Corona-update #15

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die dinsdag 13 oktober zijn aangekondigd, vervallen alle wedstrijden de komende tijd. Er wordt geen competitie gespeeld en we weten niet hoe lang dat gaat duren. Daarnaast mag de jeugd doorgaan met trainen, zoals zij gewend is en mogen senioren sporten in groepen van maximaal vier personen met anderhalve meter afstand.

Na overleg in de TC hebben we besloten om vanaf heden de trainingen van de senioren te annuleren tot en met de herfstvakantie (week 44, 19 t/m 23 oktober). Na de herfstvakantie kunnen de trainingen dan waarschijnlijk weer hervat worden, in aangepaste vorm. Voor de jeugd gaan we op zoek naar mogelijkheden om ook onderlinge wedstrijden te spelen. We trainen zoveel mogelijk buiten in verband met besmettingsrisico.

De korfbalbond overlegt vandaag over de nieuwe maatregelen. Daaruit zouden nog extra adviezen of richtlijnen kunnen komen die we zullen delen en zullen meenemen in de mogelijkheden van trainen na de herfstvakantie.

Nog even op een rij, de maatregelen vanuit de overheid:

  • Alle competitie- en oefenwedstrijden komen voorlopig te vervallen.
  • Trainingen voor alle jeugd kunnen doorgaan. Onderlinge wedstrijden mogelijk.
  • Trainingen voor senioren kunnen doorgaan in aangepaste vorm, met maximaal 4 personen én 1,5e meter afstand.
  • Kantine en kleedkamers zijn dicht, er kan niet worden gedoucht.

En vanuit Valto:

  • Deze week traint de jeugd nog door. Vervolgens weer na de herfstvakantie.
  • De senioren trainen deze week niet meer. Na de herfstvakantie willen we de trainingen weer hervatten in aangepaste vorm.
  • We gaan de mogelijkheden onderzoeken voor onderlinge wedstrijden voor de jeugd.
  • We trainen voorlopig zoveel mogelijk buiten.

We hopen snel een compleet beeld te hebben en dat met jullie te delen. Voorop blijft staan dat we thuis, op het werk en op de club ons aan de algemene voorzorgsmaatregelen houden. Alleen op die manier kunnen de besmettingscijfers weer naar beneden en kunnen we hopelijk snel het sporten hervatten, zoals we dat graag zouden willen.

Wellicht ten overvloede,  maar er worden geen vergaderingen meer in de kantine gehouden. Vergaderen met je commissie doe je via Teams. Binnen Valto hebben we daar accounts voor. Heb je nog geen Teams account, vraag deze dan bij ons aan (corona@ckv-valto.nl).

Het bestuur, TC en Team corona

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.