door de thuisploeg met een schot vanaf de middenlijn. Tien seconden later klonk het eindsignaal en was met de 22-31 overwinning de buit binnen en kon het feest losbarsten.

Het VALTO publiek nam bezit van het speelveld en vierde met de spelers het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse. Na dit op kleine schaal in De Koog gevierd te hebben zou dit in De Lier voortgezet worden. Dank gaat uit naar het klusteam, wat alle zeilen bijgezet heeft om “de Villa” klaar te krijgen om dit feest in eigen huis te kunnen vieren. Met geïmproviseerde toiletten was het allemaal prima geregeld en bleef het nog lang onrustig in De Lier. Het is het team wat de sportieve prestatie heeft neergezet, maar zij kunnen dit, zoals Frank al in zijn dankwoord zei, niet zonder de steun van de hele vereniging. Het was weer geweldig om te zien dat het team op zoveel support kan rekenen, ondanks de afstand waarop de wedstrijd gespeeld werd. Sportcentrum “de Koog” kleurde oranje alsof het een thuiswedstrijd betrof, waarvoor dank namens de spelers. Zij voelden zich als een vis in het water en speelden weer een heerlijke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander die het zeker niet cadeau heeft gegeven.

Rest er nog één wedstrijd in deze zaalcompetitie, welke volgende week in “onze” eigen Vreeloohal gespeeld zal worden. Tegenstander is dan, als ze komen, Ten Donck uit Ridderkerk, waar VALTO op 26 januari met 19-33 wist te winnen. De supporters die daarbij aanwezig waren zullen het met me eens zijn dat VALTO toen eigenlijk maar één helft heeft gekorfbald en zich in de tweede helft liet verleiden tot het statische spel wat Ten Donck graag speelt. De wedstrijd ging toen wel een beetje als een nachtkaars uit, maar de punten werden wel meegenomen. Hun wedstrijd duurde gisteren slechts drie minuten volgens het wedstrijdverslag op sportlink, waarna de scheidsrechter de wedstrijd heeft gestaakt. Er zijn volgende week gelukkig nog meer wedstrijden in de Vreeloohal waar genoeg vertier uit te halen valt voor de VALTO supporters. We zullen dan wel wat eerder aanwezig moeten zijn. Om 12:30 uur speelt VALTO A1 hun laatste wedstrijd tegen Die Hahge A1 en hopen daar ook nog punten aan over te houden. Zij staan nu één puntje voor op PKC A2 op de veilig zesde plaats, maar willen de marge vergroten voor het geval deze ploeg gaat stunten tegen de kampioen KVS A1. Later op de middag treedt VALTO 2 om 16:50 uur aan tegen de nummer drie van de poule TOP (A) 2. Ook voor hen staat er niets meer op het spel, dus kan dit wel eens het hoogte punt van de middag worden met twee ploegen die zonder druk hun potje kunnen korfballen. Als laatste komt de kersverse Kampioen in actie tegen een tegenstander waartegen het lastig zal zijn om een leuke pot korfbal neer te zetten. Toch hopen we dat VALTO 1 zich van zijn beste kant zal laten zien en een mooie score gaat produceren.

Tot volgende week dus allemaal, Arno van Leeuwen.

Twee strohalmen geknakt in de Vreeloohal.

In de 12e speelronde in de zaalcompetitie stonden er vandaag meerdere belangrijke wedstrijden op het programma. De junioren zijn verwikkeld in de strijd om handhaving in de overgangsklasse met twee punten boven de nummer zeven PKC/SWKGroep A2. Vandaag werd een belangrijk punt gepakt tegen de junioren van CKV Nieuwerkerk. Hiermee is het gaatje nu drie en zal er volgende week iets minder druk op de uitwedstrijd liggen voor onze A1 tegen dit PKC A2. Thuis wisten zij met 22-20 van deze tegenstander te winnen, dus lijken de ploegen wel aan elkaar gewaagd. Succes volgende week in Papendrecht!!

