Nabeschouwingen 19 sept

Senioren

VALTO 1 speelde uit tegen Vriendenschaar 1. Een bekende tegenstander, waar wisselende resultaten tegen behaald zijn. De eerste helft bleven beide ploegen in evenwicht, en zo stond het bij rust 10-10. In de tweede helft wist de thuisploeg al snel een gaatje van vier doelpunten te slaan en dat kwam het vlaggenschip niet meer te boven. Er werd uiteindelijk met 17-15. Zo blijft VALTO met nul punten onderaan staan. Enige lichtpuntje is dat het eerste al wel drie van de vier koplopers heeft gehad. A.s. zaterdag speelt het eerste thuis tegen Excelsior 1, die tot nu toe alleen van ONDO (M) wist te winnen.

VALTO 2 speelde uit tegen Nieuwerkerk 3. Na twee degelijke potjes, die winnend afgesloten werden, wilde het afgelopen zaterdag niet zo lukken bij het tweede. Ondanks het prima korfbalweer werd de korf maar 13 keer gevonden en dat was niet genoeg. Er werd met 18-13 verloren. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen Fortuna 3, een onbekende ploeg, die tot nu toe alleen wist te winnen van KCR 2.

VALTO 3 speelde thuis tegen KZ Danaïden 4. Een stugge tegenstander, met veel ervaring, waar het derde haar handen vol aan had. Tel daarbij op dat de kansen niet makkelijk verzilverd werden, dan maak je het jezelf ook niet makkelijk. Gesteund door het publiek, wist het derde de overwinning wel binnen te slepen: 13-10. A.s. zaterdag speelt het derde uit tegen Atlantis 3, die nog zonder punten onderaan staat.

VALTO 4 speelde thuis tegen Excelsior 5. Het eerste doelpunt was voor het vierde, maar dat bleek later ook het enige doelpunt te zijn van de eerste helft, ruststand: 1-8. In de tweede helft ging het wel wat beter, maar het gat was te groot om het nog spannend te maken. Er werd met 6-11 verloren. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen Meervogels 3, die tot nu toe alleen wist te winnen van DES 4.

VALTO 5 speelde thuis tegen Fortuna 5. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot voor het vijfde. De eerste helft was dramatisch, want er werd niet gescoord door het vijfde, waardoor de ruststand 0-9 was. De tweede helft verliep het iets beter, maar een ruime nederlaag kon niet voorkomen worden: 6-18. A.s. zaterdag speelt het vijfde weer thuis, dit keer tegen KVS 6.

VALTO 6 speelde uit tegen Fortuna 7. Voor het zesde was dit pas de tweede wedstrijd. Na de eerste gewonnen te hebben, wilde het tegen Fortuna niet zo lukken om te scoren. Hierdoor werd er met 13-8 verloren. Aankomende week komt het zesde twee keer in actie. Woensdag speelt het zesde uit tegen Maassluis 5 en zaterdag speelt het zesde tegen dezelfde tegenstander, maar dan thuis.

VALTO 7 speelde thuis tegen Weidevogels 6. Weidevogels had gelijk gespeeld tegen GKV 3, waar VALTO van had weten te winnen. Dit zegt natuurlijk niks en dat bleek al snel, want Weidevogels was dit keer de betere ploeg, er werd met 7-13 verloren. A.s. zaterdag speelt het zevende uit tegen ODO 5, waar thuis met 8-16 van werd verloren.

VALTO 8 moest uit spelen tegen Paal Centraal 4, maar zag dat niet zitten. De wedstrijd is verplaatst naar 17 oktober. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen ONDO 6, waar de eerste wedstrijd met 10-7 van gewonnen werd.

VALTO 9 speelde thuis tegen Trekvogels 2. Het negende was een zaterdag vrij geweest en had er duidelijk zin in om weer eens een lekker potje te korfballen. Trekvogels kwam er nauwelijks aan te pas en het negende wist de korf wel te vinden, eindstand 22-6. A.s. zaterdag speelt het negende thuis tegen Nexus 3, waar uit met 5-8 van gewonnen werd.

A-jeugd

VALTO A1 moest thuis spelen tegen Meervogels A2. Helaas kon Meervogels geen team op de been krijgen en ging de wedstrijd niet door. Door de andere resultaten in de poule is VALTO nog het enige team in de poule zonder puntverlies. A.s. zaterdag speelt de A1 uit tegen Velocitas A1.

VALTO A2 speelde uit tegen ALO A2. Beide ploegen hadden hun eerste twee wedstrijden verloren. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij VALTO in de rust nog wel tegen een achterstand aankeek. In de tweede helft werd die al gauw omgebogen naar een voorsprong en uiteindelijk werden de punten binnen gehaald: 15-17. A.s. zaterdag speelt de A2 thuis tegen Fortuna A3.

