Bijblijver 15, jaargang 48

De Valto-houdt-je-van-de-straatquiz

Ter vervanging van de jaarlijkse a-gogo quiz organiseert de Activiteitencommissie dit jaar een online quiz op vrijdagavond 18 december 2020. Vorm een team van maximaal vier personen (18+), bij voorkeur allemaal uit hetzelfde huishouden. Eén persoon van ieder team geeft het team op door onderstaand formulier in te vullen. In de week voor de quiz ontvangt deze teamcaptain alle informatie, inclusief de plaats van het online antwoordenformulier.

Om de gezelligheid te vergroten en de lokale horeca te steunen, is er de mogelijkheid om wijn- of bierpakketten en een borrelplank te bestellen voor tijdens de quiz. De pakketten en planken worden alleen bezorgd in Westland in de week voorafgaand aan de quiz.

 • Het bier- of wijnpakket bestaat uit twee speciaalbiertjes of twee kleine flesjes wijn, een bakje nootjes en een lunchbon van De Witte ter waarde van €5,-. Deze pakketten kosten €8,- per stuk.
 • De borrelplank is geschikt voor vier personen en kost €22,50 per stuk.
  Bij het inschrijfformulier voor de quiz is er ook de mogelijkheid om de bestelling van pakketten en planken aan te geven.

Eventuele vragen kunnen worden gestuurd naar activiteiten@ckv-valto.nl.

De mogelijkheid tot inschrijving en bestelling sluit zaterdagavond 12 december. Zorg ervoor dat je 18 december om 20.00 van de straat bent en klaar zit om de meeste goede antwoorden te geven!

Aanmelden van via deze link: https://ckv-valto.nl/evenementen/de-valto-houdt-je-van-de-straatquiz/.

Tijd nuttig besteden

Het trainen op halve kracht (1x per week) met een half doel (wel beter worden, geen wedstrijden) zullen we nog even moeten blijven doen. Het niet is onbelangrijk. Bewegen en dus conditiebehoud en dus weerstand, maar vooral ook het bezig blijven, blijven verbeteren, blijven schieten, doorlopen, vrijkomen (voor de jeugd), het is allemaal erg belangrijk. Niet dat je het zo snel zou verleren, maar wel om er zometeen weer te staan, als we weer wedstrijden mogen spelen.

Clinics en meer

Eén manier om het nóg leuker te maken is het organiseren van extra activiteiten. Zo hadden de Kangoeroes en de F-teams een pietengym waar ook Sinterklaas nog op bezoek kwam. En hadden de E-teams hun eigen pietentraining. De D- en C-jeugd mocht deelnemen aan de clinic van de selectietrainers Mark en Ronald, vergezeld van een aantal topspelers uit diezelfde selectie. Van wat ik heb gehoord en gezien een geslaagde middag! Tegelijkertijd mochten de B- en A-teams het tegen elkaar opnemen, in gemixte vorm. Misschien even wennen, maar leuk was het wel. En leerzaam vast ook. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar en we gaan kijken of dit ook bij de C- en D-teams georganiseerd kan worden.

Voor de komende weken staat er ook nog e.e.a. op de planning. We organiseren op 12 december twee bijeenkomsten voor de trainers. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen, waarbij we de maatregelen in de gaten houden. We willen dit splitsen in twee groepen:

 • Van 13.00 – 14.30 uur de trainers van de D, E en F-teams
 • Van 14.30 – 16.00 uur de trainers van de C, B en A-teams

Korfbalstars zal deze middag grotendeels invullen. Daarnaast krijgen jullie als trainer uitleg over het technisch plan en de leerlijnen die we daarin hebben, zodat je hierna weer volledig up-to-date bent. We hopen dan de rest van het seizoen nog een aantal 1-op-1 trainerssessies te doen en als het even kan enkele wedstrijdanalyses met tips & tricks.

Op 19 december komt er een jongensclinic. De officiële uitnodiging volgt nog, maar jullie mogen nu alvast je vriendjes vragen of ze mee willen doen. Samen met een aantal topspelers maken we er een gave/stoere clinic van!

Planning van competitie

Wil je weten hoe de korfbalbond omgaat met de competitieplanning, bekijk dan de volledige roadmap via de PDF download. Zoals het er nu naar uitziet, worden de eerste mogelijke wedstrijden vanaf 9 januari gespeelt, maar dit is nog allerminst zeker.