Voor VALTO 2 lijkt het lot al beslecht, maar was er nog een theoretische kans op handhaving, welke we natuurlijk maar al te graag wilden behouden. Dan moest vanavond wel gewonnen worden van de nummer 6 in de poule, CKV Excelsior 2, met minimaal een verschil van zes doelpunten. Met een beetje geluk was dit best mogelijk geweest, maar de gasten hadden er natuurlijk alle belang bij om vandaag de punten te pakken en op die manier een verblijf in de overgangsklasse veilig te stellen. Onder leiding van scheidsrechter Gelissen vatte VALTO 2 direct de spreekwoordelijke koe bij de horens. Ron was binnen tien seconden trefzeker en even later wist Lisa de 2-0 binnen te schieten. Het andere vak kon hier geen vervolg aan geven, waardoor het drie minuten later weer gelijk stond en de gasten zelfs op een 2-3 voorsprong kwamen. Door doelpunten van Lisa en Pieter werd een 4-4 tussenstand bereikt, waarna Ron en Ruben weer een gaatje wisten te slaan. De gang naar de kleedkamers werd gemaakt bij de 9-7 tussenstand en hadden we nog een spannende 2e helft in het vooruitzicht. De gasten wisten in de eerste aanval de aansluiting weer te vinden, maar tot de 10-8 tussenstand zou VALTO het initiatief houden. De druk werd echter wel opgevoerd door de gasten en zij wisten binnen drie minuten de gelijkmaker door de korf te gooien en namen direct weer een kleine voorsprong bij 10-11.  Ron, die vandaag al meerdere ballen uit de korf had zien draaien, wist de gelijkmaker weer te maken, waarbij de bal weer angstvallig lang in de korf bleef draaien maar gelukkig aan de onderkant besloot de korf te verlaten. Excelsior trok echter de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. Zij waren het nu steeds die als eerste scoorde en wij die het gaatje weer dichtte. Rick, weer terug van zijn schouder blessure, durfde het ook weer aan om de duels aan te gaan en kwam binnen de lijnen om meer rebound te pakken. Dit pakte goed uit en kon Pieter weer voor de gelijkmaker tekenen. Na deze 12-12 tussenstand zou het echter lang duren voor VALTO weer op gelijke hoogte kwam bij 17-17. Lotte, Ron en Thijs zorgden er voor dat Excelsior nier verder kon weglopen dan een marge van twee, waardoor we elf minuten voor tijd door twee doelpunten van Ron weer op gelijke hoogte kwamen. Deze laatste elf minuten streden beide ploegen voor elke centimeter en was aan beide kanten wel duidelijk het belang van deze wedstrijd zichtbaar bij de spelers. Er werden door beide ploegen onnodige fouten gemaakt en was het afwachten wie er met de buit vandoor zou gaan. VALTO zou in deze slotfase weinig geluk hebben bij hun schoten en zou niet meer tot scoren komen. Excelsior deed dit nog wel twee keer, waardoor zij zich verzekerden met een verlenging van een verblijf in de overgangsklasse door de eindstand op 17-19 te zetten. De strohalm van VALTO 2 knakte dus in de slotfase van deze wedstrijd. Zij kunnen wel met opgeheven hoofd  terugkijken op weer een goede wedstrijd, waarin zij lang mee konden met de tegenstander maar het  niet lang genoeg vast kunnen houden om het in hun voordeel te beslissen. Volgend seizoen zal er in de zaal dus weer een niveau lager gespeeld worden door VALTO 2, maar zij zullen de laatste twee wedstrijden in de zaal de huid nog zo duur mogelijk verkopen aan KCC/So Natural 4 en TOP (A) 2 om met een goed gevoel de veldcompetitie te hervatten. Wij hopen dat ook bij deze wedstrijden we weer op uw steun kunnen rekenen en misschien kunnen we nu wel voor een stuntje zorgen.

