Inhaal- en oefenronde – Het verwerken van de oliebollen

En zo was het ineens 2024. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Namens de TC wens ik iedereen een mooi, gezond en sportief jaar toe. Een jaar waarin we doorgaan met ontwikkelen met plezier.

Voor enkele teams begon het jaar direct serieus, met een competitiewedstrijd in de inhaalronde. De A3, B2, E4 en E5 mochten direct van start en hoewel de verschillen klein waren, werden de wedstrijden uit verloren en thuis gewonnen. Zo blijkt maar weer dat thuis toch het fijnste speelt.

Hoewel, voor de B1 stond er een pittige oefenwedstrijd op het programma. TOP B1, ongeslagen bovenaan in een andere hoofdklasse poule, bleek een maatje te groot. De eerste helft bleef onze B1 goed bij, de tweede helft toonde TOP haar klasse. Bij de A2 was dat andersom, tegen Excelsior A1 dat eerste klasse speelt, won het in de tweede klasse uitkomende Valto A2, wat een aanmoediging is om mee te blijven doen in de top van hun poule. De C1 oefende tegen Maassluis C1 dat in de eerste klasse speelt en won! Dat is een mooie opsteker, want de C1 heeft het zwaar in de hoofdklasse. Valto 1 en 2 speelden een mixwedstrijd tegen elkaar en spelen dinsdag aanstaande tegen Achilles 1 (thuis) en Achilles 2 (uit). Om 21.00 uur is iedereen van harte welkom in Vreeloo, hal 1.

De laatste oefenwedstrijd die ik zag afgelopen zaterdag was een bijzondere. Valto A4 speelde tegen Dijkvogels G1. Het team van Dijkvogels was op zoek naar een tegenstander die ze niet in de reguliere competitie tegenkomen en vroeg aan ons of ze met meer tegenstand konden spelen en ik vind het supertof dat onze A4 daaraan mee wilde werken. De tegenstand kreeg Dijkvogels. Het ging gelijk op en uiteindelijk trok Valto aan het langste eind na een leuke wedstrijd!

Clinics door de selectie voor de D/E en B/C
Op zaterdag 6 januari waren de clinics van de Valto-selectie voor de teams van de B, C, D en E. Ondanks dat er verschillende teams (oefen)wedstrijden moesten spelen, was de opkomst groot. Bijna 60 kinderen leerden van de trainers/coaches en selectiespelers alles over verschillende onderdelen van het korfbalspel, waarbij ze even echt trainden zoals de selectie. Dank aan de trainers en spelers die dit hebben gedaan! Op het veld willen we dit nog een keer doen, de datum volgt nog.

Korfbal Challenge
Van 27 tot en met 30 december was er de Korfbal Challenge en daar speelden ook Sanne uit de A1 en Isis uit de B1 bij hun RTC-teams. Sanne stond met RTC West zelfs in de finale, waarbij helaas werd verloren van RTC Oost. Vanuit Valto zijn we hoe dan ook trots op jullie prestaties! Dit was ook de afsluiting van het RTC-jaar en in januari begint het nieuwe jaar met weer nieuwe kansen om in een RTC-team of zelfs een Oranje-team te komen. Vanuit Valto zullen er ook weer een aantal spelers zijn die de kans krijgen. Heel veel succes en hopelijk zit er een plekje voor jullie bij!

Trainersbijeenkomst
Deze maandag (8 januari) is er geen trainersbijeenkomst.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.