Binnen trainen in tijden van corona

We trainen weer binnen, nog even het schema hieronder. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

 • 17:00 – 18:00    Valto D4, D5, D6
 • 18:00 – 19:00    Valto D1, D2, D3
 • 19:00 – 19:30    Fit & Fun

Hal 2

 • 17:30 – 18:30    Valto C3
 • 18:30 – 19:30    Valto B3, B4
 • 19:30 – 20:00    Fit & Fun

Dinsdag

Hal 1

 • 17:30 – 18:30    Valto E1, E2, E3, E4, E5, E6
 • 18.30 – 19:30    Valto A1, A2
 • 21:00 – 22:30    Valto 1, 2

Hal 2

 • 17:00 – 18:00    Valto F1, F2, F3
 • 18:00 – 19:00    Valto C1, C2
 • 19:00 – 20:00    Valto A3, C4
 • 20:00 – 21:00    Valto 8, 10
 • 21:00 – 22:00    Valto 5, 9

Woensdag

Hal 2

 • 17:00 – 18:00    Open voor inschrijving (2/3 hal)

Donderdag

Hal 1

 • 20:30 – 22:30    Valto 1, 2

Hal 2

 • 16:30 – 17:30    Open voor inschrijving (2/3 hal)
 • 17:30 – 18:30    Valto A1, A2
 • 18:30 – 19:30    Valto B1, B2
 • 19:30 – 20:30    Valto 3, 4
 • 20:30 – 21:30    Valto 6, 7

Zaterdag

Hal 1

 • 10:00 – 11:00    Kangoeroes
 • 11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Hal 2

 • 11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Bijblijver 14, jaargang 48

Corona-update #19

Na de persconferentie van dinsdag 17 november zijn de maatregelen weer iets versoepeld. We gaan terug naar de situatie van 13 oktober, dus heel veel verandert er niet voor ons. De groepen van twee personen, gaan weer naar groepen van vier personen bij de senioren. Alles op anderhalve meter. En niet wisselen van groepje tussendoor. Voor de jeugd blijft alles zoals het was.

Trainingsschema

Het trainingsschema blijft zoals we het hebben gemaakt. We trainen met alle teams binnen, in principe één keer per week. De selectie gaat naar één per week een schottraining in groepen van twee (donderdag) en één keer in de week een fit-training (dinsdag). Een tweede training voor de andere teams of onderlinge wedstrijd bij de jeugd is mogelijk op zaterdag, door inschrijving via het daarvoor bestemde formulier.

Wedstrijdschema

Het programma is er voorlopig helemaal uitgehaald, als we een datum weten dat we weer mogen starten, dan weten we direct wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Ook de oefenwedstrijden. De onderlinge wedstrijden bij de jeugd gaan op eigen initiatief en in plaats van het programma komen de inschrijvingen te staan op de plaats waar normaal de wedstrijden staan. De oefenwedstrijd met andere clubs gaan we weer regelen, als we weer groen licht krijgen vanuit de overheid en de korfbalbond.

Hoewel niemand weet wanneer we weer meer of juist minder kunnen doen, heeft het KNKV een routekaart gemaakt. Het geeft geen antwoorden op alle concrete vragen, maar geeft wel inzicht in wat er kan op verschillende momenten. Dus stel de competitie kan in december starten, dan weten we wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Voor januari en februari hetzelfde. Kan er in februari nog niet gekorfbald worden, dan wordt er geen nieuwe zaalcompetitie meer gespeeld.

Bekijk de volledige roadmap via de PDF download.

Belangrijke informatie

Naast de maatregelen die we nemen bij trainingen, zoals de ruimte, de aantallen en de groepjes, zullen we de basismaatregelen niet moeten vergeten. Hieronder staan ze nogmaals duidelijk opgesomd.

 • Blijf thuis als je (ook milde!) symptomen/klachten hebt.
 • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt altijd 1,5 afstand tot andere personen boven de 12 jaar.
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling ook geen 1,5 meter afstand te houden maar wel tot personen van 18 jaar en ouder.
 • De sporthal is open, draag binnen een mondkapje voor en na je training.
 • Horeca, kleedkamers en douches zijn gesloten. Kom niet te vroeg voor je training. Blijf niet langer dan nodig na je training.

Ben je positief getest? Dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met Jan Jaap Elenbaas (vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en zijn gezonde verstand gebruikt. Zie je situaties die niet voldoen aan bovenstaande richtlijnen, spreek elkaar er gerust op aan. Met elkaar krijgen we zo hopelijk alsnog een mooi korfbaljaar!

Geen grote veranderingen

Afgelopen zaterdag was de eerste van een aantal sportieve evenementen. De allerkleinsten mochten aantreden, bij de AdFysio Kangoeroe instuif en wat was het leuk!

Volgende week (18 november) is het Pietengym voor de Kangoeroes, E en de F, om 10.00 uur mogen de F-teams en Kangoeroes laten zien hoe geschikt ze zijn als Piet, om 11.00 uur de E-teams.

Ook volgende week is de clinic door Mark Tissink en een aantal spelers van de selectie voor de C en de D-jeugd. De D is om 14.00 uur aan de beurt waarna de C (+ D1) om 15.00 uur volgt, beide in hal 1 van Vreeloo.