 

Dan de wedstrijd waar we al lange tijd naar uitkijken. Het vlaggenschip was vorige week uit koers geraakt in Zaandam en verloor onnodig van KV ZKV 1, waar in de laatste tien minuten een 18-21 voorsprong werd weggegeven en met 25-22 het onderspit werd gedolven. Hierdoor was er vanavond geen kampioenswedstrijd te spelen, maar was het gewoon zaak de draad weer op te pakken. De vakantie had de spelers blijkbaar geen goed gedaan en leken uit de flow waar ze in zaten voor de vakantie. CKV Excelsior 1 was vandaag de tegenstander, waar op 12 januari met 16-28 ruim van werd gewonnen. Zij misten toen echter wel de nodige spelers door blessures. Vandaag waren zij compleet en ook waren zij uit op revanche en daarmee ook gelijk nog de hele kleine kans op een kampioenschap open te houden. Hoewel deze strohalm wel erg dun was zouden zij er wel vol voor gaan bleek al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Heiningen. Aan hem de taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Onder het toeziend oog van het in grote getalen opgekomen publiek ging de wedstrijd van start. Het was Laurens die de score opende, maar binnen enkele seconden had Excelsior de gelijkmaker er ook inliggen. Tom en Mees wisten het eerste gaatje te slaan voor VALTO, maar in de volgende Delftse aanval was de eerste strafworp een feit. Niet veel later werd ook de gelijkmaker binnen geschoten en hadden we al zes doelpunten in vier minuten. Door om en om scoren stond er even later een 5-4 tussenstand op het bord door doelpunten van Mees en Naomi, toen Excelsior hun tweede cadeautje mochten uitpakken vanaf de strafworpstip. Mees en Thom wisten weer een gaatje te slaan naar 7-5, maar lang kon het VALTO publiek hier niet van genieten. Binnen een minuut was deze voorsprong weer verdwenen en stonden we halverwege de eerste helft bij 8-8 nog steeds op gelijke hoogte. Zané en Laurens zette ons echter weer op voorsprong, waarna de coach van Excelsior besloot een time out te nemen. Deze had wel zijn uitwerking, want de voorsprong verdween weer als sneeuw voor de zon door twee Delftse doelpunten. VALTO bleef echter aan de goede kant van de score toen er met om en om scoren naar de 13-12 ruststand werd gewerkt.

