Hemelvaarttoernooi bij Veo – wederom een succes!

Op Hemelvaartsdag, 14 mei jl, vertrok er om 08.30 uur ’s ochtends een oranje karavaan richting de sportvelden van VEO in Voorburg. Maar liefst 16 teams gingen op pad om een dag te korfballen en natuurlijk gingen er ook veel supporters mee. Op het VEO-terrein werd een mooie plek uitgezocht waar het oranje-legioen neerstreek. De wedstrijddag kon beginnen! Zoals altijd in sport, zijn de uitslagen wisselen. Maar het belangrijkste is dat het een gezellige dag is geweest met elkaar! En dat is wel geslaagd. In een heerlijk zonnetje liepen er vooral vrolijke gezichten rond!

Valto S1 was een mengelmoes van A-spelers en senioren. Als tegenstander kwamen diverse overgangsklasse ploegen voorbij en zelfs een enigszins beschonken team. Dit samengestelde team is in de middenmoot geëindigd en heeft vooral veel lol met elkaar gehad! Valto B1 speelde 2x tegen de tegenstander die ze zaterdag ook treffen in hun kampioenswedstrijd: KVS. Deze twee wedstrijden, en ook de andere wedstrijden, werden gewonnen waardoor de B1 met de eerste plaats naar huis ging met slechts 5 tegendoelpunten over de hele dag. De B2 eindigde in de middenmoot en twee gewonnen wedstrijden, twee verloren wedstrijden en een gelijkspel. De grootste verliezer bij de B2 was coach BartV die een invalbeurt bij zijn pupillen kreeg en eindigde op de EHBO van het ziekenhuis om foto’s te laten maken van zijn enkel. Conclusie: verrekte enkelbanden en wellicht een scheurtje…

Valto C1 speelde een goed toernooi. Ze wisten alle wedstrijden te winnen behalve de wedstrijd tegen de Nederlands kampioen in de zaal, wat uiteraard geen schande is! C2 eindigde ook netjes in de middenmoot door tweemaal te winnen, tweemaal gelijk te spelen en eenmaal te verliezen. Grootste winstpot was 10-1! C3 had wat opstartproblemen en verloor de eerste twee wedstrijden. Daarna lukte het beter en werd er twee keer gewonnen om tenslotte geen energie meer te hebben om de laatste wedstrijd ook te kunnen winnen.

Onze D1 en D2 waren in dezelfde poule ingedeeld. Beiden teams wisten niet bovenin te eindigen, daarvoor was de concurrentie te scherp. Meest bijzondere wedstrijd van de dag was Valto D1 tegen Valto D2. Met invallers Iris (D1) en Daan (D4) trok de D2 ten strijde tegen de D1. Eigenlijk tegen de verwachtingen in, wist de D2 deze wedstrijd met 1-0 te winnen! Speciaal woord van dank voor Iris die alle wedstrijden de D2 heeft bijgestaan en zelfs tegen haar eigen team bereid was om in te vallen bij de D2! Valto D3 speelde met 2 invallers uit Valto D5 en had zo precies 8 spelers. Ze speelden een erg leuk toernooi en eindigden in de middenmoot. Ook Valto D4 had versterking uit de D5. Met 1 invaller had ook de D4 precies 8 spelers. Sven, Jason en Marleen bedankt dat jullie wilde rouleren tussen de D3 en D4! De D4 speelden een sterk toernooi met 2x verlies en 4x winst. Ook hier was de grootste uitslag 10-1!Knap in zo’n korte speeltijd.

Valto E1 verloor een wedstrijd en dacht dat hiermee de kansen op het kampioenschap verkeken waren. De concurrentie liet echter ook punten liggen en de E1 ging alsnog met de beker naar huis. Valto E2 speelden leuke en goede wedstrijden. Er zaten echter twee sterkere ploegen in de poule waardoor ze netjes op de derde plaats eindigden. De E3 (in de competitie Valto E4) was in een pittige poule ingedeeld en wist geen punten te behalen. Gelukkig is het wel iedere wedstrijd gelukt om ook zelf minimaal 1 doelpunt te scoren! Valto E4 (een samensmelting van Valto E3 en E5) ging voortvarend uit de startblokken. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, daarna was de energie op en werden de overige wedstrijden verloren.

Valto F1 en F2 gingen met 9 kinderen op stap uit alle F-teams, een leuk gemêleerd gezelschap dus! De kinderen hebben met zijn allen zich ingezet voor beide teams en zo konden ze na afloop met 9 man een hele mooie beker omhoog houden voor de eerste plaats in een van de poules!

Behalve dat het een heel gezellige dag was, is het op sportief gebied dus ook een prima dag geweest met 3 mooie bekers die mee terug naar De Lier gingen!

Volgend jaar gaan we weer!

De toernooicommissie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.