Nabeschouwingen 11 september 2021

Senioren

VALTO 1 speelde haar eerste competitiewedstrijd uit tegen Excelsior 1. In een pittig duel wist Excelsior het voortouw te nemen en liep uit naar een 5-2 voorsprong. VALTO kwam steeds meer in de wedstrijd en knokte zich terug naar een 6-8 ruststand. Uiteindelijk werd er met 10-16 gewonnen en zo konden de eerste twee punten bijgeschreven worden. A.s. zaterdag de eerste thuiswedstrijd, tegen SDO 1, die haar eerste wedstrijd met 17-10 wist te winnen van ONDO (M).

VALTO 2
speelde uit tegen DeetosSnel 3. Na een goede start van het tweede leek het een makkelijke middag te worden, maar DeetosSnel kwam na een 1-6 achterstand weer terug in de wedstrijd en zo stond het met rust 5-7. Na rust liep het tweede weer uit naar een 6-12 voorsprong, maar ook nu kwam de tegenstander weer terug tot 11-12. Maar de eindsprint was voor VALTO, en zo werd het 14-19. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen SDO 2, die haar eerste wedstrijd met 9-18 verloor van Nieuwerkerk 3.

VALTO 3
speelde uit tegen KVS 5. Een fysieke tegenstander, waar de scheidsrechter niet echt tegen op trad, dus dan moet je je niet laten intimideren en je eigen spel blijven spelen. Dat viel niet helemaal mee, maar dit lukte uiteindelijk wel en zo werd er met 12-16 gewonnen. A.s. zaterdag ook voor VALTO 3 een thuiswedstrijd, tegen Meervogels 4, die haar eerste wedstrijd met 13-16 verloor van Korbis 3.

VALTO 4
was gelijk vrij, en mag dus pas a.s. zaterdag voor het eerst de wei in. Ze spelen dan uit tegen Twist 4, die afgelopen zaterdag wel in actie kwam en met 13-10 van KCR 6 verloor.

VALTO 5
speelde uit tegen Nieuwerkerk 4. De gemiddelde leeftijd van beide teams liep nogal uit één, dus het was ervaring tegen de jonkies. Nieuwerkerk had moeite om met het tactische spel van VALTO om te gaan, en dat resulteerde in een 5-7 ruststand. Na rust kwam Nieuwerkerk al snel op gelijke hoogte, maar wist niet echt door te pakken. Uiteindelijk wist VALTO een nipte overwinning over de streep te trekken: 8-9. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen KVS 6, die haar eerste wedstrijd met 9-18 verloor van ONDO ((G) 3.

VALTO 7
speelde thuis tegen Reeuwijk 4. Het zevende speelde een goede eerste wedstrijd, die lange tijd gelijk op ging. Via een ruststand van 6-5 was het uiteindelijk wel Reeuwijk die er met de winst vandoor ging, omdat het bij hen net even wat lekkerder liep en de ballen bij hen wel door de mand vielen en bij het zevende net niet. Eindstand: 9-12. A.s. zaterdag nieuwe kansen, dan speelt het zevende uit tegen Meervogels 7, die haar eerste wedstrijd met 7-13 won van Avanti 7.

VALTO 8
  speelde thuis tegen Avanti 9. In een leuke wedstrijd ging het lange tijd gelijk op. Helaas duurde de wedstrijd voor VALTO net even te lang. Avanti had de langste adem, en wist van 13-13 uit te lopen naar een 13-16 overwinning. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen KOAG 5, die afgelopen zaterdag nog niet in actie kwam.
Junioren

Valto A1 speelde thuis tegen Fortuna A2.
De ploeg ging lekker van start. Valto gaf veel druk met verdedigen en aanvallend werd de korf goed gevonden. Dit resulteerde in een makkelijke overwinning van 20-6.

Valto A2 speelde uit tegen ONDO A2.
Er werd goed verdedigd door de tegenstander en daar had Valto veel moeite mee. In de rust was de schade nog enigszins beperkt gebleven, maar na de rust liep ONDO steeds verder uit. Eindstand 14-7.

Aspiranten

Valto B1 speelde zaterdag uit tegen Maassluis B1. Er werd goed verdedigd, maar aanvallend werden de kansen niet altijd afgemaakt. Met nog 9 minuten op de klok, stond Valto B1 met 5 punten voor. Het werd nog spannend, maar uiteindelijk ging de B1 met de overwinning naar huis. De uitslag was 9-10

Valto B2 speelde thuis tegen Phoenix B1. De eerste helft ging gelijk op met een ruststand van 6-6. In de tweede helft werden er minder kansen gecreëerd en kon de B2 niet mee doen voor de overwinning. de uitslag was 8-11.

