Ron Boekestijn stopt met selectie korfbal

De grote kleine man van Valto 2 heeft in augustus aangegeven een stapje terug te doen na 11 jaar selectie korfbal. Ron gaat zijn kunsten vertonen in Valto 3. Wij spraken de inmiddels 30-jarige Lierenaar.

Ron, wat is de reden van het stoppen bij de selectie?
“Het zijn verschillende redenen waarop ik besloten heb om te stoppen met de selectie. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik merkte langzamerhand toen het seizoen dichterbij kwam dat ik er te veel energie in zou moeten stoppen om belangrijk te kunnen zijn voor het team, waar mijn motivatie en drive juist net iets minder werden. Ook geeft het nu iets meer mogelijkheden naast het zelf korfballen. Zoals het kijken bij mijn vriendin Judith, met vrienden en soms wat andere sportactiviteiten.”

Je gaat in Valto 3 spelen, wat ga je het meest missen van de selectie?
“Die vraag kan ik over een half jaar beter beantwoorden denk ik 😉, maar waarschijnlijk het spelen voor publiek in de zaal, dat er bij V2 ook altijd goed vertegenwoordigd was. En natuurlijk de 4 punten weekenden!”

Je was ‘’de spits’’ van de selectie en koning van de omdraaibal vanuit de steun. Heb je een idee hoeveel doelpunten je hebt gemaakt in de selectie? Welke was de mooiste/belangrijkste?
“Ik heb nooit bijgehouden hoeveel goals, als ik een gokje zou moeten wagen, dan zou ik zeggen iets meer dan 1000 in V2. Dat zal zo ongeveer uitkomen op 4/5 doelpunten gemiddeld in een wedstrijd. Ik durf niet te zeggen welke de mooiste was, laten we het er op houden dat elk goal in elke wedstrijd van belang is, toch?”

Als je één moment mocht uitkiezen wat je het meest bij is gebleven vanuit de selectie, welk moment is dat?
“Echt één moment vind ik lastig om te zeggen. Het mooiste als ik er op terug kijk is dat we met de selectie de laatste 10 jaar van de 3 klasse naar een stabiele overgangsklasser zijn gegaan en ik hier met alle seizoenen onderdeel van heb mogen zijn!”

Ron, bedankt voor je inzet en succes bij V3! 👏

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.