Oefenen op kunstgras en strandzand

Afgelopen week was het alweer iets drukker op de velden. De gehele wedstrijdsport is begonnen met trainen en ook werden de eerste oefenwedstrijden afgewerkt. Zo speelde de selectie niet onverdienstelijk en met een week minder voorbereiding tegen de selectie van Avanti/Post Makelaardij. Beide Valto-teams verloren met een te overzien verschil. Ter vergelijking: Avanti 1 speelt een klasse hoger dan Valto 1 en Avanti 2 speelt op hetzelfde niveau als Valto 2.

Afgelopen zaterdag was het weer ouderwets gezellig op het sportpark. De jonge jeugd was er dan nog niet, maar de C1, B1 en A1 speelde hun eerste wedstrijden, met wisselende resultaten. Maar daar zijn oefenwedstrijden ook voor. Ook de selectie mocht weer en sloot de zonnige dag af met twee mooie overwinningen op VEO uit Voorburg.

Deze week gaan ook de andere teams los, met trainen, maar ook met oefenwedstrijden. Komende zaterdag nog een aantal extra teams en de zaterdag er op spelen we op het jeugdtoernooi bij Excelsior. Wil je weten hoe het globale schema van dit seizoen er uit ziet? Kijk dan hier op de website. Zo kun je zien wanneer we wel en geen wedstrijden zijn.

Trainingen en trainingstijden

 • Deze week traint iedereen weer, behalve de Kangoeroes.
 • Alle tijden en het schema voor zowel het veld als in de zaal staan op de website.

Trainers en coaches jeugdteams

 • Op de website staat nog altijd de complete indeling van de jeugdteams, met daarbij de trainers en coaches.
 • We zijn ontzettend blij dat er voor de C5 en E5 nu ouders zijn die willen helpen bij het coachen, geweldig! Voor de B4 zoeken we nog een coach en dat mag uiteraard ook met z’n tweeën. Wil jij hierbij helpen? Dan hoor ik dat graag.

Oefenwedstrijden en competitie

 • Alle oefenwedstrijden staan op de website. Kijk goed wanneer jij moet spelen.
 • Voor zaterdag 3 september staat er weer het jeugdtoernooi bij Excelsior op het programma. Voor alle coaches geldt: let even goed op of je er bij kunt zijn en zo niet, dat je dan iemand anders een een ouder vraagt om er bij te zijn.
 • Het programma van de competitiewedstrijden zijn ook al bekend. Deze staat zowel op de website als in de KNKV app. Zet dus alle wedstrijden in de agenda.

Teamouders

 • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen.
 • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
 • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
 • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

Afmelden voor trainingen en wedstrijden

 • Natuurlijk probeer je er altijd te zijn, maar mocht je nu al weten dat je een keer echt niet kunt spelen, laat het dan zo snel mogelijk weten aan je coach.
 • Senioren geven dat ook door aan de wedstrijdsecretaris Petra via wsv@ckv-valto.nl.
 • Zit je in de seniorenselectie, dan geef je het ook door aan de verantwoordelijke voor de selectie in de TC.

Het NK Beachkorfbal Outdoor
Zondag 21 augustus 2022 was het The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren. Vanuit Valto hebben dit jaar de D1 en de D2 meegedaan en met een kleine drup regen, was het de rest van de dag lekker zonnig!

De D1 had een zware kluif aan Nieuwerkerk D1 en is tweede geworden in de poule. De D2 was heel dichtbij de finale en strandde helaas in de halve finale. Zij wonnen wel alle poulewedstrijden. In de halve finale heeft Valto D2 nog wel met 5-4 voor gestaan, maar was ONDO D1 uiteindelijk met 6-5 te sterk. Nieuwerkerk D1 won uiteindelijk de finale van ONDO D1.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.