Speelronde 1 – Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het blijft vreemd, twee verschillende veldcompetities in één seizoen, maar er moeten het er maar mee doen. En als de bond dan ook de wedstrijden van de Ereklasse-teams verzet in verband met de play-offs, dan is de gekheid compleet. Het resulteerde zaterdag in een wedstrijd van Valto 2 met Valto 1 op de bank, waarbij de spelers allemaal mochten invallen, omdat we nog niet over de helft van de competitie zijn.

Overigens zijn die play-offs tot nu toe het kijken waard. In de Korfbal League 2 maakten de nummers 1 tot en met 4 van de competitie het wel heel spannend. Zij moesten allemaal een derde wedstrijd spelen, waarbij de eerste twee soms ook echt spannend waren en zeker de derde wedstrijd werden spannende potjes met verrassende winnaars, namelijk de nummers 3 en 4 van de regulieren competitie: TOP en Unitas. Deze twee stonden dan ook afgerlopen zaterdag in de Korfbal League 2 finale, de nieuwe Hoofklassefinale zeg maar, waarbij in de laatste seconde, met een buzzerbeater, Unitas (de nummer 4 dus) won en rechtstreeks promoveert naar de Korfbal League.

De verliezer van deze finale speelt nu de play-downs tegen KCC (vorig jaar bij Valto in de veldcompetitie in de poule) en dus weer 2 of 3 wedstrijden voor hen. Daarnaast staan na 2 play-off-rondes zowel PKC als DVO in de Korfbal League finale, hetzelfde affiche als vorig jaar. Ook het kijken waard, want het kan zomaar weer een verrassende winnaar opleveren.

Bij de A-jeugd staan Fortuna A1 van Laurens uit Valto 1 en DVO A1 tegenover elkaar in de finale in Ahoy. Succes voor hen en ook het kijken waard!

Hemelvaartsdag
Tradities zijn er om gebroken te worden heb ik wel eens gehoord. Zo voelt het wel een beetje bij Hemelvaartsdag. Want in plaats van dat we als vereniging naar het VEO-toernooi gaan, organiseren we nu clinics gegeven door de selectie met daarna een mixtoernooi inclusief stormbaan. Dat wordt een ontzettend leuke ochtend, dus zet hem vast in je agenda. Een inschrijfmogelijkheid volgt snel!

Volgend seizoen, opzeggen en meetrainen
We hebben van bijna iedereen de enquête binnen, dank daarvoor. Dat helpt ons om een inschatting te maken voor volgend seizoen en uiteraard proberen we rekening te houden met wat jullie erin hebben aangegeven. De enquête staat inmiddels dicht en we gaan ermee aan de slag!

Leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, dienen dat vóór 1 mei te doen. Vanaf dat moment gaan we als TC de indelingen maken van de teams. Afmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetraininen op 25 mei en 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 6 mei
  2. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.