Op 12 december hebben we een trainersbijeenkomst. Tijden en indeling van groepen horen jullie volgende week. Het zal in de middag zijn.

Uiteraard zijn er ook af en toe onderlinge wedstrijden of extra trainingen op zaterdag. Die hoor je via je trainer/coach. Wil je als trainer/coach zelf een stukje zaal reserveren? Dan kan dat nog altijd via https://ckv-valto.nl/corona/inschrijven-extra-training-of-wedstrijd/.

Wil je weten hoe de korfbalbond omgaat met de competitieplanning, bekijk dan de volledige roadmap via de PDF download. Zoals het er nu naar uitziet, worden de eerste mogelijke wedstrijden vanaf 9 januari gespeelt, maar dit is nog allerminst zeker.

Binnen trainen in tijden van corona

We trainen weer binnen, nog even het schema hieronder. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

 • 17:00 – 18:00    Valto D4, D5, D6
 • 18:00 – 19:00    Valto D1, D2, D3
 • 19:00 – 19:30    Fit & Fun

Hal 2

 • 17:30 – 18:30    Valto C3
 • 18:30 – 19:30    Valto B3, B4
 • 19:30 – 20:00    Fit & Fun

Dinsdag

Hal 1

 • 17:30 – 18:30    Valto E1, E2, E3, E4, E5, E6
 • 18.30 – 19:30    Valto A1, A2
 • 21:00 – 22:30    Valto 1, 2

Hal 2

 • 17:00 – 18:00    Valto F1, F2, F3
 • 18:00 – 19:00    Valto C1, C2
 • 19:00 – 20:00    Valto A3, C4
 • 20:00 – 21:00    Valto 8, 10
 • 21:00 – 22:00    Valto 5, 9

Woensdag

Hal 2

 • 17:00 – 18:00    Open voor inschrijving (2/3 hal)

Donderdag

Hal 1

 • 20:30 – 22:30    Valto 1, 2

Hal 2

 • 16:30 – 17:30    Open voor inschrijving (2/3 hal)
 • 17:30 – 18:30    Valto A1, A2
 • 18:30 – 19:30    Valto B1, B2
 • 19:30 – 20:30    Valto 3, 4
 • 20:30 – 21:30    Valto 6, 7

Zaterdag

Hal 1

 • 10:00 – 11:00    Kangoeroes
 • 11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Hal 2

 • 11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Even voorstellen!

Net als vorig jaar, heeft Valto ook dit jaar vier studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het MBO Mondriaan. Zij zijn in september gestart en blijven het hele seizoen bij Valto stage lopen. Hieronder stellen twee stagiaires zich aan jullie voor:

Daan van Oudheusden 

Ik ben Daan van Oudheusden, ik ben 16 jaar en ga dit jaar samen met 4 mede studenten een jaar stage lopen bij het prachtige VALTO. Sommige zullen mij al kennen dat zou kunnen kloppen want ik speel al zoon 5 jaar bij VALTO, aankomend jaar zit ik in de A2 van VALTO. Ik doe dus de school: ROC Mondriaan lifestyle sport en bewegen in delft. Ik wil later of de fysio in of in het onderwijs gaan werken daar ben ik nog niet helemaal over uit. Maar dan wel sport onderwijs natuurlijk. Ik zal er vooral op de maandag en de dinsdag zijn bij de trainingen van de D. maar op donderdag ben ik er ook want dan train ik zelf met de A2. Maar ik zal vooral met de d3 in de weer zijn. Ik kijk er erg naar uit om stage te gaan lopen aankomend jaar.

Femke Boon 

Mijn naam is Femke Boon, ik ben 16 jaar en kom uit Maasdijk. Ik speel zelf bij Dijkvogels in de A2, en zit al 9 jaar op korfbal. Ik doe de opleiding Lifestyle sport en bewegen van ROC Mondriaan, in het eerste jaar. En daarom loop ik nu stage bij CKV Valto, samen met drie andere studenten. Dit doen we een jaar lang. Onze stagebegeleider is Marleen Slaman, en ik geef training aan de D3/D5. Dit doe ik elke week op de maandag van 17:00 uur tot 19:00 uur. Wat ik wil bereiken met deze stage is dat ik meer met jonge kinderen om leer gaan en hoe je het beste bijvoorbeeld een techniek uit kan leggen.   

 
De andere stagiaires zijn Daan de Wolf en Dylano Marris. Daan zal op maandag bij de D-training aanwezig zijn en Dylano op dinsdag bij de E en C4. Gedurende het jaar zullen ze ook meehelpen bij andere activiteiten zodat ze meer kanten van een vereniging zien dan alleen trainen geven. We hopen dat Daan, Femke, Daan en Dylano een fijne stage-periode bij Valto hebben!