VALTO A3 speelde uit tegen Twist A2. Beide ploegen wisten hun eerste twee wedstrijden te winnen, dus de winnaar zou de koppositie overnemen en de beste papieren hebben voor het kampioenschap. Het werd VALTO die de overwinning binnen haalde: 12-15. De A3 heeft nu alle drie de tegenstanders gehad en wist ze alle drie te winnen. A.s. zaterdag speelt de A3 thuis tegen Meervogels A3, waar de eerste wedstrijd met 7-16 van gewonnen werd.

B-jeugd

VALTO B1 speelde uit tegen PKC B1. Na twee keer nipt verloren te hebben, was PKC toch duidelijk een tegenstander van een ander formaat. En niet alleen qua niveau ook qua postuur. Lange tijd kwam de B1 er niet aan te pas en bleef die hatelijke nul op het scorebord staan. Gelukkig wist de B1 uiteindelijk toch nog vier keer de korf te vinden, einduitslag: 27-4. A.s. zaterdag speelt de B1 thuis tegen Albatros B1, die gelijk wist te spelen tegen PKC, dus dat zal ook een pittig potje worden.

Op verzoek van Korbis B2 werd de wedstrijd van VALTO B2 verzet naar maandag 28 september. Bijna alle spelers hebben elders hun minuten kunnen maken, dus ook voor VALTO kwam het best uit. A.s. zaterdag speelt de B2 uit tegen Phoenix B2. Thuis werd er met 13-4 van deze ploeg gewonnen.

VALTO B3 speelde uit tegen KVS B2. Het werd een spannend potje, waarbij de B3 net tekort kwam voor de overwinning. Er werd met 6-5 verloren. A.s. zaterdag speelt de B3 uit tegen Fortuna B4. Thuis werd er met 10-7 van deze ploeg gewonnen.

VALTO B4 speelde thuis tegen Dijkvogels B2. De eerste helft kon de B4 nog aardig bijblijven, mede geholpen door een aantal invallers. Ruststand 3-3. De tweede helft kwam de B4 er niet meer aan te pas en zo werd er met 4-12 verloren. A.s. zaterdag speelt de B4 thuis tegen Excelsior B2, waar uit met 3-9 van gewonnen werd.

C-jeugd

Valto C1 kreeg KZ C1 op bezoek. Deze ploeg had nog geen punten laten liggen en zou dus een sterke tegenstander zijn. Dat bleek ook wel. Valto wist maar 4 doelpunten te maken. KZ maakte er 11 en nam zo de winst mee naar Koog Zaandijk. Komende week staat Die Haghe op het programma. Zij hebben welliswaar al 2 wedstrijden gewonnen maar hebben de sterkere tegenstanders uit de poule nog niet gehad.

Valto C2 speelde deze week twee wedstrijden. Eerst werd afgelopen donderdag de wedstrijd uit bij Nieuwerkerk ingehaald. Het werd een wedstrijd met niet heel veel doelpunten waar Valto aan het kortste eind trok. Er werd met 4-3 verloren. Afgelopen zaterdag stond er weer een uitwedstrijd op het programma tegen Fortuna C3. Fortuna had nog geen punten gehaald en dat wilde Valto zo houden. Aan de uitslag te zien is dat nog wel spannend geweest want Valto wist niet te winnen met 5-6. Komende zaterdag de return tegen RWA waar thuis met 12-6 van gewonnen werd.

Valto C3 speelde thuis tegen HKV/Ons Eibernest, een wedstrijd om de tweede plek in de poule. Valto ging duidelijk voor de winst en voor de tweede plek in de poule en wist de wedstrijd netjes te winnen met 8-5. Komende zaterdag speelt de C3 tegen ALO C1 waar uit 10-3 van verloren werd.

Valto C4 had heel veel invallers nodig om de opstelling compleet te krijgen deze week. Er werd gespeeld tegen ’t-Capproen C1. Helaas kon de C4 geen vuist maken en werd er met 3-6 verloren van de koploper. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen Twist C2 waar de eerste wedstrijd 1-9 van werd verloren.

Valto C5 had ook een aantal invallers tegen de wedstrijd tegen Dunas C1. Dunas is koploper in de poule en wilde deze positie graag behouden. Ze maakte korte metten met de C5 door ze met 3-12 te verslaan. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen Nieuwerkerk C3 waar de eerste wedstrijd 1-8 van werd verloren.

