Valto aanwezig bij “platform focusverenigingen”

Afgelopen zaterdag (26 oktober) was er een platformbijeenkomst voor alle korfbalverenigingen die meedoen aan het Focusproject van de KNKV.

Ons Focusteam (Marjo, Rosanne, Bart) toog naar Zeist op het terrein van de KNVB waar we te gast waren. Het leek typisch zo’n bijeenkomst waar je aanwezigheid min of meer verplicht is en waar je nog maar moet zien of er iets nuttigs uit komt. In dit geval bleek niets minder waar!

De dag was prima verzorgt. Een aantal professionals hielden lezingen over besturen en veranderen van sportverenigingen. Maar vooral de ervaringen van andere korfbalverenigingen waren erg leerzaam. Zo maar wat voorbeelden:

  • Korfbalvereniging Sperwers uit Rotterdam heeft hun bestuur ingekrompen tot 3 man. Deze 3 personen bewaken de lange termijn en zijn beschikbaar als vraagbaak. De uitvoering wordt gestuurd vanuit 6 commissies die nagenoeg zelfstandig zijn. Op deze manier is voor deze vereniging een goede organisatie gecombineerd met beperkte inzet per persoon.
  • De Voltreffers uit Oosterhout hebben met hun vereniging een nieuwe start gemaakt. Door nieuw bloed en nieuwe initiatieven is dit van een club die steeds minder leden kreeg nu op weg naar een bloeiende vereniging met flinke groei.
  • Vanuit Groen-Geel in Eindhoven leidde een project om vrijwilligers te zoeken tot een heel mooi resultaat: 25 nieuwe vrijwilligers.
  • Bij een vereniging uit het oosten begon een half jaar geleden een klein loopgroepje. Nu is dit opgebloeid tot een flinke club lopers van verschillend niveau. En een aantal daarvan doen ook mee aan bardiensten etc. Hun Focusdoelstelling van 25% groei is al bijna gehaald!

Al met al een hele prettige dag waar we veel input uit verzameld hebben en diverse contacten gelegd hebben. Leuk en inspirerend voor ons eigen Focusproject!

Namens Focusteam,

Bart van Muyen
06-27024902

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.