Bijblijver 13, jaargang 48

Pietengym

Jubilarissen ondanks corona, toch in het zonnetje gezet

Zaterdag 14 november was het dan zover. De speldjes voor de 25-jaar-lid leden en het speldje voor Teun Voskamp incl de oorkonde voor zijn 50-jarig lidmaatschap waren binnengekomen. Boeketten waren geregeld, zo konden we dus op pad met een auto vol vreugde.

Allereerst was het de beurt aan Hans Ridder die 40 jaar binnen Valto actief is reeds in allerlei functies, uiteraard teveel om allemaal bij stil te staan, maar we pikken vooral zijn grote rol als voorzitter en zijn huidige rol in de sponsorcommissie mee. Mensen als Hans heb je nodig om als vereniging te kunnen floreren.

Vervolgens ging de reis naar Pierre van Venetien die eveneens 40 jaar binnen Valto actief is en wat hij zelf vertelde is dat hij ook dit jaar al 25 jaar scheidsrechter is, wat ook zeker een vermelding waard is. Wat zo mooi is, dat je allerlei herinneringen voorbij hoort komen alwaar veel waarde aan gehecht wordt. Pierre was totaal verrast en had het nog niet gehoord dat hij bezocht zou gaan worden.

Toen naar Jelle Boeters die al reeds 25 jaar actief is binnen Valto, hij was verrast en vond het boeket alsmede de speld en bondsoorkonde van de KNKV een waardevol aandenken aan zijn 25 jarig lidmaatschap.

Vervolgens richting Teun Voskamp, die ook verrast was door de speld van 50 jaar lid incl de oorkonde die erbij hoort en van de mooie bos bloemen. Ook met Teun en Ellen zitten kletsen in wat belangrijk is om lid van een vereniging te mogen of kunnen zijn. Waardevol vind ik ook zeker hoe een ieder er zelf instaat. Deze Covid tijd maakt het voor niemand makkelijk om zijn/haar ding te doen en zeker het sociaal aspect achter de korfbal is zeker zo belangrijk.

Ook hebben we wat ideeën uitgewisseld waarmee we verder kunnen. Na Teun volgde Rick Voskamp, ook alweer reeds 25 jaar binnen Valto actief in allerlei functies. We kennen Rick natuurlijk vanuit zijn scheidsrechtersrol, maar zeker ook zijn ontzettend belangrijke rol binnen de stream van Valto wordt ontzettend gewaardeerd. Ik heb beloofd eerdaags een bakkie bij Rick te gaan doen. Voor nu was hij gelokt naar de Domkerk om zijn speld, oorkonde en bloemen in ontvangst te kunnen nemen.

Na Rick ging ik naar Frank de Rijcke , die verrast was temeer hij al in de sporthal ruim een half jaar geleden een bezoek had gehad. Maar omdat we nu met een speldje en een oorkonde kwamen, werd ook Frank dus verrast. Ook de waardering is uitgesproken waarin hij zich altijd inzet binnen Valto.

Als laatste naar Jeroen Voskamp die ook verrast was en het leuk vond iemand aan de deur te krijgen die bloemen, een speld en een oorkonde voor bewezen lidmaatschap van 25 jaar kwam brengen. Mooi om een dag in deze rol te zitten in deze moeilijke tijden voor alle leden.  Laten we dank uitspreken dat Valto zovele jubilarissen rijk is en dat er nog velen mogen volgen.

Een trotse voorzitter,
Marco Stolze

Bijblijver 12, jaargang 48

Clinic voor de C en D, schrijf je nu in!

Nu we voorlopig geen competitie mogen spelen, hebben we voor de C en D een andere activiteit bedacht. Op zaterdag 28 november geeft Mark Tissink, de coach van Valto 1, een clinic speciaal voor jullie!

Hij zal hierbij hulp krijgen van een aantal selectie-spelers. De D is om 14.00 uur aan de beurt waarna de C om 15.00 uur volgt, beide in hal 1 van Vreeloo. Er is plek voor maximaal 40 spelers en vol = vol, schrijf je dus snel in via: https://ckv-valto.nl/aanmelding-clinic-28-november/.

Wil je dezelfde dingen leren als onze topper uit het 1e, dan zien we je vast op 28 november!

Corona stop

Weer terug in onze bubbel….

