Ready, set, go!

All Day Valto zoals we het niet gewend zijn. Wel alles thuis. Hoewel, niet alle teams, want dat past niet in één schema. Waar is de tijd gebleven dat we in De Lier nog beschikten over één hal (huidige hal 2). Ook was er toen een mooi feestje aan het einde van de dag, in de oude kantine. Ook in de huidige kantine hebben we nog wel eens een mooi feestje gevierd. Die tijden lijken verder weg dan ooit. Er was geen publiek. En als er dan ook nog eens geen livestream is, wordt het wel heel karig. Over het hoe en waarom, elders in de Bijblijver en op de website meer.

Wel oefenwedstrijden en dat waren er veel. Eerder waren er ook de Haagse Korfbaldagen en voor de A1 betekende dat een oefentoernooi met aantal poulewedstrijden en de halve finale. Helaas eindigde daar het avontuur. Zaterdag was er gelukkig voor de iedereen, met enig gegoochel van de TC, toch een wedstrijd en daarbij ook 4 duels met schotklok. Ook wel weer een mijlpaal, volgende week gaan we zien hoe deze tests zich gaan uitbetalen in de competitie. Voor iedereen, succes dit zaalseizoen!

Te gast
De zaal betekent ook dat we te gast zijn bij Optisport Vreeloo. Netjes omgaan met materiaal is altijd de bedoeling, maar als het om spullen van een ander gaat, is dat helemaal belangrijk. Zorg dus dat je alles netjes achterlaat en laat alleen materiaal staan, als je zeker weet dat de volgende groep dit nodig heeft. Tref je een keer iets aan dat een gebruiker voor je heeft achter gelaten, spreek elkaar daar dan op aan of geef het aan mij door, als het door een niet-Valto-gebruiker gedaan is. Ruim het wel altijd zo goed mogelijk even op. Hetzelfde geldt voor de kleedkamers. Houd ze schoon en tref je een vieze kleedkamer aan, spreek elkaar aan of laat het even weten.

Publiek
Nog even geen publiek helaas. Ouders wordt gevraagd de kinderen af te zetten of even mee naar binnen te gaan (de kantine is vrij toegankelijk), maar vervolgens niet te blijven hangen. Vooralsnog blijft de CTB-controle, maar dan alleen voor spelers, trainers, coaches, scheidsrechters en andere vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn. Rijders van de bezoekende verenigingen mogen wel naar binnen, echter beperkt. Het is niet de bedoeling dat er voor iedere speler een rijder mee naar binnen komt. Voor andere sporthallen kan dit beleid verschillen. Verder helaas geen publiek op de banken, de komende twee weken. Niet thuis, niet uit. Een ook niet in de zaal blijven hangen als je wedstrijd voorbij is. Even uitzweten is prima, maar daarna is het douchen of naar de kantine. De CTB-checks worden gedaan door de ouders van de teams die thuisspelen. Eén per hal. Op die manier kun je de wedstrijd bekijken van jouw kind.

Livestream
Zoals we op het veld ook hebben gedaan, willen we gaan werken met livestreams van de wedstrijden. Waarschijnlijk in beide hallen. En we willen daar ook weer cameramensen voor vragen, ouders van het team die de camera kunnen bedienen, zodat de andere ouders thuis kunnen meekijken in de weken dat er geen publiek aanwezig mag zijn. En ook hier geldt weer, als je staat te filmen, kun je meteen de wedstrijd van je kind bekijken. Is er geen camerabediening, dan kan er thuis ook niet meegekeken worden.

Kampioenenparade
Doordat publiek niet is toegestaan, is de huldiging van de veld-kampioenen zaterdag niet doorgegaan. Hier wordt iets anders voor bedacht, wat, hoe en wanneer dat zal zijn horen jullie nog!

Jurytafel
Een andere mogelijkheid om toch aanwezig te zijn in de hal in deze tijden is jurylid worden. De jurytafel wordt ingezet bij wedstrijden met schotklok. Dat is dus bij ons voor Valto B1 (Hoofdklasse B), Valto A1 (Overgangsklasse A), Valto 2 (Reserve Overgangsklasse) en Valto 1 (Overgangsklasse). Een mooi rijtje, maar dit schept ook verplichtingen. Een jurytafel met juryvoorzitter, schotklokbediener en tijdbediener. Voor de eerste functie heb je een papiertje nodig, de andere twee functies zijn goed te doen, ook zonder korfbalkennis, met enige uitleg vooraf. Aanmelden hiervoor kan bij Petra Dijkstra.

KT3 cursus
Zoals eerder aangekondigd, zijn Vera, Bart, Thomas en Martijn bezig met hun KT3-opleiding. Een grote stap en een mooie korfbalopleiding die henzelf, maar ook de vereniging weer een stap verder gaat helpen. De eerst twee sessies zijn geweest, de derde is deze week. Ze worden begeleid door Johan, Petra en Frank, waarvoor dank. Het mooie is dat we het aantal mensen met een KT3-opleiding in één klap verdubbelen. Daarmee kunnen er ook weer KT2-opleidingen begeleid worden. Wil jij volgend seizoen een KT2 (of KT3-opleiding) doen? Laat het dan weten.

Technisch plan
Ook met het technisch plan zijn we weer een stukje verder. Zoals beloofd zal ik af en toe een update geven. Afgelopen zaterdag hebben we met de E-trainers bij elkaar gezeten om te vertellen waar we mee bezig zijn en wat de bedoeling is. We hebben uitgewisseld wat er goed gaat, wat er beter kan en wat we als trainers nodig hebben. Dit is waardevol voor de TC en de begeleiders. We gaan hiermee verder en na de E-groep, komen ook de andere groepen aan de beurt en zo vullen we het plan steeds meer in.

Kangoeroeinstuif en Stoere clinic
Komend weekend zijn de kangoeroeinstuif en de stoere clinic. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar willen we graag kennis laten maken met korfbal bij de Kangoeroes. een erge leuke, leerzame en sportieve manier om met sporten te beginnen. Daarnaast voor Valto uiteraard ook belangrijk om de aanwas van jonge talenten die vanaf 6 jaar in de F-jeugd kunnen beginnen. En er iets niets beter dan leren samenspelen, balgevoeg en andere vaardigheden te ontwikkelen op een leuke en speelse manier.

De stoere clinic is er vooral voor jongens, maar zeker niet alleen voor hen. Ook meiden zijn welkom, als ze een jongen meenemen. Eén van de unieke kenmerken van korfbal is het gemengde karakter en dat willen we graag op peil houden. In sommige lichtingen is deze verhouding wat scheef en daarom schenken we hier op deze manier extra aandacht aan. En om aan te geven dat korfbal echt een stoere sport is, vragen we aan de jonge jeugd: durf jij het aan? Je leert in deze clinic toffe moves en tricks. En weet jij een vriendje, neefje, broertje of kennis die het wel aandurft, neem hem dan mee! Als hij na de clinic besluit lid te worden, dan krijgen jullie allebei een mooie korfbal.

Oude ballen te koop
Korfballen slijten en er komt een moment dat een bal niet goed genoeg meer is om er mee te trainen of te spelen. Maar weggooien is zonde en voor thuis zouden ze nog prima gebruikt kunnen worden om te oefenen, dus we hebben besloten om ze tegen een klein prijsje van de hand te doen. Ze zijn vanaf deze week te verkrijgen in de webshop. Doe er je voordeel mee. Hoe meer iemand met een bal bezig is, hoe beter.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.