Excelsior kwam scherp uit de kleedkamer en hadden hun missie duidelijk nog niet opgegeven. Bart, vandaag weer op de bank begonnen, kwam binnen de lijnen op de plaats van Mees om vooral in de rebound de strijd aan te gaan met Ryan, die toch wel een beetje te veel rebound pakte. Met twee snelle doelpunten wisten zij aan de goede kant van de score te komen bij 13-14, maar Romeé zorgde voor de gelijkmaker. Excelsior rook echter hun kans en gingen er nu vol voor. De wedstrijd werd grimmiger en de heer van Heiningen was niet te benijden in deze verhitte duels. Aan hem de taak om in split second te beslissen wie de overtreding maakte, waarbij lang niet altijd iedereen het met hem eens was. Hij hield het hoofd koel en waakte ervoor dat de zijn beslissingen in balans bleven. De gasten wisten hun eerste voorsprong van twee verschil te pakken bij 14-16, maar Nikki en Mees hielden ons in de wedstrijd. Na dertien minuten nam Eric bij de 16-16 tussenstand een time-out om de ploeg weer op de rails te zetten, wat er in resulteerde dat VALTO door doelpunten van Frank en Laurens weer een voorsprong nam. Het moment voor de Excelsior coach om ook weer een time-out te nemen. Thom zou hierna eerst onze voorsprong uitbreiden naar 19-16, maar Excelsior behield de aansluiting door een kort kansje achter de korf te benutten. Frank diende deze treffer van repliek, maar toen mochten de gasten voor de vijfde keer vanaf 2,5 m een cadeautje uitpakken. Met nog ruim zeven minuten te gaan stond er nu 20-18 op het bord en kwam Lisanne B binnen de lijnen op de plaats van Nikki. Ook bij Excelsior was het wisselen van spelers al in volle gang en bleven zij druk uitoefenen op onze verdediging. De aansluitingstreffer viel weer, maar deze werd nog weggepoetst door Romeé. Na weer een Delftse treffer was het Laurens die onze voorsprong herstelde, maar toch wist Excelsior op minder dan drie minuten voor het einde weer langszij te komen bij 22-22. Met VALTO E5, E6, F3 en F1 hadden we echter prima gangmakers op de trommels met als aanvulling de junioren en jonge senioren daarnaast als luid koor werd de eindsprint ingezet door het vlaggenschip. Naomi en Laurens leken de wedstrijd in het slot te gooien door er 24-22 van te maken en er nog 1:20 op de klok stond. Excelsior weigerde echter te capituleren en ging er nog eens vol tegenaan. Kat in het bakje denk je dan, maar dan komt er toch weer een momentje waar de leidsman de bal weer, al dan niet terecht, op de stip legt en krijg ik een deja vu naar vorig seizoen toen we in de laatste minuten in Middelburg tegen Fortis vier strafworpen om onze oren kregen. Aan routinier Reinier v.d. Hoek om dit cadeautje uit te pakken. Of het door het lange wachten was of dat het door het lawaai aan de kant kwam zullen we nooit weten, maar ik denk dat Reinier deze strafworp nog wel even op zijn netvlies zal hebben. Hij wist de korf niet te raken, maar de aanval bleef wel aan de gasten. De klok tikte langzaam door en met nog minder dan dertig seconde op de klok wisten de gasten de aansluitingstreffer binnen te schieten. Ondanks dat iedereen in de Vreeloohal dacht dat VALTO het nu zonder risico zou uitspelen werd toch nog knullig balverlies geleden in de aanval. Gelukkig wist de verdediging deze net zo snel terug te pakken en gingen we met veertien seconden weer naar de aanval. Mees werd in een alles of niets poging direct bij de middenlijn door Ryan en Wouter tegen de grond gewerkt in een poging om de bal te veroveren. Mees zal deze aanvaring nog wel even voelen, maar gelukkig stond hij weer op. De laatste twaalf seconden werden hierna door VALTO uitgespeeld zonder een schot te lossen en bleef het scorebord staan op 24-23. Met deze zwaarbevochten overwinning zet VALTO de volgende stap naar het kampioenschap in de 1e klasse E poule en knakte het strohalmpje voor Excelsior 1. Volgende week kan VALTO de laatste stap zetten in Koog aan de Zaan door daar te winnen van de nummer 6 uit de poule RODA. Dit is in het verleden echter altijd een stugge tegenstander gebleken voor VALTO. De thuiswedstrijd bleef tot het einde spannend en werd uiteindelijk gewonnen met 33-29. De RODA spelers vonden toen dat zij bestolen waren door de arbitrage en beloofde ons in sportcentrum “de Koog” revanche te nemen. Zij zitten echter op het moment in de hoek waar de klappen vallen, want zij hebben de laatste wedstrijden tegen Tilburg en ONDO met ruime cijfers verloren. VALTO zal echter zelf scherp moeten blijven en de vorm van voor de voorjaarsvakantie op de vloer moeten leggen om de laatste stap te zetten. Hierbij is uw support weer onontbeerlijk en de selectie hoopt dan ook dat iedereen in zijn/haar agenda’s ruimte maakt voor de reis naar Koog aan de Zaan, waar om de wedstrijd om 16:30 uur zal beginnen. Ik zou graag gebruik maken van een lege plek in één van de auto’s die richting De Koog gaat, want uw razende reporter zit volgend weekend zonder vervoer. Laten we volgende week een mooi oranje “VakkieV” formeren en ons vlaggenschip naar de overwinning schreeuwen.