 

Door de opkomst van een tweede golf van het COVID-19 virus is de korfbalcompetitie na tien oktober weer stil gelegd. Jammer want ons vlaggenschip begon net een beetje op stoom te komen. De laatste twee wedstrijden werden dan ook winnend afgesloten en was iedereen toch wel benieuwt waar we zouden staan bij het begin van het zaalseizoen. Terugkijkend denk ik dat we bij twee tegenstanders punten hebben laten liggen, wat mogelijk anders had gelopen als we niet met zoveel blessures te maken hadden. In Hardinxveld werd het uiteindelijk 17-15 door een betere tweede helft van VALTO, maar kwamen we nog te kort voor de punten. Ook een week later in de thuiswedstrijd tegen Excelsior was ons vlaggenschip niet scherp genoeg en viel het kwartje in de laatste seconden net de Delftse kant op. De laatste twee wedstrijden werden zonder publiek gespeeld en had de Lierse aanhang geluk dat men in Zeeland bereidt was een livestream te verzorgen. Iets wat in heel Nederland door veel korfbalverenigingen werd opgepakt. Hoewel VALTO 1 vaak moeizame wedstrijden speelt op de Zeeuwse klei, wist zij op bezoek bij ONDO de achterstand in de laatste tien minuten om te draaien naar een voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven en de eerste punten waren een feit. In de voorlopig laatste wedstrijd was tegen Oranje Wit, wat een wisselvallig seizoen had. Scoorde zij in Kamerik slechts vier doelpunten, een week later thuis tegen HKC wisten zij deze topfavoriet de hele wedstrijd het vuur aan de schenen te leggen. Ook in De Lier bleven zij de hele wedstrijd in het spoor, maar wist VALTO in de tweede helft toch een beslissend gaatje te slaan. VALTO 1 en 2 staan bij het staken van de veldcompetitie beiden veilig boven de rode streep, maar zullen bij het hervatten in april, als het dan mag, nog wel de nodige punten moeten binnen halen om ook volgend seizoen op hetzelfde niveau te spelen.

De zaalcompetitie staat voorlopig nog in de wachtkamer en niemand weet wanneer deze kan starten. Op dit moment zetten de besmettingscijfers gelukkig weer een dalende lijn in, maar laten we niet te vroeg de lijntjes laten vieren. Door de KNKV zijn al verschillende scenario’s gemaakt om toch zoveel mogelijk een complete zaalcompetitie te spelen. Hoe langer de stop duurt, hoe meer wedstrijden er in korte tijd afgewerkt moeten worden. Mocht het allemaal te lang duren dan wordt er zelfs een halve competitie gespeeld. Het is dus nog maar de vraag of we deze winter driemaal naar Zeeland moeten afreizen voor de wedstrijden tegen Swift (M), ONDO en Fortis. Het zou wel een hoop kilometers schelen als dat niet zo is, maar hopelijk kunnen ze wel gewoon allemaal door gaan. De andere tegenstanders wonen gelukkig minder ver weg. Ook KVS, KV Vriendenschaar, Sporting Delta en KCR hopen natuurlijk dat zij dit zaalseizoen bezoek krijgen van VALTO en komen vast maar al te graag naar de Vreeloo hal voor een wedstrijd. Dit blijft echter nog even onzeker zolang de regering met het RIVM het licht niet op groen zetten.

Intussen zullen we er zelf het beste van moeten maken, terwijl we ons zoveel als mogelijk aan de regels proberen te houden. Zelf vul ik de vrijgekomen uren in met het verkennen van de natuurgebieden in de regio. Leuk om dan ook mensen tegen te komen die ik ook vaak bij VALTO langs de lijn of in het veld tegen kom. Gelukkig werkt het weer ook aardig mee en kunnen we genieten van een najaarszonnetje. De lange vrij gekomen avonden worden door een ieder naar eigen inzicht ingevuld. De spelers kunnen nog wel aangepaste trainingen afwerken, maar wedstrijden worden zijn voorlopig nog uit den boze. De zaterdagavonden bieden dus weer ruimte om weer eens een gezelschapsspel uit de kast te trekken of gewoon een paar uur voor de buis.

Ik hoop dat iedereen het op kan brengen zich aan te passen aan de huidige situatie en met elkaar er voor te zorgen dat we dit zo snel mogelijk achter ons kunnen laten. Het zal zeker nog wel een poosje duren, maar gelukkig gaan de cijfers de goede kant op.

Blijf allemaal vooral gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar, zodat we elkaar in de toekomst weer langs de lijn kunnen groeten.

 

Arno van Leeuwen.

Herfst bij Valto

Herfst bij Valto. Veel staat in het teken van corona en hoe met de steeds veranderende maatregelen om te gaan. Daarnaast doen wat we kunnen doen en gelukkig kan er nog wel iets. We zijn creatieve trainers en coaches die er bij de jeugd iets leuks van maken en ook bij de senioren zie ik leuke alternatieven op trainingen. In beweging blijven is goed, balgevoel houden ook, maar minstens met zo belangrijk is elkaar even zien, er even uit zijn, plezier maken.

We zijn ook bezig met de komende tijd. Er worden voor 5 december zeker geen wedstrijden gespeeld, maar afgaande op de premier, houden we tot half december de maatregelen die vanaf 13 oktober gelden en zie ik het niet gebeuren dat we in 2020 nog competitie gaan spelen. Dus we zijn aan het kijken wat we kunnen doen met bijvoorbeeld clinics (28 november, zie verderop), een kangoeroe instuif (21 november) en een trainerssessie (12 of 19 december).

