Pim Wayenberg maakt selectie Valto voor komend seizoen compleet

Met ingang van seizoen 2024/2025 voegt Pim Wayenberg zich bij de selectie van Valto. Hij komt uit een echt korfbalgezin en speelde net als zijn ouders en zus bij Pernix.  Daar heeft hij alle jeugdteams doorlopen tot en met de B1, waarna een uitstapje volgde naar Tempo in Alphen aan de Rijn om daar in de B1 en later de A1 te spelen. Vervolgens is hij weer teruggekeerd bij Pernix, om daar in het eerste team te spelen en nu volgt dus de overstap naar Valto. Naast het clubkorfbal speelde Pim vanaf zijn 11e in de RTC-teams, waar hij momenteel bij RTC West U19 meedoet.

Pim Wayenburg over zijn komst: “Voor de overstap naar Valto heb ik wel even moeten nadenken, want ik ben nog geen 18 en ben toch ook afhankelijk van mijn ouders om op elke training/wedstrijd te komen. Na een positief gesprek met de trainers en een training dat mijn positieve gevoel bevestigde, wil ik er helemaal voor gaan. Ik hoop mij komend seizoen verder door te ontwikkelen tot een completere speler en hoop dat ik daarbij voor Valto belangrijk kan zijn.“.

Na het stoppen van zowel Laurens Verbaan als Ron Boekestijn en de overstap van Jasper van der Eijk naar Blauw-Wit is Pim Wayenburg een welkome aanvulling op de selectie van Valto voor komend seizoen. Het is altijd fijn om te horen dat iemand een positieve eerste indruk heeft gekregen van de training en van de club. Nu is het zaak om daar een goed vervolg aan te geven. We heten Pim van harte welkom en wensen hem veel succes!“, aldus Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

De selectie van Valto start het seizoen in augustus met trainingen en diverse oefenwedstrijden tegen onder andere Albatros (17/8, thuis), Excelsior (29/8, uit), De Meervogels (31/8, thuis) en Avanti/Post Makelaardij (7/9, uit).

Al eerder was bekend dat Manoek Anbeek, Judith Goedendorp, Jan-Pieter Vermeer en Wouter Dijkstra aansluiten bij de selectie en ook de talenten uit de A-jeugd die deze zomer overkomen: Emma van den Bos, David van Dijk en Sanne Rijsdijk. Hiermee hebben trainers/coaches Mark Tissink, Thomas Reijgersberg en Martijn Koolwijk de beschikking over een brede spelersgroep waaruit geselecteerd kan worden om het nieuwe seizoen mee aan te vangen. Na de zomer speelt zowel Valto 1 als 2 in de ereklasse op het veld en in de hoofdklasse en eerste klasse in de zaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.