VALTO geeft KVS de finale niet cadeau

Donderdagavond mocht ons vlaggenschip weer opdraven voor de volgende ronde in de Haagse Korfbaldagen. In de halve finale mochten zij het opnemen tegen hoofdklasser KVS/Groenveld Keukens, wat aan het begin van dit toernooi had aangekondigd dat zij voor de trilogie wilden gaan. Dit was ook wel te zien in de wedstrijd donderdagavond waar zij bloedfanatiek de strijd aangingen. Na het eerste fluitsignaal schoten beide ploegen uit de startblokken en werd er binnen negentig seconden al een 2-2 stand op het bord gezet. Hierna nam VALTO brutaal een kleine voorsprong door doelpunten van Frank en Mirthe. Met om en om scoren bleef deze voorsprong staan tot 6-7 en had André Kuipers zijn ploeg intussen al een keer naar de kant geroepen voor een time-out en een verse dame in het veld gebracht om het tij te keren.

Vanaf de 7-7 tussenstand trok KVS de initiatief naar zich toe en kwam na de 2-1 voor het eerste weer op voorsprong. De 8-7 was een mooi samenspel van de heren van KVS met een balletje achterover naar de rebound heer die van onder de korf wist te scoren. Daar waar VALTO het verdedigend uitstekend deed, wilde het aanvallend even niet lukken. Meerdere honderd procent kansen draaiden uit de korf of de bal kwam door misverstandjes in verkeerde handen terecht. Het lukte KVS echter nog niet om een groter gaatje te slaan, want dankzij de treffers van Frank en Maaike bleef VALTO aangehaakt tot 12-9. In de volgende aanval van KVS ging het mis voor Maaike die door een onbesuisde actie van een KVS heer vakkundig werd uitgeschakeld voor de rest van de wedstrijd. Hopelijk valt het mee en kan Maaike volgende week gewoon starten aan de competitie zonder hersenschudding.

Hoewel Mandy een prima invalbeurt kende, was het toch even zoeken voor het vak en wist KVS hun marge in de volgende fase te vergroten naar 15-9. Mirthe deed nog wat terug, maar KVS zou toch met een marge van zes de kleedkamer opzoeken.

Het tweede deel werd scherp begonnen door de Lierse trots en wist binnen een minuut de achterstand te verkleinen naar 16-12 door twee treffers van Thom. Hij zou overigens aan Lierse zijde stevig zijn stempel op de 2e helft drukken met zeven treffers. KVS pareerde helaas weer met drie treffers en leek de wedstrijd wel gespeeld te zijn voor VALTO. De ruggen werden toch nog een keer gerecht, want er waren tenslotte nog achttien minuten te spelen, waarin er nog een hoop kon gebeuren. Vier minuten later was onze achterstand dan ook al weer geslonken tot vier dankzij drie treffers van Thom en een van Mirthe. Zou het dan toch nog kunnen? Dit beetje hoop werd direct door de Scheveningers in de kiem gesmoord door weer tweemaal te scoren. Thom leek vanavond echter niet te stoppen door Gijs Gillissen, ja wel die we kennen van Swift, en wist ook weer tweemaal te scoren.

Met nog amper vijf minuten was het voor KVS natuurlijk nu zaak om de rust te bewaren en geen gekke dingen meer te doen. De volgende Scheveningse treffer liet dan ook even op zich wachten, want vanaf dit punt zou KVS de schotklok zoveel mogelijk benutten om lange aanvallen te spelen. Na een tegentreffer kreeg VALTO zowaar nog een doelpunt cadeau van KVS. Frank wilde de bal naar binnen spelen, maar zijn worp werd door Jarmo Jongman omhoog gelepeld en scoorde op die manier een eigen doelpunt. Dit maakte hij dan wel weer goed door even later ook voor KVS te scoren, dus kon dat tegen elkaar  weggestreept worden. Met nog drie minuten op de klok en een marge van vijf kon KVS nog niet achterover leunen, want Bart verkleinde die weer naar vier. De laatste minuten zouden de doelpunten om en om vallen en bleef de marge dus behouden voor KVS en spelen zij zaterdagavond de finale in de HKV hal na deze met 27-22 gewonnen wedstrijd. Voor het VALTO vlaggenschip zit de oefenperiode er nu op en kunnen zij zich gaan voorbereiden op de seizoen opening bij HKV/Ons Eibernest op  zaterdag 26 november. Dit zal ongetwijfeld een andere wedstrijd worden dan de wedstrijd tijdens de Haagse korfbaldagen, waar gemakkelijk werd gewonnen. Ik ga er van uit de zij de huid deze keer duur zullen verkopen en een poging tot revanche zullen nemen.

Zaterdag door privé afspraken voor mij geen All day VALTO, maar ik wens iedereen mooie wedstrijden en een gezellige dag toe.

Op de 26e speelt ook VALTO 2 aan de Steenwijklaan in Den Haag in het voorprogramma van het vlaggenschip, dus bent u al vanaf 17:30 uur uitgenodigd om te komen aanmoedigen.