Wil je weten hoe de korfbalbond omgaat met de competitieplanning, bekijk dan de volledige roadmap via de PDF download.

Binnen trainen in tijden van corona

We trainen weer binnen, nog even het schema hieronder. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Die ene keer kan wel uitgebreid worden, met een extra training of onderlinge wedstrijd, op zaterdag. De trainers/coaches zijn daar verantwoordelijk voor.

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

 • 17:00 – 18:00    Valto D4, D5, D6
 • 18:00 – 19:00    Valto D1, D2, D3
 • 19:00 – 19:30    Fit & Fun

Hal 2

 • 17:30 – 18:30    Valto C3
 • 18:30 – 19:30    Valto B3, B4
 • 19:30 – 20:00    Fit & Fun

Dinsdag

Hal 1

 • 17:30 – 18:30    Valto E1, E2, E3, E4, E5, E6
 • 18.30 – 19:30    Valto A1, A2
 • 21:00 – 22:30    Valto 1, 2

Hal 2

 • 17:00 – 18:00    Valto F1, F2, F3
 • 18:00 – 19:00    Valto C1, C2
 • 19:00 – 20:00    Valto A3, C4
 • 20:00 – 21:00    Valto 8, 10
 • 21:00 – 22:00    Valto 5, 9

Woensdag

Hal 2

 • 17:00 – 18:00    Open voor inschrijving (2/3 hal)

Donderdag

Hal 1

 • 20:30 – 22:30    Valto 1, 2

Hal 2

 • 16:30 – 17:30    Open voor inschrijving (2/3 hal)
 • 17:30 – 18:30    Valto A1, A2
 • 18:30 – 19:30    Valto B1, B2
 • 19:30 – 20:30    Valto 3, 4
 • 20:30 – 21:30    Valto 6, 7

Zaterdag

Hal 1

 • 10:00 – 11:00    Kangoeroes
 • 11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Hal 2

 • 11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Op zaterdagen kunnen extra trainingen worden gegeven, of onderlinge partijtjes, of iets anders. Allemaal op inschrijving door de trainers/coaches van de teams. Zij kunnen, in overleg met hun team en andere trainers/coaches afspraken maken.

Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk zaalruimte benutten en zoveel mogelijk in beweging blijven, verbeteren en plezier hebben. Dit alles op een veilige, droge en warme manier.

Zie https://ckv-valto.nl/corona/inschrijven-extra-training-of-wedstrijd/.

Trainersbegeleiding

Ook Lion van Korfbalstars komt weer langs. Op dinsdag 10 november en maandag 16 november.

 • Dinsdag 10 november
  • 17:00 – 18:00 Valto F1, F2, F3
  • 18:00 – 19:00 Valto C1, C2
  • 19:00 – 20:00 Valto A3, C4
 • Maandag 16 november
  • 17:00 – 18:00 Valto D4, D5, D6
  • 18:00 – 19:00 Valto D1, D2, D3
  • 19:00 – 20:00 Valto B3, B4

Corona-update #18

Na de persconferentie van dinsdag 3 november wordt duidelijk dat we nog meer ons best moeten doen om het coronavirus er onder te krijgen. Goed blijven opletten dus en ook voor ons weer een extra maatregel, namelijk van groepen van vier personen, naar groepen van twee personen bij de senioren. Alles op anderhalve meter. En niet wisselen van groepje tussendoor. Voor de jeugd blijft alles hetzelfde.

Trainingsschema

Het trainingsschema blijft zoals we het hebben gemaakt. We trainen met alle teams binnen, in principe één keer per week. De selectie gaat naar één per week een schottraining in groepen van twee (donderdag) en één keer in de week een fit-training (dinsdag). Een tweede training voor de andere teams of onderlinge wedstrijd bij de jeugd is mogelijk op zaterdag, door inschrijving via het daarvoor bestemde formulier.

Wedstrijdschema

Het programma is er voorlopig helemaal uitgehaald, als we een datum weten dat we weer mogen starten, dan weten we direct wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Ook de oefenwedstrijden. De onderlinge wedstrijden bij de jeugd gaan op eigen initiatief en in plaats van het programma komen de inschrijvingen te staan op de plaats waar normaal de wedstrijden staan. De oefenwedstrijd met andere clubs gaan we weer regelen, als we weer groen licht krijgen vanuit de overheid en de korfbalbond.

Hoewel niemand weet wanneer we weer meer of juist minder kunnen doen, heeft het KNKV een routekaart gemaakt. Het geeft geen antwoorden op alle concrete vragen, maar geeft wel inzicht in wat er kan op verschillende momenten. Dus stel de competitie kan in december starten, dan weten we wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Voor januari en februari hetzelfde. Kan er in februari nog niet gekorfbald worden, dan wordt er geen nieuwe zaalcompetitie meer gespeeld.

