VALTO 2 pakt de eerste punten

Na alle oefenwedstrijden was woensdagavond dan de eerste wedstrjid in de competitie voor VALTO 2 daar. De oefenwedstrijden waren allemaal een succes voor VALTO met veel doelpunten, waardoor er toch wel een beetje werd uitgekeken naar deze wedstrijd tegen PKC/SKWgroep 4. Vorig seizoen is dit team op de vierde plaats geëindigd in de reserve eerste klasse, dus gelijk een mooie graadmeter. Programma technisch kwam het voor zowel VALTO als PKC beter uit als de onderlinge wedstrijden op een gewijzigd tijdstip gespeeld zouden worden. Vandaar dat deze wedstrijd op woensdagavond i.p.v. zaterdagmiddag werd gespeeld omdat dit PKC beter uitkwam en hebben wij op 27 oktober de uitwedstrijd op een tijdstip dat VALTO 2 al lekker dicht bij Oranje Wit is, waar VALTO 1 dan hun laatste veldwedstrijd voor de zaal zal spelen. Zij kunnen dan snel door naar de reservebank in Dordrecht.

De rentree in de reserve eerste klasse ging wel wat moeizamer dan verwacht.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Vernhout schoot VALTO uit de startblokken. Binnen twintig seconden lag de openingstreffer van Ron al door de korf. Bijna even snel lag ook de gelijkmaker erin uit een toegekende strafworp voor PKC. “De balpen maar dicht bij het papier houden”, dacht ik toen nog, want voor je het weet mis ik een doelpunt. Er bleek in het vervolg van de eerste helft echter een stuk minder gescoord te worden dan in de eerste minuut. Na tien minuten hadden Pieter en Lotte ook de korf gevonden en kreeg PKC halverwege de eerste helft weer een strafworp mee, waarmee zij bij 3-2 weer aansluiting kregen. VALTO vergrootte de marge echter weer door doelpunten van Lisanne en Bart, maar had hier wel veel kansen voor nodig. Vielen de doelpunten tijdens de oefenwedstrijden tegen HKV en Die Haghe als zoete broodjes, vanavond leek er wel een deksel op de korf te zitten in het eerste deel. De laatste tien minuten voor de thee zou VALTO nog veel kansen creëren, maar bleven de doelpunten uit. De gasten uit Papendrecht maakten van de gelegenheid gebruik om vlak voor rust de aansluiting weer te realiseren bij 5-4.

Het werd dus nog een lange avond voor VALTO en er zou toch wel verbetering in de afronding moeten komen om het veldoverwicht ook in doelpunten uit te drukken. PKC kwam scherp uit de kleedkamer en maakte in de eerste minuut de gelijkmaker. Dit leek de wake-up call voor VALTO te zijn, want met vier doelpunten op rij stond er na negen minuten een 9-5 tussenstand op het bord. PKC zou bij 9-6 en even later weer bij 10-7 nog in het spoor blijven, maar toen liep VALTO dankzij de doelpunten van Ruben en Bart weer uit naar 12-7. Met nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd wel gespeeld, maar kreeg PKC toch nog een opleving. Met twee treffer op rij was er een paar minuten later toch weer een verschil van drie en moest VALTO toch oppassen dat de voorsprong niet zou verdampen. Mandy had intussen de plaats van Lotte ingenomen en ook Thijs kwam binnen de lijnen op de plaats van Pieter. De verdediging ging er weer bovenop in het laatste kwartier en hield het keurig dicht. PKC zou de korf niet meer weten te vinden, terwijl VALTO het publiek nog op een viertal doelpunten trakteerde. Deze wedstrijd, die toch wel twee gezichten had, werd uiteindelijk gewonnen met 16-9, waaruit blijkt dat de tweede helft een stuk efficiënter met de kansen is omgegaan. De eerste punten zijn binnen voor VALTO 2 en kan er uitgekeken worden naar de wedstrijd van zaterdag in Sliedrecht. Dan wordt er gewoon bij daglicht gespeeld en hebben de spelers geen dag werken of studeren achter de rug, wat de scherpte misschien wel ten goede komt. Ook Merwede 2 is vorig seizoen keurig in de middenmoot geëindigd in de reserve eerste klasse, dus wederom op papier een mooie wedstrijd om naar te gaan kijken. Merwede 2 wist hun eerste wedstrijd in Eindhoven ook nipt te winnen van Rust Roest 2. De wedstrijd van zaterdag start om 14:00 uur op het gloednieuwe kunstgras aan de Thorbeckelaan 104 in Sliedrecht. Ook het vlaggenschip speelt op deze locatie, dus verwacht ik lekker veel Lierse supporters langs de lijn bij Merwede.

Tot zaterdag allemaal, Arno van Leeuwen.