Laatste seizoen voor Marco Swikker bij CKV Valto

Marco Swikker en CKV Valto gaan hun samenwerking aan het eind van dit seizoen beëindigen. De trainer/coach, afkomstig van het Haagse HKV/Ons Eibernest, heeft er dan vier jaar op zitten bij de Lierse korfbalclub. Hij bracht Valto met haar bovenste twee teams van de tweede naar de eerste klasse. 

Bart van Muyen, voorzitter Technische Commissie, licht het besluit toe: “Vier jaar is een behoorlijke tijd, langer dan gemiddeld. Dat je, ondanks het succes, toch afscheid van elkaar gaat nemen is een lastig besluit. Zeker omdat alles nog prima loopt. Vorig jaar hebben Marco en Valto besloten er een vierde jaar aan vast te plakken, met een optie voor nog een jaar. We waren gewoon nog niet toe aan een nieuwe voorman: er zou veel jeugd over komen, we wilden ons derde team bij de selectie betrekken en ons nieuwe korfbalspel moest nog bestendigen. Nu zijn al deze zaken in volle gang en het loopt geweldig. Sterker nog: we zijn volop in de race voor de beker en het is niet uitgesloten dat we dit jaar opnieuw een kampioenschap bij één van onze selectie teams kunnen beleven. Maar je moet ook verder vooruit kijken. Ooit moet je afscheid nemen en het eind van dit seizoen is gewoon een goed moment voor een nieuwe start“.

Naast de korfbal-inhoudelijke kwaliteiten roemt Van Muyen vooral de communicatieve en leidersvaardigheden van Swikker: “Ondanks dat we veel veranderingen hebben doorgevoerd, mensen van buitenaf hebben geïntegreerd en strikter met onze richtlijnen zijn omgegaan, is er weinig rumoer in de groep. Marco heeft daar zeker een groot aandeel in. Hij is open, direct en communiceert veel en vaak. En dat helpt enorm”.

Marco Swikkers reactie: “Ik zal Valto zeker gaan missen. Als echte Hagenees heeft deze club mij verrast. Valto is de afgelopen jaren een sterkere, grotere club geworden en is volop in beweging. Als buitenstaander is mij verzocht om gevraagd en ongevraagd advies te geven en daar wordt vaak opvolging aan gegeven. Valto is een goed voorbeeld van een vereniging waar veel mogelijk is, als voorzieningen en omstandigheden goed geregeld worden. Tijdens mijn periode heeft Valto gezorgd voor een ruimte voor teambesprekingen, is er fysiotherapie ondersteuning voor de selectie gekomen en hebben we trainingsbegeleiding en -inspanning flink opgeschroefd. En de resultaten zijn daar naar. Waar Valto vroeger opkeek naar bepaalde verenigingen zien we dat nu soms andersom. Het is leuk om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Met het volgende seizoen is Swikker nu nog niet bezig. Eerst de blik op komende zaterdag: “We willen bovenaan meedraaien in de 1e klasse en dan is elke zaterdag een kampioenswedstrijd. Dat verdient alle aandacht. Daarvoor sta ik hier en die taak ga ik volbrengen”. Swikker laat wel weten dat hij rustig belangstelling van andere verenigingen afwacht. “Die interesse is er altijd, en daar ga ik te zijner tijd rustig over nadenken. Maar ingewijden hebben mijn telefoonnummer…”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.