Bekijk de volledige roadmap via de PDF download.

Belangrijke informatie

Naast de maatregelen die we nemen bij trainingen, zoals de ruimte, de aantallen en de groepjes, zullen we de basismaatregelen niet moeten vergeten. Hieronder staan ze nogmaals duidelijk opgesomd.

 • Blijf thuis als je (ook milde!) symptomen/klachten hebt.
 • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt altijd 1,5 afstand tot andere personen boven de 12 jaar.
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling ook geen 1,5 meter afstand te houden maar wel tot personen van 18 jaar en ouder.
 • De sporthal is open, draag binnen een mondkapje voor en na je training.
 • Horeca, kleedkamers en douches zijn gesloten. Kom niet te vroeg voor je training. Blijf niet langer dan nodig na je training.

Ben je positief getest? Dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met Jan Jaap Elenbaas (vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en zijn gezonde verstand gebruikt. Zie je situaties die niet voldoen aan bovenstaande richtlijnen, spreek elkaar er gerust op aan. Met elkaar krijgen we zo hopelijk alsnog een mooi korfbaljaar!

Bijblijver 11, jaargang 48

Voor zolang het duurt

Schreef ik vorige week nog dat we met elkaar buiten zouden gaan trainen, waren het de eerste dagen van die week echt niet te doen. Een beetje regen is niet erg, wind ook niet, kou ook niet. Maar de combinatie is niet echt bevordelijk. Wel voor de weerstand, maar niet voor de vingers die we toch redelijk wat gebruiken en in de huidige tijd willen we toch ook als het enigszins kan het gesnotter voorkomen.

Dus gezien de weersomstandigheden van afgelopen week, de vooruitzichten van de winter en de coronamaatregelen die er nu zijn, hebben we als TC besloten om toch de stap naar binnen te maken. Vanaf deze  week kan iedereen weer binnen trainen.

Wat is er verder nog te melden? Niet heel veel. Er liggen veel zaken stil. Wel gaan we door met de trainersbegeleiding. En de scheidsrechtercursus kan ook doorgaan, de KT cursussen liggen stil. Gebeurt er dan helemaal niets? Toch wel. Hoewel niemand weet wanneer we weer meer of juist minder kunnen doen, heeft het KNKV een routekaart gemaakt. Het geeft geen antwoorden op alle concrete vragen, maar geeft wel inzicht in wat er kan op verschillende momenten. Dus stel de competitie kan in december starten, dan weten we wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Voor januari en februari hetzelfde. Kan er in februari nog niet gekorfbald worden, dan wordt er geen nieuwe zaalcompetitie meer gespeeld.

Bekijk de volledige roadmap via de PDF download.

Binnen trainen in tijden van corona

We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit resulteert in het onderstaande schema.  Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Die ene keer kan wel uitgebreid worden, met een extra training of onderlinge wedstrijd, op zaterdag. De trainers/coaches zijn daar verantwoordelijk voor. De eerste plaatsen zijn al bezet!

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

 • 17:00 – 18:00    Valto D4, D5, D6
 • 18:00 – 19:00    Valto D1, D2, D3
 • 19:00 – 19:30    Fit & Fun

Hal 2

 • 17:30 – 18:30    Valto C3
 • 18:30 – 19:30    Valto B3, B4
 • 19:30 – 20:00    Fit & Fun

Dinsdag

Hal 1

 • 17:30 – 18:30    Valto E1, E2, E3, E4, E5, E6
 • 18.30 – 19:30    Valto A1, A2
 • 21:00 – 22:30    Valto 1, 2

Hal 2

 • 17:00 – 18:00    Valto F1, F2, F3
 • 18:00 – 19:00    Valto C1, C2
 • 19:00 – 20:00    Valto A3, C4
 • 20:00 – 21:00    Valto 8, 10
 • 21:00 – 22:00    Valto 5, 9

Woensdag

Hal 2

 • 17:00 – 18:00    Open voor inschrijving (2/3 hal)

Donderdag

Hal 1

 • 20:30 – 22:30    Valto 1, 2

Hal 2

 • 16:30 – 17:30    Open voor inschrijving (2/3 hal)
 • 17:30 – 18:30    Valto A2
 • 18:30 – 19:30    Valto B1, B2
 • 19:30 – 20:30    Valto 3, 4
 • 20:30 – 21:30    Valto 6, 7

Zaterdag

Hal 1

 • 10:00 – 11:00    Kangoeroes
 • 11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Hal 2

 • 11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Op zaterdagen kunnen extra trainingen worden gegeven, of onderlinge partijtjes, of iets anders. Allemaal op inschrijving door de trainers/coaches van de teams. Zij kunnen, in overleg met hun team en andere trainers/coaches afspraken maken.

Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk zaalruimte benutten en zoveel mogelijk in beweging blijven, verbeteren en plezier hebben. Dit alles op een veilige, droge en warme manier.

Zie https://ckv-valto.nl/corona/inschrijven-extra-training-of-wedstrijd/.

Clinics en trainersbegeleiding

Voor de komende weken gaan we kijken of we op zaterdag ook clinics kunnen verzorgen en voor de trainers bekijken we de mogelijkheid om een gezamenlijke training te doen, op de juiste afstand, maar met tips en uitwisseling van ervaringen. Word vervolgd!

Corona-update #17

Hoewel niemand weet wanneer we weer meer of juist minder kunnen doen, heeft het KNKV een routekaart gemaakt. Het geeft geen antwoorden op alle concrete vragen, maar geeft wel inzicht in wat er kan op verschillende momenten. Dus stel de competitie kan in december starten, dan weten we wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Voor januari en februari hetzelfde. Kan er in februari nog niet gekorfbald worden, dan wordt er geen nieuwe zaalcompetitie meer gespeeld.

Bekijk de volledige roadmap via de PDF download.

Daarnaast is er afgelopen week een verandering in de trainingen gecommuniceerd. Gezien de weersomstandigheden van afgelopen week, de vooruitzichten van de winter en de coronamaatregelen die er nu zijn, hebben we als TC besloten om toch de stap naar binnen te maken. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit resulteert in het het schema op de website of in het kleurenschema in PDF te downloaden.

Daarnaast hebben we naar aanleiding van vragen die we de laatste tijd soms krijgen over contributie in tijden van Corona, een stukje geschreven. Het leek ons een goed idee om hierop vanuit het bestuur een toelichting te geven. Lees het gehele bericht hier.

Contributie in tijden van Corona

Bericht van het bestuur – Contributie in tijden van Corona

Naar aanleiding van vragen die we de laatste tijd soms krijgen over contributie in tijden van Corona, leek het ons een goed idee om hierop vanuit het bestuur een toelichting te geven. Een toelichting die anders is dan de eerste naar aanleiding van een aantal reacties.

In deze tijd waarin ons verenigingsleven als gevolg van het coronavirus grotendeels weer stil ligt, lopen onze kosten voor een groot deel gewoon door.
De inkomsten zijn in deze periode echter een stuk minder. Met name het wegvallen van de kantine inkomsten is een grote tegenvaller ten opzichte van de verenigingsbegroting. De inkomsten uit de contributie hebben we als vereniging daarom tijdens de coronacrisis hard nodig, ze zijn essentieel om de vereniging financieel overeind te houden. Als leden van onze vereniging moeten we juist in tijden van crisis samen de club erdoorheen helpen.

Valto staat bekend als een sociale en prettige vereniging, waar mensen voor elkaar klaar staan en waar we ons graag inzetten voor het belang van de vereniging. Dat saamhorigheidsgevoel is nu extra belangrijk: samen de schouders eronder en uitkijken naar het moment dat we weer mogen spelen en leuke activiteiten mogen organiseren, met een kantine voor onze hapjes en drankjes.

Waarom loopt de contributie door?
Naast de steun van jullie die we vragen is er ook een andere, meer zakelijke, kant die het blijven innen van contributie verantwoord. Als lid van onze vereniging betaal je contributie, iedereen doet dat. Het feit dat leden van onze mooie vereniging contributie betalen betekent alleen niet dat er een overeenkomst is. In situaties van overmacht, de situatie waarin we ons nu bevinden, kunnen we simpelweg geen financiële compensatie bieden waar bedrijven of instellingen dat wel kunnen. Het doel van veel bedrijven is het maken van winst en ondanks dat Valto een vereniging is met een financiële huishouding die op orde is heeft Corona ook bij ons gaten in de begroting geslagen.

We hopen met dit bericht niet alleen meer duidelijkheid te geven in waar we staan als vereniging maar ook nogmaals een beroep te doen op onze leden, alle Valto leden waarmee we één vereniging zijn. Juist in deze tijd moeten we als leden dicht bij elkaar gaan staan, uiteraard kan dit nu alleen maar in figuurlijke zin. We rekenen dan ook op jouw begrip en hopen dat we zo snel mogelijk weer ons sportpark mogen openen, wedstrijden door kunnen gaan en we het gezellig kunnen maken in en rondom de kantine.

Mochten er zwaarwegende persoonlijke omstandigheden zijn, waarbij leden financieel in de knel zitten, kan er altijd contact opgenomen worden met penningmeester Pascal. Samen komen we ook hier weer uit, samen een vereniging in goede en in mindere tijden.

Met vriendelijke groet,
Bart, Fiona, Jan Jaap, Marco en Pascal

Bijblijver 10, jaargang 48