Nabeschouwingen 12 sept

Senioren

VALTO 1 speelde thuis tegen SDO 1. Het vlaggenschip startte scherp aan de wedstrijd en wist 5 minuten voor rust op een 10-6 voorsprong te komen. SDO gaf echter nog even gas en wist dit om te buigen tot een 10-11 ruststand. De tweede helft gaf het eerste niet thuis en SDO kreeg vleugels. Via een tussenstand van 10-17 werd het uiteindelijk 13-23. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen Vriendenschaar, die haar eerste wedstrijd nipt won (13-12) van Excelsior en afgelopen zaterdag verloor van DOS (18-11).

VALTO 2 speelde thuis tegen SDO 2. Ook het tweede startte scherp aan de wedstrijd en wist via een 5-1 voorsprong de ruststand op 8-4 te zetten. De tweede helft gaf het zelfde scorebeeld, maar verdedigend werden de kansen wat makkelijker weg geven, waardoor SDO wat vaker de korf wist te vinden dan de eerste helft. Eindstand: 16-12. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen Nieuwerkerk 3, die haar eerste wedstrijd ruim won van Fortuna 3 (21-14) en afgelopen zaterdag verloor van KCC 3 (20-15).

VALTO 3 mocht het thuisprogramma weer afsluiten, omdat SDO 3 had gevraagd of deze wedstrijd bij ons thuis gespeeld kon worden ipv bij SDO, en dan wordt volgend jaar de returnwedstrijd bij SDO gespeeld. Het was een feestje om naar dit (jonge) team te kijken, onder leiding van Kasper vd Berg. En ook dit keer resulteerde dit weer in winst: 9-17. A.s. zaterdag speelt het derde weer thuis, dit keer tegen KZ Danaïden 4, die pas één punt wist te halen.

De wedstrijd van VALTO 4 werd verzet naar doordeweeks en moet dus nog gespeeld worden.

VALTO 5 speelde uit tegen ONDO 3, een ploeg waar het derde nog van verloor in de oefenperiode. Het vijfde was in de eerste helft erg efficiënt, waardoor het met de rust 6-9 stond. De tweede helft wilde het niet echt meer lukken en kon het vijfde niet voorkomen dat ONDO steeds dichterbij kwam en vlak voor het eind zelfs op gelijke hoogte. Op voorhand had het vijfde waarschijnlijk getekend voor een gelijkspel, maar nu voelde het toch als een verliespunt. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen Fortuna 5, die haar eerste twee wedstrijden wist te winnen.

VALTO 6 speelde thuis tegen Achilles 7. Voor het zesde was dit pas de eerste wedstrijd, dus het was weer even zoeken naar elkaar. Het zesde wist er net een paar meer te maken dan Achilles en zo konden de punten dus in De Lier blijven, 10-8. A.s. zaterdag speelt het zesde uit tegen Fortuna 7, die haar eerste wedstrijd verloor van Achilles, 16-12 en afgelopen zaterdag nipt wist te winnen, 13-12, van Maassluis 5, de andere tegenstander in de poule.

VALTO 7 speelde uit tegen GKV 3. Nadat het vorige week nog niet zo wilde lukken met de afronding, er werd maar 8 keer gescoord, ging het deze week een stuk beter. En het was ook nog eens genoeg voor de overwinning: 13-16. A.s. zaterdag speelt het zevende thuis tegen Weidevogels 6, die gelijkgespeeld heeft tegen GKV, 15-15.

VALTO 8 speelde uit tegen Phoenix 5. Het damestekort kon gelukkig opgevangen worden door Marije en twee dames uit V10, waardoor V8 toch met een compleet team kon vertrekken. Het was helaas niet genoeg voor de winst, want Phoenix was de betere ploeg: 14-9. A.s. zaterdag speelt V8 uit tegen Paal Centraal 4, die haar eerste wedstrijd wist te winnen van Phoenix 5, 14-8, maar afgelopen zaterdag met 8-4 verloor van ONDO 6, waar het achtste van wist te winnen.

VALTO 9 zou thuis spelen tegen Fortuna 8, maar Fortuna wist het op het laatste moment geen compleet team op de been te brengen. Deze wedstrijd zal dus op een ander moment ingehaald moeten worden. A.s. zaterdag speelt het negende thuis tegen Trekvogels 2, die beide wedstrijd tot nu toe ruim wist te winnen, 10-17 en 20-12.

A-jeugd

VALTO A1 mocht al vroeg op pad, om uit te spelen tegen VEO A1. De eerste helft kon VEO nog aardig bij blijven, waardoor het in de rust ‘pas’ 8-11 stond. Na rust wist de A1 al snel het verschil te maken en wist ze uit te lopen naar een ruime overwinning: 14-24. A.s. zaterdag speelt de A1 thuis tegen Meervogels A2, die haar beide wedstrijden tot nu toe verloor, 26-7 en 11-13.

