Valto sluit het seizoen in stijl af

De laatste speelronde van dit seizoen vond plaats in Middelburg. Nog één wedstrijd moest Valto aan de bak en dit uitstekende seizoen wilde men natuurlijk ook in stijl afsluiten door het plaatselijke Swift te verslaan.

Voor Swift waren de belangen nog groot. Dankzij de verrassende nederlaag eerder op de dag van Excelsior ontstond er voor Swift nog de mogelijkheid om alsnog twee in de poule te worden en dat zou betekenen dat men een play-off duel mocht gaan spelen voor promotie naar de Ereklasse.

Met die wetenschap in het hoofd startte de ploeg van scheidend coach Dennis Plantinga bijzonder scherp aan het duel. Valto keek na zes seconden al tegen de eerste achterstand aan en nog geen twee minuten later was het al 3-0. Valto moest duidelijk inkomen, maar al snel ging het aanvalstempo omhoog en werd er vooral beter verdedigd. Zo wist Valto weer aan te sluiten en werd het een gelijk opgaande eerste helft, waarbij de thuisploeg wel constant aan de goede kant van de score stond.

De ruststand van 10-8 gaf nog geen reden tot paniek en zoals wel vaker dit seizoen bleef Valto rustig, bleef men met elkaar op zoek naar de beste kansen en bleef het vertrouwen aanwezig dat we weer konden aanhaken. Nadat Swift nog op 11-8 was gekomen, sloot Valto weer aan bij 11-11 en lag alles weer open. Het laatste kwartier brak aan bij een stand van 15-13 en dat was het moment bij Valto om vier nieuwe spelers in te brengen. De A1 spelers hadden de verre reis gemaakt naar Middelburg en werden beloond met speelminuten.  Mooi om te zien dat Koert Ridder, na een jaar vol blessureleed, nu weer op de weg terug is. Hij promoveerde zijn eerste twee schoten direct tot twee doelpunten en zo bleef de wedstrijd spannend. De thuisploeg gooide er nog een schepje bovenop, want alleen een overwinning was voor hen voldoende om Excelsior op de ranglijst te passeren. Zo wist Swift een strafworp te forceren om vlak voor tijd toch weer op voorsprong te komen, 18-17. Maar Romee hield het hoofd koel en schoot knap raak,18-18. De laatste minuut brak aan en waar Swift een opgelegde kans miste om het duel te beslissen bracht Valto Koert weer in stelling. Hij wist wel raad met deze rol en werd zo het goudhaantje door de 18-19 binnen te schieten. De uitstekend leidende scheidsrechters floten vervolgens af en zo bleef Swift in mineur achter en sloot Valto het seizoen in stijl af door ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Namens de Valto selectie, iedereen ontzettend bedankt voor al jullie aanmoedigingen en support dit seizoen, Arno bedankt voor de wedstrijdverslagen. Wij hebben genoten van dit prachtige seizoen. Op naar een nieuw seizoen! Fijne vakantie allemaal.

Beeld: Omroep Zeeland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.