Best wel weer wennen in de zaal

Niet alleen de ondergrond is anders bij het ingaan van het zaalseizoen, maar ook een hoop andere zaken. Zoals trainingstijden of -dagen in sommige gevallen. Hoewel we dit altijd zoveel mogelijk proberen gelijk te trekken met de dagen en tijden op het veld, lukt dat niet altijd. De ruimte op het veld is eigenlijk al onvoldoende, de ruimte in de zaal is nog veel minder, ook al gebruiken we ruimte in andere hallen buiten De Lier. Zolang er geen extra sporthal is, zullen het hiermee moeten doen.

Neemt niet weg dat de zaal ook een leuke kant heeft, want binnen trainen en spelen zonder de herfst- en winteromstandigheden is toch altijd wel fijn! en ik ben erg blij dat alle teams inmiddels voorzien zijn van trainers, naar aanleiding van de oproep vorige week, waarbij onder andere een aantal ouders heeft aangegeven eens in de paar weken te willen meedraaien, super bedankt!

Te gast
De zaal betekent ook dat we te gast zijn bij Optisport Vreeloo. Netjes omgaan met materiaal is altijd de bedoeling, maar als het om spullen van een ander gaat, is dat helemaal belangrijk. Zorg dus dat je alles netjes achterlaat en laat alleen materiaal staan, als je zeker weet dat de volgende groep dit nodig heeft. Tref je een keer iets aan wat een gebruiker voor je heeft achter gelaten, spreek elkaar daar dan op aan of geef het aan mij door, als het door een niet -Valto-gebruiker gedaan is. Ruim het wel altijd zo goed mogelijk even op. Hetzelfde geldt voor de kleedkamers. Houd ze schoon en tref je een vieze kleedkamer aan, spreek elkaar aan of laat het even weten.

Publiek
Het was weer leuk om iedereen in de hal te zien oefenen. En het publiek daarbij op de tribunes. Weliswaar met de CTB-controle, maar dat verliep vrij soepel. Vooralsnog blijft deze ook, maar dan alleen voor spelers, trainers, coaches, scheidsrechters en andere vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn. Rijders van de bezoekende verenigingen mogen wel naar binnen, echter beperkt. Het is niet de bedoeling dat er voor iedere speler een rijder mee naar binnen komt. Voor andere sporthallen kan dit beleid verschillen. Verder helaas geen publiek op de banken, de komende drie weken. Niet thuis, niet uit.

Livestream
Zoals we op het veld ook hebben gedaan, willen we gaan werken met livestreams van de wedstrijden. Waarschijnlijk in beide hallen. En we willen daar ook weer cameramensen voor vragen, ouders van het team die de camera kunnen bedienen, zodat de andere ouders thuis kunnen meekijken in de weken dat er geen publiek aanwezig mag zijn.

Dit zal vanaf de competitie worden gedaan, omdat we donderdag 18/11, vrijdag 19/11 en zaterdag 20/11 met het streamteam aanwezig zullen zijn bij de Haagse Korfbaldagen en daar de halve finales en finales zullen streamen.

Kampioenenparade
Doordat publiek niet is toegestaan, gaat de huldiging van de veld-kampioenen zaterdag niet door. Hier wordt iets anders voor bedacht, wat, hoe en wanneer dat zal zijn horen jullie nog!

Jurytafel
Een andere mogelijkheid om toch aanwezig te zijn in de hal in deze tijden is jurylid worden. De jurytafel wordt ingezet bij wedstrijden met schotklok. Dat is dus bij ons voor Valto B1 (Hoofdklasse B), Valto A1 (Overgangsklasse A), Valto 2 (Reserve Overgangsklasse) en Valto 1 (Overgangsklasse). Een mooi rijtje, maar dit schept ook verplichtingen. Een jurytafel met juryvoorzitter, schotklokbediener en tijdbediener. Voor de eerste functie heb je een papiertje nodig, de andere twee functies zijn goed te doen, ook zonder korfbalkennis, met enige uitleg vooraf. Aanmelden hiervoor kan bij Petra Dijkstra.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.