VALTO A2 speelde thuis tegen Dijkvogels A1. Het ging scorend al wat beter dan de eerste wedstrijd, maar verder was het gewoon (nog) niet goed genoeg om een vuist te kunnen maken tegen Dijkvogels. Er werd met 10-14 verloren. A.s. zaterdag zal er wat meer strijd geleverd moeten worden, om de tegenstander ALO A2 te kunnen pakken. ALO verloor haar eerste wedstrijd met 7-14 en wist afgelopen zaterdag met 5-14 te winnen.

VALTO A3 speelde thuis tegen Nexus A1. De eerste wedstrijd wist de A3 de korf vrij makkelijk te vinden. Dit keer ging het wat moeizamer, maar omdat de A3 het verdedigend goed onder controle had, was het wel genoeg voor de overwinning: 8-6. A.s. zaterdag speelt de A3 uit tegen Twist A2, die net als de A3 tot nu toe beide wedstrijden wist te winnen. De vraag is: Wie staat er na a.s. zaterdag halverwege de competitie bovenaan?

B-jeugd

VALTO B1 speelde thuis tegen Fortis B1. De eerste helft had de B1 wat moeite met deze tegenstander, maar gaandeweg de wedstrijd ging het steeds beter. Richting het eind van de wedstrijd was het erg spannend en wisten beide ploegen om en om te scoren en ging het gelijk op, tot 11-11. In de laatste twee minuten wist Fortis nog drie keer te scoren, waardoor er een ietwat vertekende uitslag op het scorebord stond: 11-14. A.s. zaterdag speelt de B1 uit tegen PKC B1, die twee keer gelijk wist te spelen, tegen Albatros B1 en KCC B1.

VALTO B2 speelde uit tegen Gemini B1. Na vorige week ruim gewonnen te hebben van Phoenix, wist de B2 ook dit keer weer te winnen: 8-12. Hiermee is VALTO B2 de enige ploeg in de poule die beide wedstrijden wist te winnen, waardoor ze bovenaan staat. A.s. zaterdag speelt de B2 tegen de laatste tegenstander in de poule, thuis tegen Korbis B2. Deze ploeg verloor van Gemini en wist te winnen van Phoenix.

VALTO B3 speelde uit tegen Avanti B3. VALTO had last van de enorme lengte die de tegenstander had, waardoor het al moeilijk was om de bal goed rond te spelen, laat staan om tot scoren te komen. Hierdoor werd er verloren met 6-4. A.s. zaterdag speelt de B3 uit tegen KVS B2, die tot nu toe twee keer wist te verliezen.

VALTO B4 speelde thuis tegen NIO B1. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij VALTO het verschil pas in de laatste vijf minuten wist te maken, waardoor er met 6-4 gewonnen werd. A.s. zaterdag speelt de B4 thuis tegen Dijkvogels B2, die tot nu toe ook haar beide wedstrijden wist te winnen, alleen wel een stuk ruimer dan VALTO, nl. met 3-16 en 23-2. Het zal dus een pittige wedstrijd worden……

C-jeugd

VALTO C1 speelde uit tegen TOP C1. Vorige week werd de C1 overdonderd door Fortuna, waardoor er ruim verloren werd. Dit keer was de C1 vanaf het begin wel de betere ploeg, maar dit wist ze in de eerste helft nog niet om te zetten in de score. Ruststand: 8-6. De tweede helft ging het gelukkig een stuk beter en zo werden de eerste punten van het seizoen gehaald: 10-13. A.s. zaterdag speelt de C1 thuis tegen KZ C1, die beide eerste wedstrijden wist te winnen, 6-9 en 9-8.

De wedstrijd van VALTO C2 werd verzet, maar de meeste spelers konden wel ergens invallen. A.s. donderdag speelt de C2 nu uit tegen Nieuwerkerk C2, en dan a.s. zaterdag uit tegen Fortuna C3.

VALTO C3 speelde thuis tegen Fortuna C4. Na vorige week ruim verloren te hebben, 10-3, was de C3 nu oppermachtig. Verdedigend hield de C3 de nul en zelf wist ze 8 keer te scoren, zodoende werd er met 8-0 gewonnen. A.s. zaterdag speelt de C3 thuis tegen HKV/OE C1, die alleen nog tegen Fortuna speelde en daar met 2-3 van wist te winnen.

VALTO C4 speelde uit tegen DES C2. Na vorige week flink klop gekregen te hebben van Twist C2, 1-9, was het dit keer een gelijk opgaande pot. De C4 wist de korf lekker te vinden en won met 8-10. A.s. zaterdag speelt de C4 thuis tegen ’t Capproen C1. Deze ploeg verloor met 1-3 van DES C2, en won afgelopen zaterdag met 2-3 van Twist C2.