Valto B3 speelde uit tegen ALO B1. Het team had moeite om tot goede kansen te komen en de ballen door de korf te krijgen. Hierdoor werd er helaas verloren met een eindstand van 4-3

Valto C1: De C1 speelde zaterdag thuis tegen ONDO. Het was een pittige wedstrijd. De eindstand 4-19.

Volgende week mogen ze naar Albatros.

Valto C2: De C2 speelde thuis tegen Dunas . De wedstrijd eindigde in een gelijke stand 6-6. Volgende week gaan ze op bezoek bij Excelsior.

Valto C3: Helaas ging deze wedstrijd niet door. Volgende week mag de C3 naar Excelsior.

Valto C4: Valto C4 mocht tegen Avanti C5 en ging goed van start. Ze stonden 0-2 voor. Maar helaas kwam Avanti terug en scoorde 3 keer. De C4 wist helaas niet meer te scoren dus de eindstand was 3-2. Als volgende week de kansen goed afgemaakt worden, dan zal dat de beloning zijn voor het harde werken en het goede samenspel.

Pupillen

Valto D1: De D1 speelde tegen Maassluis. Ze begonnen gelijk goed, waren fel en speelde goed samen! Uiteindelijk een terechte overwinning van 7-3. Volgende week mogen ze naar KVS.

Valto D2: De D2 speelde tegen Excelsior. Vanaf het begin waren ze de bovenliggende partij. Met rust was het al 0-5. In de tweede helft duurde het even voordat de eerste er weer in zat, maar daarna liepen ze uit naar 5-11. Volgende week staat Dunas op het programma.

Valto D3: De D3 mocht het opnemen tegen GKV. Ze moesten even inkomen, maar het is het toch een goede wedstrijd geworden. Ze wonnen uiteindelijk met 7-1. Volgende week mag de D3 naar Refleks.

Valto D4: De D4 speelde bij Excelsior. Waar vorige week op het toernooi nog gewonnen werd, was het deze wedstrijd anders. Met de rust stond Excelsior 6-2 voor. De tweede helft is het zo gebleven. Volgende week spelen ze thuis tegen De Meervogels.

Valto D5: De D5 speelde tegen Olympia. Ze hebben gewonnen met 6-1. Top gedaan! Volgende week spelen ze uit bij Nieuwerkerk.

VALTO E1: De E1 speelde uit tegen Fortuna E2. De E1 begon goed aan de wedstrijd. Er werden in de eerste 10 minuten veel doorlopen gecreëerd en in de tweede 10 minuten veel schoten. De tweede helft kwam dit allemaal samen en maakte veel goals. Verdedigend zat VALTO er ook goed bij waardoor eerste punten zijn binnengehaald. 5-10 gewonnen

VALTO E2: De E2 speelde thuis tegen WION E1. Het was een goede wedstrijd. Ze zaten er verdedigend dicht bij en hadden aanvallend goede kansen. Ook voor de E2 hun eerste punten. 7-2 gewonnen!

VALTO E3: De E3 speelde uit bij Vitesse E3. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot. Er werd veel onderschept en gescoord door Vitesse. Gelukkig hadden wij ook nog wel kansjes, die gingen er niet allemaal in maar het was mooi om te zien hoe de E3 door heeft geknokt tot het einde. 1-13 verloren.

VALTO E4: de E4 speelde uit tegen Dunas E2. De E4 moest nog een beetje wakker worden de eerste helft. In de tweede helft herpakten we ons goed en gingen wij ook scoren. Ook werd het voor de tegenstander een stuk lastiger om aan te vallen. Helaas is er toch met 3-19 verloren.

VALTO E5: De E5 speelde uit tegen Weidevogels E3. De E3 begon niet zo goed, de tegenstanders waren een stuk groter dan ons en de eerste paar minuten was het verdedigen moeilijk. Weidevogels scoorde meteen 3x. Maar daarna ging het beter, het lukte ons beter om langs die lange armen te gooien en we kregen meer kansen. De tweede helft wisten we zelf ook een keer te scoren. Eindstand 5-1.

VALTO F1: De F1 speelde gister thuis tegen Reflex F1. We begonnen al goed met een ruime voorsprong. Aanvallend waren we scherp alleen verdedigend was het nog even zoeken af en toe met een superspeler van het andere team in het veld. Toch hebben we uiteindelijk 14-12 gewonnen!

VALTO F2: de F2 speelde thuis tegen RWA F3. Voor beide teams nog wat spannend en onwennig. Aanvallend kwamen we nog redelijk op gang, maar verdedigen was nog moeilijk. RWA had een meisje dat erg makkelijk kon schieten, daardoor hadden we toch snel de superspeler nodig. Uiteindelijk 6-8 verloren.