Eerste helft veld zit er op

Sponsor: Martin Stolze b.v.

Na de laatste wedstrijden van de VALTO selectie tegen Fortis zit de eerste helft van de veldcompetitie er op. Met VALTO 1 op een gedeelde 1e plaats en VALTO 2 op een gedeelde 5e plaats kunnen we stellen dat VALTO 1 prima presteert, maar VALTO 2 niet staat waar we gehoopt hadden. Na het vertrek van vijf spelers uit de selectie aan het eind van vorig seizoen, was het dit seizoen even afwachten hoe het dit seizoen zou gaan lopen. Het seizoen ’15-’16 werd voor zowel VALTO 1 als 2 met een mooie 2e plaats afgesloten. De mutaties binnen de selectie lijken dus voor VALTO 1 geen grote gevolgen te hebben. Dit geldt helaas niet voor VALTO 2 wat een moeilijke start had tegen PKC 4 en CKC Maassluis 3. Deze wedstrijden werden met ruime cijfers verloren, maar daarna werden de eerste punten gepakt tegen Tilburg 2. Helaas duurde de euforie maar kort, want in Zwijndrecht werd weer met groot verschil verloren van Albatros 2. Thuis werd er tegen VEO 3 een spannende gelijk opgaande wedstrijd gespeeld, waar VALTO 2 nipt de winst aan de Voorburgers moest laten. Met nog twee wedstrijden te gaan was het zaak om toch nog wel punten te gaan pakken voor de zaal, anders zou het wel erg lastig worden als we na de zaalcompetitie verder gaan. Gelukkig was het geluk aan Lierse zijde in de wedstrijd tegen Excelsior 2. VALTO 2 schoot uit de startblokken en had binnen enkele minuten een ruime voorsprong te pakken. Helaas wisten zij deze niet vast te houden en wist Excelsior zich weer in de wedstrijd te knokken. De tweede helft werd kan ook erg spannend en tot het eind van de wedstrijd maakte beide ploegen kans op de overwinning. VALTO 2 trok deze keer aan het langste eind en nam de punten mee naar De Lier. De laatste wedstrijd tegen runner up Fortis werd er een om snel te vergeten. Al binnen enkele minuten lieten de gasten zien dat zij niet voor niets 1,5 uur in de auto hadden gezeten.

Voor het sterk gewijzigde VALTO 1 verliep het tot nu toe prima. Met vier “nieuwe” gezichten binnen de lijnen en nieuwe gezichten op de bank was iedereen benieuwd wat het nieuwe seizoen zou brengen. Tijdens de oefenwedstrijden werd al snel duidelijk met welke spelers Marrien de competitie zou gaan starten. De Westland derby’s was een prooi voor het vernieuwde VALTO 1, wat vertrouwen gaf voor de start van de competitie. In de eerste wedstrijd werd gelijk de toon gezet en werd WION met lege handen weer naar Rotterdam gestuurd. De 2e wedstrijd werd in Middelburg echter al de eerste uitglijder gemaakt tegen ONDO. Of dit te maken had met de lange autorit met de vele files en het ontbreken van Liers publiek weet niemand, maar het Lierse vlaggenschip ontbrak het aan scherpte. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgemaakt. Dat dit een incidentje was bleek wel uit het vervolg van de competitie. Achtereenvolgens werden Tilburg, Albatros, Vitesse en Excelsior aan de zege kar gehangen. Er hoefde nog maar één wedstrijd gewonnen te worden om als herbstmeister de zaal in te kunnen gaan. Helaas was het vlaggenschip in deze wedstrijd ook weer niet goed op schot en moest het zijn meerdere erkennen in Fortis 1. Hierdoor staat VALTO 1 nu op een gedeelde 1e plaats met Albatros en promovendus ONDO (M). Vooral ONDO zal tevreden zijn met waar zij nu staan. Albatros heeft dit seizoen zijn zinnen gezet op het kampioenschap en zal in de 2e helft van de competitie dus nog aan de bak mogen om dit te realiseren. VALTO heeft als doel bij de eerste drie te eindigen, maar nu we zo ver zijn zou de hoofdprijs ook wel leuk zijn. Vanaf april zullen we er dus weer moeten staan en de misstappen die we nu maakte niet weer maken.

Nu wacht eerst de zaalcompetitie die, zoals we gewend zijn, begint met de oefenwedstrijden in het toernooi van de Haagse Korfbaldagen. De competitie zal starten op 12 november. Met Excelsior en Vitesse twee bekenden uit de veldcompetitie in de poule, waarin we verder Swift (M), IJsselvogels, Sparta (N), DES en Vriendenschaar (H) zullen treffen. Vriendenschaar en Swift zijn op het veld overgangsklassers, dus tegenstanders om rekening mee te houden. In de zaal hebben VALTO 1 en 2 gelukkig weer een parallel poule, waardoor we bij de uitwedstrijden geen kunst en vliegwerk hoeven uit te halen om de reserve spelers ter plaatsen te krijgen. We gaan wel zien wat het seizoen brengen gaat. Vorig seizoen deed VALTO 1 lang mee voor het kampioenschap en schitterde het in het bekertoernooi van de Zuidholland korfbalcup. Helaas gingen beide prijzen aan onze neus voorbij, dus gaan we het dit jaar weer proberen. Eerst eens kijken hoever we komen bij de Haagse korfbaldagen en dan hebben we op 8 november al de eerste wedstrijd voor de Zuidholland korfbalcup tegen DES. Voor de competitie begint heeft het vlaggenschip dus al aardig wat wedstrijdritme op kunnen doen. Hopelijk zitten de tribunes weer helemaal vol bij de wedstrijden, want uw steun is onontbeerlijk voor een goed resultaat. Dit geldt natuurlijk ook voor de uitwedstrijden, hoewel er daar wel twee een beetje erg ver weg zijn.

Maar laten we eerst donderdag maar beginnen met de wedstrijd tegen MADJOE, welke om 20:45 uur zal beginnen in de Vreeloo hal in De Lier.

Tot donderdagavond dus allemaal, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.