VALTO C5 speelde thuis tegen VEO C2. Na vorige week met 8-1 verloren te hebben, was de tegenstander van afgelopen zaterdag ook weer een maatje te groot. De C5 wist dit keer zelfs niet te scoren en verloor met 0-10. A.s. zaterdag speelt de C5 thuis tegen Dunas C1. Deze ploeg won zowel van VEO, 5-10, als van Nieuwerkerk, 3-1, dus waarschijnlijk wordt het een heel moeilijke opgave om van deze ploeg te winnen.

D-jeugd

VALTO D1 speelde uit tegen korbis D1. Begonnen sterk. Veel ballen onderschept, waardoor we veel aanvallen konden draaien. Iedereen schoot mee, was erg leuk om te zien. Er hadden er wel zeker meer in gemogen. Sinds deze week getraind op voorverdedigen en dat pakte ze best aardig op! Prima wedstrijd. 4-9 gewonnen.

VALTO D2 speelde uit tegen ALO D1. Was weer een moeizame 1ste helft. Verdedigend niet scherp en snel genoeg. En aanvallend gingen de kansen toch weer mis. 7-2 achter met rust. Na rust lukten het ineens wel. Heel veel kansen, waarvan er gelukkig ook 5 in gingen. ALO scoorde ook nog 5. 12-7 verloren.

VALTO D3 speelde uit tegen Avanti D3. Aan de stand te zien was het een spannende wedstrijd. 5-5 gelijk stand.

VALTO D4 speelde thuis tegen Excelsior D3. Het opstarten ging niet helemaal vanzelf en het duurde lang voordat ze het spel weer oppakte. Daarnaast was er niet erg veel pit. Aan het einde van de wedstrijd ging het goed en kwamen er meer aanvallen. Helaas hebben we uiteindelijk verloren met 2-13.

VALTO D5 speelde thuis tegen ONDO D6. Ondo was al iets verder op korfbal gebied. Ze hebben hard hun best gedaan, maar kwamen te kort.
Kansen creëren was lastig, maar gelukkig toch weten te scoren met elkaar! Uiteindelijk 2-7 verloren.

VALTO D6 speelde uit tegen Ondo D4. Ondo was op alle vlakken al wat verder dan ons. Speelde snel rond en wisten veel tot scoren te komen. Ondanks een betere 2de helft toch niet weten te winnen. 11-3 verloren.

E-jeugd

VALTO E1 speelde uit tegen Nieuwerkerk E1. De E1 had weer een moeilijke wedstrijd gister. De tegenstander was erg scherp met doorlopen en hier had de E1 moeite mee om goed te kunnen volgen. In de aanval werden door de wedstrijd heen aardig wat kansen gecreëerd, maar het is echt nog aanpoten. Uiteindelijke uitslag was 25-4.

VALTO E2 speelde thuis tegen Ondo E4. We begonnen goed met snel 2 goals, jammer was dat we daarna niet meer konden scoren waardoor ondo jammer genoeg begon mee te scoren. Verder hebben we heel goed verdedigd en 6-5 gewonnen.

VALTO E3 speelde thuis tegen ONDO E7. Er werd goed samengespeeld en kansen gecreëerd. 3-1 gewonnen.

VALTO E4 speelde uit tegen RWA E1. De E4 heeft er alles aan gedaan maar de tegenstander was op alle fronten beter. Jammer genoeg met 23-4 verloren.

VALTO E5 speelde thuis tegen ZKV E1. De E5 heeft heel goed hun best gedaan, maar ZKV was al verder in hun spel. Ze konden doorlopen nemen en insnijden, iets wat wij nog moeilijk vonden om te verdedigen. In de 2e helft ging het bij de E5 steeds wat beter, we hadden veel kansen maar helaas gingen deze er net niet in vandaag. De uitslag was 0-7.

VALTO E6 speelde uit tegen ONDO E10. Het was een spannende wedstrijd waarin het team hard moest werken tegen de felle tegenstander. Uiteindelijk hebben we wel gewonnen met 3-5.

F-jeugd

VALTO F1 speelde thuis tegen Fortuna F2. We begonnen scherp aan de wedstrijd. We konden elkaar goed vinden en er kwamen mooie kansen uit door goed samenspel. Helaas konden we deze scherpte niet heel de wedstrijd volhouden. Wel 7 doelpunten gemaakt, helaas niet genoeg. Uiteindelijk verloren met 7-11.

VALTO F2 speelde uit tegen KCC F2. We begonnen de wedstrijd beter dan de tegenstander en kwamen al gauw op voorsprong. Maar nadat wij op voorsprong waren gekomen leek het wel alsof de energie in een keer verdwenen was. Verdedigend waren we er niet bij en aanvallend wisten we onze kansen niet af te ronden. Dus hopelijk volgende week beter. We hebben uiteindelijk verloren met 11-3.