Corona-update #27

Geen nieuws is niet altijd goed nieuws. Hoewel er werd gespeculeerd over versoepelingen, worden die uitgesteld en wordt er nu per week bekeken wat we wel of niet mogen doen. Dat maakt het lastig voor ons om echt vooruit te kijken. We kunnen nog altijd twee kanten op: competitie volgens de roadmap van het KNKV of onderlinge wedstrijden in de regio, zodra dat weer mag (en er geen competitie meer mogelijk is).

Het enige dat wij kunnen doen is bij iedereen aangeven om de maatregelen te blijven volgen, zorg dat de besmettingscijfers niet verder oplopen, daar heeft iedereen profijt van. Gelukkig lijkt het sporten in de buitenlucht goed te gaan, maar dicht op elkaar in de dugout zitten of na de wedstrijd of training tegen elkaar aan hangen, is dan weer geen goed idee. Dat is echt een groot verschil met wat er in het veld gebeurt. Dus echt op blijven letten en hopen op beter cijfers en betere tijden. Uiteraard hopen we tegelijkertijd dat de vaccinaties snel genoeg gaan en bijdragen aan het weer mogelijk maken van de extra’s die onze sport zo mooi maken: wedstrijden, de kantine, het terras en alles er omheen.

Het KNKV is met een routekaart gekomen, waarin een aantal scenario’s worden geschetst. De een wat realistischer dan de ander. Feit is wel dat hoe meer de cijfers blijven oplopen, hoe minder realistisch een competitie wordt. De routekaart van het KNKV vind je hier.

Tenslotte kan het zijn dat jullie andere gebruikers op onze velden zien. Dat klopt. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk sporten door kunnen blijven gaan, dus wanneer het kan qua weer en beschikbaarheid maken de scouting, SV De Lier, TIM en de basisscholen gebruik van onze velden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.