Valto/Verbakel bouwbedrijf selectie speelt returns in Scheveningen

Na de confrontaties van de Valto/Verbakel Bouwbedrijf selecties van vorige week, stonden deze week direct weer de returns tegen KVS/Groeneveld keukens op het programma. Werden deze wedstrijden vorige week in De Lier nog onder zomerse omstandigheden gespeeld, was het deze week echt herfst achtig langs de lijn. Gelukkig waren er toch nog een leuk aantal Lierse supporters aanwezig die de kou trotseerden om onze Lierse trots aan te moedigen.

Bij Valto/Verbakel Bouwbedrijf 2 was de opdracht om met minimaal 2 verschil te winnen, om de nipt verloren wedstrijd van vorige week weg te werken in het onderling resultaat. Er werd dan ook met veel inzet aan de wedstrijd begonnen. Door omstandigheden was ik al wat later van huis vertrokken, maar Scheveningen blijft op de zaterdag een lastig te bereiken plek. Ik kwam dan ook pas aan het eind van de 1e helft aan op het Cas van Dijkpark en dacht even dat de wedstrijd met een 3-2 tussenstand pas twee minuten onderweg was. Dit bleek echter een foute interpretatie van de wedstrijdklok, want deze loopt bij KVS niet af maar telt op. Er waren dus nog twee minuten te gaan tot de rust. Valto was met een lange aanval bezig met veel kansen en echt goede schoten, maar de bal wilde niet door de korf gaan. In de slotfase wist de thuisploeg nog een doelpunt te scoren, waardoor de ruststand op 4-2 kwam te staan.

Na de rust wist David deze achterstand vrij snel weg te werken met een afstandsschot en een verdiende strafworp. Hierna duurde het even voor er weer gescoord zou worden, maar wist Mark ons op voorsprong te zetten. Het leek er op dat Valto meer grip op hun opponent ging krijgen, maar kwam zelf ook nu weer bijna zes minuten niet tot scoren. Uiteindelijk viel dan toch weer de gelijkmaker door de korf en nam de thuisploeg een time-out om de ploeg weer bij te praten en met twee verse spelers het laatste kwart in te gaan. Jan Pieter en David wisten hierna beiden te scoren en daarmee een gaatje te slaan. Het andere vak had echter meer moeite om tot goede kansen te komen, waardoor vijf minuten later de voorsprong weer was weggepoetst door de thuisploeg. Zo gingen we, net als vorige week, weer een spannende laatste tien minuten beleven met deze ploegen. Beide ploegen wisten legio kansen te creëren, waarbij Valto misschien wel het betere van het spel had door mijn gekleurde bril, maar het was de thuisploeg die uiteindelijk de eindstand op het bord schoot. Met nog drie minuten op de klok wist één van de heren van KVS weer raak te schieten, waarna zij de wedstrijd vakkundig uitspeelden. Wederom ontbreekt het Valto 2 aan scherpte, want goede kansen waren er genoeg. Hiermee is de kans om nog van de 4e plaats af te komen wel verkeken en zal er in het voorjaar weer een treetje lager gespeeld gaan worden en gaan we gewoon weer voor promotie spelen.

