Een klein programma in speelronde 7, nog eentje te gaan

Het is herfstvakantie. De meeste teams zijn vrij, van spelen en trainen. De wedstrijdsport beleefde de voorlaatste speelronde van het veldseizoen.

De selectie nam 3 punten mee uit Dordrecht bij Oranje-Wit. Belangrijke punten, met als resultaat een goede tweede plek voor Valto 1 en nog altijd een uitstekende eerste plaats voor Valto 2. Uiteraard gaan zij er voor om ook in de laatste speelronde voor de zaal de wedstrijden te winnen, zodat er meer dan tevreden kan worden teruggekeken naar de eerste helft veld. Valto 3 en A1 passen ook in dat rijtje, met beide een overwinning afgelopen zaterdag en daarmee een prima uitgangspunt voor de rest van het seizoen in het voorjaar van 2022.

Trainen de komende weken
Deze week trainen we nog een keer buiten. Het kan zijn dat hier iets in veranderd voor sommige teams in verband met de inhaalwedstrijd van de A1, houdt de team-appgroep dus goed in de gaten. De eerste week van november is iedereen vrij. Daarna gaan we de zaal in. De oefenwedstrijden staan al op de website en het trainingsschema (ook voor de zaal), staat er ook.

LET OP! Voor wat betreft het trainen in de zaal wil ik nog extra benadrukken dat we weinig ruimte hebben en dus soms met veel in een hal staan. Ik reken hierbij op jullie begrip en medewerking. Probeer er onderling goed uit te komen. Daarnaast trainen sommige teams door ruimtegebrek maar driekwart uur. Ik wil de trainers vragen hier flexibel mee om te gaan door ervoor te zorgen dat alle spullen langs de kant klaar staan, zodat er direct gestart kan worden met trainen.

Herhaling van berichten

Technisch plan
Toch ook maar even kort aandacht voor het technisch plan. Dat is een document dat de basis moet zijn voor het nieuw leven inblazen van ons TC-beleid, met daarbij aandacht voor het stuk jeugd, maar ook senioren en arbitrage. Jeugd is hierbij wel het startpunt, maar de andere onderdelen zullen daarbij snel volgen. Dit moet Valto helpen om een volgende stap te zetten op TC gebied. En dat is nodig, want we zien uitdagingen op verschillende gebieden. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn.

We hebben afgelopen week met een aantal trainers en André Kuipers van Korfbalstars de opzet doorgenomen en daar kwamen goede punten uit naar voren. Van hoe we eigenlijk tegen korfbal aankijken, het trainen en de wedstrijden. Hiermee gaan we aan de slag. We hebben ook gemerkt dat we gewoon moeten beginnen, zonder dat er een pamklaar plan ligt.

Op korte termijn zullen de andere trainers en coaches ook meer betrokken gaan worden. Uitnodigingen voor bijvoorbeeld trainersbijeenkomsten zullen jullie dus ook snel kunnen verwachten. Verslagjes daarvan zullen hier te lezen zijn.

KT3-cursus
Het heeft een aantal keren hier gestaan, de aankondiging dat de KT3-cursussen weer gaan starten. En de oproep aan onze trainers om die volgende stap te zetten. Als vereniging investeren we maar wat graag in het verder opleiden van onze trainers. We zijn dan ook erg blij dat Bart, Vera, Martijn en Thomas dit gaan doen en wensen ze, samen met hun begeleiders Johan, Petra en Frank, veel succes! Een bredere groep trainers met KT3 (KorfbalTrainer 3) vergroot niet alleen de gezamenlijke kennis en ervaring, maar stelt ons in staat om vervolgens weer meer trainers bij een KT2-cursus te begeleiden. Die cursussen starten ook weer op en zodra we daar aan toe zijn, volgt de oproep voor die groep.

Nieuwe leden
Nu het lastige coronajaar achter ons ligt en we tegelijkertijd nog altijd hopen dat dit een ‘normaal’ seizoen wordt, zien we ook dat nieuwe leden zich aanmelden in verschillende leeftijdsgroepen. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee en we hopen ook daar weer stappen te kunnen zetten. Het is geen geheim dat we in sommige leeftijdsgroepen een verschil hebben in aantallen jongens en meisjes, vandaar dat we ook blijven zoeken naar (bij de jeugd) voldoende jongens.  Er komt ook weer een stoere clinic aan, dus mocht je iemand weten die het wel leuk zou vinden om korfbal eens te proberen, of wil laten weten hoe gaaf onze sport eigenlijk is, vraag of hij een keer wil meetrainen of houd de website en Bijblijver in de gaten voor de aankondiging van de stoere clinic! Uiteraard zijn meisjes ook welkom, als ze een jongen meenemen.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.