Tot volgende week, Arno van Leeuwen.

VALTO geeft zeker lijkende overwinning in slotfase weg.

Na twee korfbal vrije weekenden staat VALTO 1 voor de taak om de klus in de laatste vier wedstijden af te maken. We kunnen er niet meer omheen dat wij door de tegenstanders als de gedoodverfde kampioen worden gezien. Dit was vorige week al in het programma boekje van RODA en ook vandaag in het boekje van ZKV te lezen. De laatste vier wedstrijden zijn echter wel allemaal finales om te spelen, want, hoewel we vijf punten los staan op de nummer twee ZKV uit Zaandam, alle tegenstanders staan nu met een andere mind set binnen de lijnen. Zo ook de tegenstander van vandaag ZKV 1, wat vandaag alleen genoeg had aan een overwinning om weer de aansluiting bij VALTO te krijgen. Zij hadden vorige week al een wedstrijd gespeeld tegen RODA, waar zij net als vanavond in de slotfase de wedstrijd in hun kant op lieten kantelen. ZKV moet het vooral van de heren hebben, dus onze heren konden aan de bak. Aan de dames de taak om de aanspeelpunten zoveel mogelijk er uit te halen. Toch wist de thuisploeg in de eerste aanval de score te openen uit een afstandsschot van één van de heren. Het eerste aanvalvak van VALTO had het lastig en wist maar niet tot scoren te komen. Na vier minuten moest de verdediging voor de tweede keer zwichten voor de ZKV aanval. Het verdedigingsvak had minder moeite om de korf te vinden. Thom schoot binnen no time de aansluitingstreffer binnen en toen Bart met een overtreding van scoren werd gehouden mocht Thom deze afronden vanaf de strafworpstip. Met om en om scoren wisten Frank, Thom en Mees ons gelijke tred te laten houden met de thuisploeg tot 5-5 halverwege de eerste helft. Romeé, vandaag spelend op de plaats van de donderdag geblesseerd geraakte Maaike, wist met twee treffer op rij het eerste gaatje voor ons te slaan. VALTO kreeg nu meer grip op de Zaanse aanvallen en wist zelf makkelijker de korf te vinden. Met twee doelpunten van Frank en het afstandsschot van Bart stond er ineens een 5-10 voorsprong op het bord. Het lukte VALTO echter niet om deze voorsprong tot de rust vast te houden. De thuisploeg zou voor de rust nog vier keer scoren, waar VALTO alleen een treffer van Mees tegenover zette. Hierdoor werden de kleedkamers opgezocht bij een 9-11 tussenstand.

