Speelronde 2 – Exclusief voor Valto 1 en A1

Een uitgestelde speelronde 2 voor de ereklasse en de hoofdklasse A-jeugd in verband met de play-offs en korfbalfinale van het afgelopen veldseizoen. De A1 mocht al vroeg afreizen naar Bennekom, om daar tegen de landskampioen DVO A1 te spelen. Onze toppers uit de junioren, die de avond ervoor nog hadden geholpen met de bardiensten in de feesttent (waarvoor dank!), namen brutaal een 0-1 voorsprong en ook bij 1-2 en 2-4 ging het heel goed, met prima spel naar ik heb begrepen. Helaas is DVO A1 niet voor niets Nederlands kampioen en werd het verschil teruggebracht naar een gelijkspel en stond het bij rust 10-5. Met uiteindelijk 17-9 op het scorebord was er wel een verlies, maar eentje met opgeheven hoofd.

Gelukkig was het team op tijd terug om nog te kijken bij de oefenwedstrijd van Valto 2 tegen Valto 3, een vermakelijk wedstrijd die een tijd lang gelijk opging en dus voor de neutrale toeschouwer het kijken waard was. Hoewel het tweede uiteindelijk aan het langste eind trok (18-13) is het toch goed om te zien dat het derde lang kon bijblijven en dus de aansluiting vindt.

Wat vroeger dan anders in verband met de 4 mei herdenkingen, speelde Valto 1 deze zaterdag tegen Nieuwerkerk 1. Waar er in de zaal nog gelijk werd gespeeld en verloren, was ons eerste deze dag heer en meester en won het met een overtuigende 19-11, waardoor zij zich op de ranglijst terugvinden op de tweede plaats achter, wederom, DeetosSnel/QLS 1. Alle kans nog op behoud in de ereklasse dus.

Voor de wedstrijd hebben we speler van Valto 1 Jasper van der Eijk gefeliciteerd met het behalen van het Wereldkampioenschap Beachkorfbal in Thailand vorige week. Namens de gehele vereniging nogmaals van harte gefeliciteerd Jasper. Een mooi resultaat van een mooi traject uitkomend voor Nederland! Terugkijken kan hier.

Schoolkorfbal
Woensdag 29 mei is er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. We organiseren dit om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL! Het toernooi is voor de groepen 3, 4, 5 en 6 en vindt plaats op ons veld en begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op via het formulier onderaan deze uitnodiging. Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. LET OP! Per team mogen er maximaal twee spelende leden van Valto tegelijk in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team en laat het weten als je een voorkeur hebt voor een shirtkleur. Het zou fijn zijn als je zelf voor een begeleider zorgt. Denk aan een ouder of een grote broer /zus! Lukt dit niet, dan zullen wij hiervoor zorgen.

Wil je graag meedoen, maar lukt het niet om een team samen te stellen, dan kun je je ook individueel opgeven onderaan deze pagina. Tot en met uiterlijk vrijdag 17 mei kun je je inschrijven.

Hemelvaartsdag
Tradities zijn er om gebroken te worden heb ik wel eens gehoord. Zo voelt het wel een beetje bij Hemelvaartsdag. Want in plaats van dat we als vereniging naar het VEO-toernooi gaan, organiseren we nu clinics gegeven door de selectie met daarna een mixtoernooi inclusief stormbaan. Dat wordt een ontzettend leuke ochtend, dus meld je nu aan via het formulier.

Volgend seizoen
Leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, hadden dat vóór 1 mei moeten doorgeven. Vanaf deze week gaan we als TC de indelingen maken van de teams. Afmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei en 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Het nieuwe jaarschema staat ook online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat erin. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De laatste avond (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden is maandag 10 juni.

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.