Valto selectie toont spierballen in oefenwedstrijden

De vakanties zijn weer voorbij en alle trainingen zijn weer hervat. Ik hoop dat iedereen een mooie vakantie heeft gehad en de batterijen weer op heeft kunnen laden. De selectie is vorige week al begonnen met de eerste oefenwedstrijden in België tegen het Koninklijke KC Kwik in Merksem bij Antwerpen. Met de nieuwe aanwas uit de junioren is er voor de trainers weer een puzzel te maken in deze fase tot de competitie van start gaat. Elise, Jasper en Koert strijden met de “oude garde” voor een plekje in het keurcorps van Mark en Thomas. Ik ben benieuwd of er verschuivingen komen en hoe de trainers de verdeling gaan maken met de dames en heren nu we geen parallel programma hebben met V1 en 2. De wedstrijden bij Kwik werden vorige week alle twee nipt gewonnen, terwijl er nog geen echte trainingsavond aan vooraf was gegaan. Kwik speelt in de Belgische competitie op het hoogste niveau, dus een prima prestatie van onze selectie. Het leverde wel de nodige kleine blessures op, maar deze week stond bijna iedereen er gelukkig weer. Deze week is er wel gewoon getraind op de dinsdag en donderdag om klaar te zijn voor vandaag. Tegenstander van vandaag was SDO uit Kamerik, wat op het veld in de hoofdklasse zal uitkomen. In het verleden was dit een tegenstander waar tegen Valto maar moeilijk tot goede resultaten kon komen, maar zij hebben aan het eind van vorig seizoen de halve selectie zien vertrekken naar CKV Nieuwerkerk. Zij zullen dus weer moeten gaan bouwen aan een nieuwe groep die voor behoud in de hoofdklasse zal gaan strijden. Vandaag was het voor de Lierse aanhang dan ook al snel duidelijk dat de gasten niet meer die taaie tegenstander was die we in het verleden troffen. Valto 2 had bij de rust al een gaatje geslagen en de ruststand op 9-5 gezet. Valto 2 speelde vandaag zonder de geblesseerde Mandy en Vera L., die een mooie reis aan het maken is. Na de thee was het even zoeken voor beide teams voor er weer een bal door de korf viel, maar toen Thijs eenmaal de score geopend had vielen de doelpunten weer als appeltjes. Bij de 12-5 tussenstand zou SDO ook weer de korf weten te vinden, maar Valto behield de voorsprong. Halverwege de tweede helft maakte Jan Pieter er 15-7 van en werd het verschil in het 4e kwart van de wedstrijd alleen maar groter. Tot acht minuten voor het einde hield de ploeg uit Kamerik gelijke tred, maar toen liep Valto toch echt weg van hun opponent. De wedstrijd eindigde na de schitterend afgeronde doorloop van Esmee in 22-10 overwinning, waar niets op af te dingen viel.

Hierna was het de beurt aan beide vlaggenschepen. De Valto coaches stellen in deze fase de jonkies op in de verschillende vakken, zodat er een mooie mix van jong en “oud” in het veld loopt. Met de drie junioren bij de ploeg van vorig seizoen hadden de coaches de luxe om drie vakken te maken, zodat er om de twintig minuten een nieuw viertal het veld betrad. Het eerste aanvalsvak werd gevormd door Laura, Sheila, Bart en Koert en zij wisten ook direct een 2-0 voorsprong op het bord te zetten. Het andere vak met Romee, Maaike, Jasper en Thom wist deze voorsprong te verdubbelen en waren we al bijna halverwege de 1e helft toen ook SDO de score opende. Toen de wedstrijd twintig minuten oud was werd het vak met Thom, bij een 7-2 tussenstand, geheel gewisseld en kwamen Elise, Mirthe, Frank en Laurens binnen de lijnen. SDO zou in de 1e helft maar drie maal tot scoren komen, terwijl Valto de marge verder uitbouwde. Met drie treffers van Koert en een van Frank werd bij de 11-3 tussenstand de gang naar de kleedkamers gemaakt.

Direct na rust maakte Elise daar 12-3 van, maar toen hadden de gasten een betere fase. Met drie treffers op rij leken zij aan een inhaalslag te beginnen. Het verschil werd echter weer hersteld naar 14-6 en in het verdere verloop van de wedstrijd zou het verschil steeds tussen de acht en negen doelpunten schommelen. Pas in de slotfase toen Valto de touwtjes een beetje liet vieren wisten de gasten de stand wat draaglijker te maken en de eindstand op 20-13 te zetten. Ook een overwinning waar ons vlaggenschip geen moment aan het wankelen werd gebracht. Dat de tegenstander veelvuldig vanaf 2,5 m mocht scoren moeten we nog wel zien te voorkomen, maar zo zijn er altijd wel verbeter puntjes te noemen.

Dinsdagavond speelt de selectie al weer hun volgende oefenwedstrijden tegen KVS 1 en 2. Deze wedstrijden beginnen om 19:30 en 20:45 uur op ons eigen kunstgrasveld voor de Villa. Publiek is natuurlijk weer welkom voor de support. Zaterdag volgen dan de laatste oefenwedstrijden bij FIKS in Oegstgeest, waarna op 9 september de eerste competitiewedstrijd op de agenda staat.

Hier kunnen we nog even naar toe werken, maar dan moet onze selectie klaar zijn om op het hoogste niveau van het veldkorfbal te acteren. Ik kijk uit naar een mooi en bijzonder seizoen met deze ploeg.

We gaan het zien, Arno van Leeuwen