Balans opmaken voor de breedtesport in speelronde 6

Deze week stond in het teken van de ALV, trainen + doordeweekse wedstrijden en afgelopen zaterdag waarin het de beurt was aan competitieronde 6. Doordeweeks liet jong-VakkieV van zich horen bij de wedstrijd van de B2. Leuk dat ze daar waren, helaas niet met het gewenste resultaat. Ook Valto 4 kon op dinsdag geen winst boeken, zij moest het doen met een gelijkspel.

Hoe verging het deze zaterdag?
Helaas was het voor Valto 4 deze zaterdag alleen feest achter de bar en dat deden ze goed! Een lekkere dagschotel, drankje er bij en muziek en sfeer. Zo zien we het graag. De wedstrijd doet qua uitslag iets minder vermoeden, hopelijk maakte de avond wat goed.

Voor de selectie was het een goed en belangrijk 4-punten-weekend. Valto 2 deed erg goede zaken door van Nieuwerkerk te winnen, dat boven haar stond. Door het verlies van koploper KCC pakken zij zelfs de koppositie! Valto 1 won van ONDO (M) in een wedstrijd waarin het vooral in het eerste en laatste deel het verschil maakte. Hierdoor staat ze tweede, met de subtop vlak achter zich.

De rest van de senioren verging het iets minder. Valto 3 kon nog wel een zwaar bevochten punt bijschrijven door in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren, maar ook daar is er een redelijk grote top van vier ploegen. Bij de jeugd wat meer groen te zien in de uitslagen. En ook al een aantal kampioenen. Vorige week was er al aantal teams dichtbij en nu de breedtesport (bijna) klaar is, zijn er nog een aantal bijgekomen. We feliciteren Valto B4, D2, D5, E1, E2 en F1. Valto C3 nog niet, maar maakt wel een goede kans. De wedstrijdsport speel een hele competitie met 7 of 8 teams in een poule, dus daar weten we in juni pas meer over te vertellen.

Trainen de komende weken
Deze week is het herfstvakantie. Daarin trainen in principe de wedstrijdsportteams door en de breedtesportteams als zij en de trainer dat willen/kunnen. Het is ook een weekje van rust en vakantie. De week erna trainen we nog een keer buiten en de eerste week van november is iedereen vrij. Daarna gaan we de zaal in. De oefenwedstrijden staan al op de website en het trainingsschema (ook voor de zaal), staat er ook.

LET OP! Voor wat betreft het trainen in de zaal wil ik nog extra benadrukken dat we weinig ruimte hebben en dus soms met veel in een hal staan. Ik reken hierbij op jullie begrip en medewerking. Probeer er onderling goed uit te komen. Daarnaast trainen sommige teams door ruimtegebrek maar driekwart uur. Ik wil de trainers vragen hier flexibel mee om te gaan door ervoor te zorgen dat alle spullen langs de kant klaar staan, zodat er direct gestart kan worden met trainen.

Herhaling van berichten

Technisch plan
Toch ook maar even kort aandacht voor het technisch plan. Dat is een document dat de basis moet zijn voor het nieuw leven inblazen van ons TC-beleid, met daarbij aandacht voor het stuk jeugd, maar ook senioren en arbitrage. Jeugd is hierbij wel het startpunt, maar de andere onderdelen zullen daarbij snel volgen. Dit moet Valto helpen om een volgende stap te zetten op TC gebied. En dat is nodig, want we zien uitdagingen op verschillende gebieden. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn.

Op korte termijn zullen de trainers en coaches dus ook meer betrokken gaan worden. Uitnodigingen voor bijvoorbeeld trainersbijeenkomsten zullen jullie dus ook snel kunnen verwachten. Verslagjes daarvan zullen hier te lezen zijn.

KT3-cursus
Het heeft een aantal keren hier gestaan, de aankondiging dat de KT3-cursussen weer gaan starten. En de oproep aan onze trainers om die volgende stap te zetten. Als vereniging investeren we maar wat graag in het verder opleiden van onze trainers. We zijn dan ook erg blij dat Bart, Vera, Martijn en Thomas dit gaan doen en wensen ze, samen met hun begeleiders Johan, Petra en Frank, veel succes! Een bredere groep trainers met KT3 (KorfbalTrainer 3) vergroot niet alleen de gezamenlijke kennis en ervaring, maar stelt ons in staat om vervolgens weer meer trainers bij een KT2-cursus te begeleiden. Die cursussen starten ook weer op en zodra we daar aan toe zijn, volgt de oproep voor die groep.

Nieuwe leden
Nu het lastige coronajaar achter ons ligt en we tegelijkertijd nog altijd hopen dat dit een ‘normaal’ seizoen wordt, zien we ook dat nieuwe leden zich aanmelden in verschillende leeftijdsgroepen. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee en we hopen ook daar weer stappen te kunnen zetten. Het is geen geheim dat we in sommige leeftijdsgroepen een verschil hebben in aantallen jongens en meisjes, vandaar dat we ook blijven zoeken naar (bij de jeugd) voldoende jongens.  Er komt ook weer een stoere clinic aan, dus mocht je iemand weten die het wel leuk zou vinden om korfbal eens te proberen, of wil laten weten hoe gaaf onze sport eigenlijk is, vraag of hij een keer wil meetrainen of houd de website en Bijblijver in de gaten voor de aankondiging van de stoere clinic! Uiteraard zijn meisjes ook welkom, als ze een jongen meenemen.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.