Seizoen 17-18 staat voor de deur

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Het is weer gedaan met de rust bij Villa Valto. De vakanties zijn voorbij en de selectie heeft inmiddels de trainingen weer hervat. Voor het vlaggenschip wordt het een historisch seizoen op het veld, waar het behoud in de overgangsklasse ongetwijfeld het doel is. Valto 2 wil de opgelopen averij van vorig seizoen weer goed te maken en zich vooral bezig gaan houden met de koppositie in de R2K poule. Alvorens de competitie begint worden er eerst nog de nodige oefenwedstrijden afgewerkt. Om te beginnen starten we deze week met de Rijk Zwaan Korfbalderby’s, waaraan ook CKC Maassluis, ONDO (G) en ODO Maasland weer aan zullen deelnemen. De junioren zullen op woensdagavond 16 aug. gaan uitmaken wie er zaterdag de finale zal spelen bij Valto. Donderdagavond 17 aug. worden door de senioren op het veld van ONDO in ’s-Gravenzande de voorrondes gespeeld. Valto treft in deze editie voor het eerst ODO, na in voorgaande edities al tegen ONDO en CKC Maassluis gespeeld te hebben. De Lierse formatie zal er alles aan gaan doen om zaterdag op eigen veld de titel van beste Westlandse club te prolongeren. Het worden vast weer leuke wedstrijden die wel de nodige support verdienen. U bent er toch ook weer klaar voor?

Het laatste weekend voor de competitie begint reizen de senioren en junioren selectie weer af naar Zeeland voor een toernooi in Oost Souburg met Fortis, HKC en IJsselvogels als deelnemers. Een sterk deelnemersveld waar Valto goed kan testen of de vorm van het voorjaar er nog is.

Een week later barst de competitie weer los en zijn de poppetjes allemaal weer op hun plaats gezet. Marrien heeft er dan waarschijnlijk weer een paar moeilijke gesprekken opzitten en kan zich gaan concentreren op de wedstrijden. Er is ongetwijfeld al gespeculeerd door mensen wie er dit seizoen tot het keurkorps zullen behoren. De ploeg van vorig seizoen is in takt gebleven, maar met de komst van Vera, Zané, Mees en Ruben wordt er misschien toch nog wat geschoven. We zullen het allemaal zien bij de eerste wedstrijd op 2 september als Valto 1 gelijk een pittige wedstrijd voor kiezen krijgt tegen de nummer 2 in de OKC van vorig seizoen KVS/Maritiem 1. Voor Marrien ook gelijk een weerzien met zijn oude cluppie, dus dat beloofd wat.

Andere tegenstanders voor het vlaggenschip zijn de degradanten uit de Hoofdklasse Unitas/Perspectief uit Harderwijk en Sporting Trigon uit Leiden. Nieuwerkerk en Swift (M) waren vorig seizoen middenmoters in de OKC met respectievelijk 14 en 13 punten. Beiden zijn ook geen onbekende voor Valto. Fiks kennen we nog wel van oefenwedstrijden in het verleden en hebben toch wel een beetje thuis voordeel met hun grasveld. Ook zij zijn vorig seizoen in de middenmoot geëindigd in de OKA poule en zijn dus al aan het niveau van de overgangsklasse gewend. De laatste tegenstander is het onbekende SKF uit Veenendaal, wat na hun degradatie uit de hoofdklasse in het seizoen 15-16, vorig seizoen in de OKB poule op de vierde plaats eindigde. Het zal er dus om gaan spannen voor het vlaggenschip of het beoogde doel gehaald kan worden.

Valto 2 komt uit in de R2K poule en treft daar louter 3e teams als tegenstanders. Het kan dus best nog een lastig seizoen worden voor de ploeg van de “nieuwe” coach Hugo. De ervaring leert dat in 3e teams vaak oud eerste spelers lopen en die hebben bij ploegen als Rhoda, KVA en Pernix toch vaak een rugzak vol ervaring met spelen op hoog niveau. Pernix 3 deed vorig seizoen al mee voor het kampioenschap, maar heeft de beslissingswedstrijd verloren. In dezelfde poule eindigden Rhoda 3 op de vijfde en EKVA 3 op de zevende plaats. KVA 3 is net als Valto 2 vorig seizoen gedegradeerd uit de reserve 1e klasse en zullen ongetwijfeld hetzelfde doel hebben als Valto 2. De andere tegenstanders Excelsior 3, DES 3 en Velocitas 3 zijn ploegen die Valto op papier wel onder zich kan houden. Excelsior 3 promoveerde uit de 3e klasse, waar Velocitas 3 profiteert van hun 4e team en na een 7e plaats in de R3N poule toch promoveert door het kampioenschap van Velocitas 4 in de R3P poule. DES 3 heeft vorig seizoen net het vege lijf kunnen redden door met één puntje meer dan HKC 3 op de zesde plaats te eindigen. We weten natuurlijk niet veel van deze tegenstanders, dus zullen moeten afwachten waar we staan half oktober als we de zaal in gaan. Het zou wel lekker zijn als onze reserves zich in de strijd om de koppositie kunnen mengen en aan het eind van het veldseizoen de aansluiting met het vlaggenschip weer daar is.

Het blijft koffiedik kijken, want de bal blijft rond. Eerst maar even de oefenwedstijden afwerken om in het ritme te komen en daarna zullen we er met z’n allen, spelers en supporters, weer moeten staan.

Graag tot ziens langs de lijn, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.