Coronamaatregelen bij Valto vanaf 6 november

Vanaf vorige week zaterdag 6 november, is bij binnensporten een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist voor mensen van 18 jaar en ouder. Dit geldt zowel voor spelers als publiek. En zowel voor trainingen als wedstrijden. Daarnaast is het CTB verplicht bij kantinebezoek voor mensen van 13 jaar en ouder. 

Hieronder leggen we uit hoe wij daar binnen Valto mee omgaan en wat dit in de praktijk betekent.  

Trainingen en thuiswedstrijden
Wij trainen en spelen op drie locaties (sporthal Vreeloo, gymzaal Achterlaantje en gymzaal Lentiz Naaldwijk). Daarnaast spelen wij natuurlijk ook wedstrijden uit, bij andere clubs in hun sporthallen.  

Voor de eerstgenoemde drie locaties geldt dat Optisport in Vreeloo voorlopig de scandiensten doordeweeks en zaterdag tot 12.00 uur op zich neemt en wij als Valto dit doen op zaterdag vanaf 12.00 uur tot en met de laatste wedstrijd. Voor het Achterlaantje geldt geen controle, daar de leeftijd van spelers onder de 18 jaar is en bij Lentiz Naaldwijk vragen we iemand uit de groep om dit te verzorgen. 

Uitwedstrijden
Bij de uitwedstrijden geldt dat iedereen zich moet kunnen legitimeren als daarom wordt gevraagd, zeker in de leeftijd richting 18 jaar kan er twijfel zijn. Er zijn enkele uitzonderingen (zie hieronder), waaronder trainers/coaches. We vragen jullie echter ook om je CTB en legitimatie mee te nemen, omdat het voor andere verenigingen niet altijd duidelijk is wie vrijwilliger is en sommige clubs er daarom voor gekozen hebben om iedereen te controleren. Ouders die rijden naar uitwedstrijden worden niet gezien als vrijwilliger. Zij moeten bij binnenkomst, net zoals het publiek en spelers van een sportlocatie, wel een CTB tonen. 

Uitzonderingen
Hoewel er een uitzondering geldt voor vrijwilligers (mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, zoals trainers, coaches, verzorgers, scheidsrechters en bepaalde commissieleden), vragen we toch aan iedereen om het CTB te tonen bij binnenkomst. Wil je dat niet, dan kun je aan ons doorgeven wanneer je als vrijwilliger in de sporthal moet zijn, via corona@ckv-valto.nl. Wij zetten je dan op een lijst, zodat de mensen die scannen weten dat jij een vrijwilliger in functie bent. Voor bondsscheidsrechters geldt dat de gastheer/-dame deze ophaalt bij de ingang. 

Scandienst
Omdat wij voorlopig op zaterdag de controles voor onze rekening nemen, vragen we dit aan de teams die thuisspelen om dat te regelen. Per shift van een uur worden twee teams aangewezen die ervoor of erna spelen. Een ouder of speler (18+) per team neemt dan voor dat uur de controle op zich. Zij zitten samen bij de ingang van Vreeloo, zodat alle bezoekers daar langskomen. 

We zullen deze werkwijze evalueren en aanpassen, mocht dat nodig zijn vanuit ervaringen of veranderend overheidsbeleid. 

Impact van de maatregelen
Wij begrijpen dat er verschillende meningen zijn rondom dit thema. Valto wil benadrukken dat ieders mening wordt gerespecteerd. Wij moeten ons als vereniging echter houden aan de landelijke maatregelen om de gezondheidsrisico’s van iedereen zo veel mogelijk te beperken en het aantal coronabesmettingen terug te dringen. En niemand wil terug naar de situatie van een jaar geleden, toen er helemaal niet gekorfbald kon worden. 

We hopen dan ook dat bezoekers en spelers de maatregelen respecteren en iedereen vragen geen discussie aan te gaan met diegene die de toegang controleert. 

Houdt in je achterhoofd dat onze vrijwilligers geen invloed hebben op het overheidsbeleid en hun werkzaamheden zo goed mogelijk proberen uit te oefenen. Maar zonder een QR-code is toegang helaas niet mogelijk. 

Tenslotte blijven de basisregels uiteraard van kracht:  

  • Was vaak en goed je handen 
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen in de samenleving. 
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen. 
  • Zorg voor voldoende frisse lucht. 

Iedereen bedankt voor de medewerking! 

Het bestuur en team corona 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.