In de rust was VALTO blijkbaar op scherp gezet, want Frank had binnen acht seconden na de hervatting al weer een bal door de korf liggen. De volgende treffer duurde echter weer te lang, waardoor de thuisploeg de aansluiting behield. Bart, Romeé en Zané herstelden het verschil naar vijf, maar ZKV zou met hun tweede strafworp van de zes het verschil weer kleiner maken. Bart herstelde dit nog wel, maar niet veel later wist één van de nieuw ingebrachte dames de korf te vinden. Via twee discutabele strafworpen wist ZKV de aansluiting weer te krijgen bij 14-16, maar zorgden Bart en Thom ervoor dat het verschil weer hersteld werd. De thuisploeg zou in deze fase alleen vanaf de strafworpstip scoren en pakte het ene na het andere cadeautje van de heer Andriessen uit. Wederom waren het Bart en Thom die het verschil herstelden en een 16-20 tussenstand op het bord zette met nog 12 minuten op de klok. De thuisploeg rook echter bloed en zag dat er mogelijkheden lagen voor een stunt. Er werd fysiek nog een schepje bovenop gedaan, waar de leidsman regelmatig het overzicht kwijt was. Waar bij de thuisploeg de overtredingen, al dan niet begaan, gestraft werden met een strafworp of vrije bal, bleef het bij VALTO steeds bij spelhervattingen. VALTO kon hier echter altijd prima mee omgaan en hield in voorgaande wedstrijden op zulke momenten het hoofd koel. Vandaag lieten de spelers zich echter uit de tent lokken en maakten de nodige fouten en verkeerde keuzes. Er werd op verkeerde momenten geschoten en er slopen wat plaats fouten in. Dit was koren op de molen van de thuisploeg. Met nog zes minuten op de klok kwam ZKV via een afgeronde vrije bal weer op gelijke hoogte bij 21-21. De thuisploeg ging natuurlijk op jacht naar de volgende treffer en schuwde daarbij het nodige duw en trekwerk niet. Scheidsrechter Andriessen zag hier echter geen kwaad in en het was de fout van VALTO om hierop te gaan reageren en zich liet verleiden tot ongecontroleerd spel. Nikki zou ons drie minuten voor tijd voor de laatste keer op voorsprong zetten bij 21-22, maar de thuisploeg was helemaal los. Met nog twee minuten op de klok kwam ZKV weer op voorsprong en moest VALTO na bijna veertig minuten weer in de achtervolging. Met iets meer dan een minuut gooide de thuisploeg echter de wedstrijd in het slot toen de 24-22 van dichtbij werd binnen geschoten. De laatste aanval van VALTO was na één schot weer over en de rest van de tijd speelden de thuisploeg gedisciplineerd uit met in de slotseconden ook nog een treffer, waarmee de eindstand op 25-22 kwam te staan. De eerste nederlaag van dit zaalseizoen hakt er wel in. Vooral omdat we deze voornamelijk aan ons zelf te danken hebben. Hoewel de leidsman meerdere discutabele beslissingen nam, zullen we de hand in eigen boezem moeten steken dat we ZKV niet van ons afgeschud hebben. In plaats daarvan voeren zij nu de druk op en zal er in de resterende wedstrijden nog tweemaal gewonnen moeten worden. Volgende week wacht ons vlaggenschip weer een pittige tegenstander. Dan komt Excelsior uit Delft op bezoek en zij hebben nog een appeltje met ons te schillen. In januari wist VALTO in Delft met 16-28 te winnen, maar had Excelsior toen een off-day of was VALTO zo goed. Na volgende week zullen we het weten, maar dit kan natuurlijk niet zonder publiek. Vandaag was er in Zaandam ook een lekker gevuld “vakkie V” aanwezig, maar volgende week verwacht ik dat de Vreeloohal uit zijn voegen barst. Na de eerste nederlaag zal het vlaggenschip al uw steun kunnen gebruiken om deze misstap recht te zetten. Wellicht een leuk idee om de tribunes weer eens oranje te laten kleuren om het thuisgevoel voor de ploeg een extra impuls te geven.

Dus graag tot volgende week in het oranje, Arno van Leeuwen.

Potgrondactie van Valto weer van start

Ook dit voorjaar organiseert korfbalvereniging Valto in samenwerking met BVB Substrates de potgrondactie!

In het voorjaar wil ook jij ongetwijfeld weer gaan genieten van mooie bloemen en planten in de tuin en/of bloembakken. korfbalvereniging Valto verkoopt dit jaar voor de vierde keer de zakken Jardino potgrond, tuinaarde en meer kwaliteitsproducten van BVB Substrates.

Zo ben je verzekerd van een goed kwaliteitsproduct en steun je de vereniging. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste producten in onze online winkel bestellen.

Bestellen kan vanaf 1 maart en de bezorging doen we als het écht lekker weer begint te worden op 29 en 30 maart. U hoeft dus niet zelf te sjouwen met zware zakken, het wordt desnoods voor je in de achtertuin gelegd.

Evenement eigenschappen

a:7:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:9:”post_type”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:11:”evenementen”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;}