D-jeugd

Valto D1 speelde tegen Maassluis D1. Valto kwam niet scherp uit de startblokken met veel plaatsfouten en slecht vangwerk. Gelukkig wist de D1 zich te herstellen en werd het via een 3-7 ruststand een mooie 8-13 overwinning. Komende zaterdag reizen jullie af naar Scheveningen om tegen KVS D1 te spelen. Thuis werd hier nog dik (5-13) van verloren.
De meiden van Valto D2 waren niet opgewassen tegen ONDO dat ook nog 4 grotere, sterkere en snellere heren in het veld had staan. Met rust stond het 6-0 voor ONDO en had Valto nog geen kans gehad. Na rust ging het beter en werden er een paar kansen gecreeerd maar helaas niet afgemaakt. Er werd met 10-0 verloren. Komende zaterdag spelen jullie tegen Excelsior D2 waar thuis met 0-8 van verloren werd.
Valto D3 speelde uit bij Korbis D2. Helaas kwam de D3 net te kort om te kunnen winnen. Er werd met 7-6 verloren. Komende zaterdag speelt de D3 uit tegen HKV/Ons Eibernest D1. Thuis werd hier 3-6 van verloren.
Valto D4 had het lastig tegen Achilles D2. Achilles scoorde er lekker op los terwijl Valto de korf niet wist te vinden. Er werd 0-11 verloren. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen KVS D3 waar de eerste wedstrijd van werd verloren met 4-6.
Valto D5 speelde een leuke wedstrijd tegen Excelsior. Door veel beweging en snelheid waren ze echt veel beter dan hun tegenstander. Van een 3-0 voorsprong leek het met 3-2 toch nog spannend te worden. Valto herstelde zich na rust en wist met 9-2 gewonnen. Komende zaterdag komt Dunas D4 op bezoek waar uit 1-7 van gewonnen werd.
Valto D6 speelde tegen Avanti D5. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Valto speelde een streke en felle wedstrijd. Helaas gingen de ballen er bij Avanti wel in en bij ons niet waardoor er met 3-0 werd verloren. Komende zaterdag speelt de D6 tegen Meervogels D3. Thuis werd hier 6-0 van gewonnen.

E-jeugd

VALTO E1 speelde thuis tegen KVS E1. Afgelopen weken had de E1 het nog erg zwaar met de tegenstanders, maar deze week begon de wedstrijd erg gelijk opgaand. De E1 was erg gedreven om te scoren. Helaas konden ze in de 2e helft de concentratie niet meer volhouden en liep KVS uit naar 7-14.

VALTO E2 speelde uit tegen Thor E1. Het was een leuke wedstrijd waarbij Valto vanaf het begin beter was. We hadden dus veel ruimte om te oefenen met wat sneller gooien en schieten. Uiteindelijk hebben we 3-8 gewonnen.

VALTO E3 speelde uit tegen Achilles E2. Helaas 9-6 verloren.

VALTO E4 speelde thuis tegen Meervogels E1. Na vorige week verloren te hebben ging de E4 vol ertegen aan. Meervogels was op alle fronten steeds een stapje sneller en beter. Maar de doelpunten die werden gescoord werden ook volop gevierd dus plezier is er nog steeds. Er is nog veel werk aan de winkel volgende wedstrijd dijkvogels. 4-20 verloren.

VALTO E5 speelde thuis tegen Maassluis E5. Het was een leuke gelijk opgaande pot maar Maassluis rondde zijn kansen beter af en kwam zo op 3-0. Na zo hard werken en zoveel kansen had de E5 het wel verdiend om te scoren. Op naar volgende week met hopelijk wel wat doelpunten voor Valto E5. 0-3 verloren.

VALTO E6 speelde uit tegen KVS E6. We begonnen de wedstrijd goed met in de eerste helft gelijk twee doelpunten voor ons. Maar we bleven voor staan en toen scoorde wij de winnende. Het was een leuk wedstrijdje om te zien. De tweede overwinning is binnen. 3-5 gewonnen.

F-jeugd

VALTO F2 speelde thuis tegen Ondo F2. Het begin van de wedstrijd ging nog wel redelijk gelijk op maar de F2 had moeite met onze eigen kansen afronden wat bij Ondo juist wel lukte. Ook ging de omschakeling van aanval naar verdediging te traag. Ondo had de bal al naar de andere kant van het veld gegooid terwijl wij nog met die omschakeling bezig waren. Hierdoor kreeg Ondo veel kansen die ze ook wisten te benutten. Ondo was al een stapje verder dan wij en dat zie je ook aan de eindstand, helaas 4-20 verloren.

VALTO F1 speelde uit tegen Ondo F1. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en kwamen moeizaam op gang. Ondo scoorde makkelijk en wij mochten daardoor al snel onze superspeler inzetten. Hiermee konden wij het verschil helaas nog niet maken, maar in de rust hebben we samen besloten om er toch nog keihard voor te werken. Met ons doorzettingsvermogen wisten we toch zelf ook nog te scoren. Helaas verloren met 10-4.