Het vlaggenschip van Valto/Verbakel Bouwbedrijf had vorige week al goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen KVS/Groeneveld keukens te winnen met 2 verschil. Hierdoor moest de thuisploeg vandaag minimaal met drie verschil proberen te winnen om van de laatste plaats in de poule af te komen. Voor Valto/Verbakel Bouwbedrijf betekende dit dat zij vandaag bij winst goede zaken zouden doen voor behoud in de ereklasse. Anders als vorige week was de openingsfase deze keer duidelijk voor Valto. Had Bart vorige week nog moeite om de korf te vinden en zo zijn tegenstander Jarmo Jongman aan zich te binden. Deze keer was zijn eerste schot raak en zou Jarmo zich vandaag dus meer met zijn tegenstander moeten bezighouden in plaats van te zakken na het eerste schot. Hierdoor konden wij langere aanvallen spelen en KVS meer onder druk zetten. Frank en Maaike zorgden er voor dat er na vijf minuten een 0-3 voorsprong op het bord stond. KVS wist hierna echter ook de korf te vinden en met twee treffers de aansluiting te vinden bij 2-3. Bart herstelde de voorsprong weer met een afstandsschot en na de treffer van Thom was het verschil weer drie. Valto wist deze voorsprong helaas niet vast te houden. KVS schakelde, met name fysiek, een tandje bij en wist zeven minuten voor de thee weer op gelijke hoogte te komen bij 5-5. De resterende tijd tot de rust gingen beide ploegen op jacht naar de broodnodige voorsprong voor de rust. Valto zette de aanvallen zorgvuldig op en wist uiteindelijk vlak voor het fluitsignaal met een afstandsschot van Pim de 5-6 binnen te schieten. Op naar de warme kleedkamers om de tactieken voor het 2e bedrijf te bespreken. Deze keer bleven Mark en Thomas samen met de spelers zo lang mogelijk binnen om niet te lang in de kou op het begin van de 2e helft te hoeven wachten. Na het eerste fluitsignaal van het prima leidende arbitrale duo Luttik en Kok wist Valto de eerste aanvallen niet te verzilveren. Helaas voor het meegereisde Lierse publiek kwam de thuisploeg weer langszij en moest Valto weer opnieuw gaan werken aan een voorsprong. Wederom wist Bart over Jarmo raak te schieten, maar helaas gebeurt hetzelfde niet veel later ook aan de andere kant. De ploegen zijn in deze fase erg aan elkaar gewaagd en is het afwachten wie er nu het eerste gaatje weet te slaan. Valto lijkt spekkoper als zij haverwege de 2e helft een gaatje van vier weten te slaat door doelpunten van Maaike, Thom, Frank en Mirthe en daarmee de wedstrijd naar zich toe lijken te trekken. KVS bracht hierna Youri Nadorp naar het andere vak omdat hij bij Thom flink aan de ketting lag. Hij mocht het nu tegen Frank proberen en deze omschakeling wierp helaas zijn vruchten af. Met 2 afstandsschoten wist Youri onze voorsprong te halveren en hun andere vak volgde dit voorbeeld, zodat het tien minuten voor het einde wederom gelijk stond bij 11-11. Ons vlaggenschip was het even kwijt en kwam voor het eerst in deze wedstrijd op achterstand. Het meegereisde Lierse publiek liet zich horen en de Lierse ruggen werden gerecht. Nadat de gelijkmaker weer gevallen was, gingen ook Mark en Thomas schaken met wissels. Met nog drie minuten op de klok zette Frank ons met een gescoorde vrije bal weer op voorsprong en nam KVS een time out om de strategie voor de slotfase te bespreken. Beide ploegen gingen in deze fase met tactische wissel in. Iedereen langs de lijn hield de adem in. Frank leek met nog ca. 1 minuut op de klok de wedstrijd te beslissen, maar gezien het wedstrijd verloop was niemand daar al van overtuigd. De thuisploeg ging nog voor een alles of niets poging in de aanval, maar dat bleek dus niets te worden. In de laatste aanval ging de thuisploeg ook verdedigend tot het gaatje, waarbij Jarmo dacht nog een rebound te kunnen veroveren. Helaas was Maaike eerder bij de bal en als je deze dan uit de handen plukt kan een scheidsrechter alleen maar naar de stip wijzen. Bart was bij deze actie de vrijstaande heer, dus aan hem de eer om de eindstand te bepalen. Met deze gescoorde strafworp eindigde ook direct de wedstrijd met de 12-15 stand op het bord. Een dik verdiende overwinning van Valto/Verbakel Bouwbedrijf 1, wat zich hiermee toch wel lijkt te verzekeren van een plaats in een degradatie poule van de ere klasse in het voorjaar.

Volgende week wacht in De Lier de nummer 1 uit de poule Fortuna 1, wat vandaag met een magere 13-11 wist te winnen van DeetosSnel/QLS 1. Er van uitgaande dat DeetosSnel/QLS heel graag 2e wil eindigen in de poule denk ik dat ons vlaggenschip volgende week als underdog niets te verliezen heeft tegen deze gigant. Alle ingrediënten dus om er een leuke wedstrijd van te maken. Valto/Verbakel Bouwbedrijf 2 mag het tegen de reserves van de Delftse ploeg opnemen en proberen om deze week er eens flink op los te scoren.

We hopen dat de weergoden ons nog een paar weken gunstig gezind willen zijn om de laatste wedstrijden nog te kunnen genieten langs de lijn.

We zien u graag weer volgende week voor de Villa om onze selectie aan te moedigen. De wedstrijden beginnen om 14:20 uur met Valto/Verbakel Bouwbedrijf 2 en aansluitend Valto/Verbakel Bouwbedrijf 1. Als publieksopwarmer speelt Valto/Verbakel Bouwbedrijf 3 in het voorprogramma tegen Avanti/Post Makelaardij 4.