Speelronde 13, over kampioenschappen en geschiedenis schrijven

De speelronde van afgelopen zaterdag was er weer eentje die je vaker wil zien. Prima temperatuur, lekker windje, zon en volle velden. Een paar mega-uitslagen bij de E in ons voordeel die ik toevallig tegelijk kon zien. Verder een winnende A1 en heel veel meer heb ik niet kunnen zien, want op naar de wedstrijd van Valto 2, dat kampioen kon worden. Overigens werd Valto 6 vandaag kampioen in hun poule en ook Valto F1, C3 en C4 werden kampioen. Valto E4 was al kampioen en er kunnen er nog een aantal volgen.

Valto 2
Het was het weekend van de waarheid voor Valto 2. De eerste kans om kampioen te worden. Want 3 punten voor. Bij winst niet meer in te halen. Bij verlies wacht een clash met de nummer twee. Dat moest vermeden worden. Dus extra druk op vandaag. Vol goede moed, een lekker zonnetje en een goed gevulde bank ging het tweede de strijd aan.

Een strijd die geen spannende strijd werd. En dat was vooral de klasse van de Valto-spelers. Zij schoten werkelijk uit de startblokken en via 1-1 en 2-2, stond het binnen no-time 2-8. Bij rust stond het 5-10. In de tweede helft deed Valto de eerste helft nog eens dunnetjes over en wist het met 11-20 te winnen in en bij Nieuwerkerk. Het eerste matchpoint dus meteen verzilverd. En dat is knap. Na het teleurstellende einde van het zaalseizoen, heeft Valto 2 zich herpakt op een bewonderenswaardige manier.

Door verder te gaan, waar het was gebleven. Namelijk het winnen van wedstrijden en het behouden van de koppositie. Want die hadden ze vanaf speelronde 1 al in handen. Eerst gezamenlijk, daarna even niet en daarna weer wel en alleen. En dat smaakte naar meer en het werd meer! Het werd een kampioenschap. Met bijbehorende promotie. Voor het eerst in de geschiedenis promoveert Valto 2 naar de reserve hoofdklasse! Een bijzonder moment dus. Een mijlpaal. En dat moet worden gevierd. Volgende week. Na de laatste thuiswedstrijd, na de dagschotel, na de loterij. Kom ook, het belooft een mooie avond te worden.


Meer foto’s zien? Kijk op https://photos.app.goo.gl/QHHbFGp4oykht6ScA.

Valto 3
Over volgende week gesproken, dan kan ook Valto 3 kampioen worden én promoveren. Dit weekend won het derde met 7-12 van Korbis, waar het eerder nog tegen gelijkspeelde. Een zakelijke zege werd er al ergens geroepen, maar dat maakt niet uit, het was tegen één van de twee directe concurrenten. Goed gedaan dus en nu volgende week, net als in de zaal, tegen KOAG 4. Om 12.30 uur. Thuis. Kom dus kijken! Ook dit kan een historische promotie worden, want volgens mijn informatie speelde Valto 3 niet eerder twee keer reserve tweede klasse (veld en zaal). Mogelijk dus volgend seizoen.

Indelingen
En over het volgende seizoen gesproken, het is weer tijd voor de indelingen. Deze week die van de jeugd, volgende week die van de senioren. Vanaf volgende week gaan we ook trainen in deze samenstelling, één keer per week. Het schema voor 3 weken (20 juni tm 7 juli):

Dinsdag

  • 17:00 uur F
  • 17:00 uur E
  • 18:00 uur D
  • 19:00 uur A1/2/3

Donderdag

  • 18:00 uur C
  • 19:00 uur B
  • 20:00 uur A1/2

Lees de inleiding goed die voor de indeling is geschreven. Hierin leg ik zo goed mogelijk uit, hoe we er toe zijn gekomen. Kort gezegd: we delen in op allerlei verschillende factoren en doen dat in nauw overleg met de coördinatoren, de trainers en de coaches. Laat het op je inwerken en geef de nieuwe teams een kans, als je niet meteen overtuigd bent. Heb je een vraag, mag je die altijd stellen.

Het NK Beachkorfbal Outdoor
Zondag 21 augustus 2022 is The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren. Het beachkorfbaltoernooi start rond 11.00 uur en eindigt uiterlijk om 17.00 uur. Vanuit Valto gaan er iedere zomer wel een aantal teams naar dit leuke evenement toe. Wil jij ook met jouw team? Geef dat dan door via tc@ckv-valto.nl. Wij regelen dan de inschrijving voor jullie!

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Foto’s: Arie Dijkstra
Meer foto’s zien? Kijk op https://photos.app.goo.gl/QHHbFGp4oykht6ScA.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.