Speelronde 3 – Einde van de vakantie

Afgelopen week was het nog volop vakantie met nog enkele vakantiegangers, echter zaterdag werd er toch weer gespeeld en dat in een heerlijk weertje met veel zon en soms ook echt hoge temperaturen op het kunstgras.

De donderdag daarvoor was er de activiteitenochtend voor de jeugd, ook al met zo’n lekker weertje, hoewel de selectie daar misschien anders over dacht, in de volle zon om 9.00 uur ’s ochtends. Wellicht heeft het geholpen bij het gelijke spel van Valto 2 en de overwinning van Valto 1.

Het was ook de selectie die de clinics gaf aan de jeugd die in grote getalen aangemeld was en was gekomen. Een keer een andere trainer, andere oefeningen en de meekijkende trainers/coaches van de selectie: Mark en Thomas. Mooi om te zien om het hele veld vol te zien staan met een groot deel van onze jeugdleden.

En terwijl de selectie zich richting de strandopening begaf, werd er in gemixte teams een toernooitje afgewerkt met als extra onderdeel de stormbaan en als afsluiter pannenkoeken eten, die door verschillende ouders waren gebakken (waarvoor dank!). Een hele leuke ochtend waarbij ik de selectie en alle andere vrijwilligers bedank voor hun inzet!

Schoolkorfbal
Woensdag 29 mei is er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. We organiseren dit om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL! Het toernooi is voor de groepen 3, 4, 5 en 6 en vindt plaats op ons veld en begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op via het formulier onderaan deze uitnodiging. Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. LET OP! Per team mogen er maximaal twee spelende leden van Valto tegelijk in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team en laat het weten als je een voorkeur hebt voor een shirtkleur. Het zou fijn zijn als je zelf voor een begeleider zorgt. Denk aan een ouder of een grote broer /zus! Lukt dit niet, dan zullen wij hiervoor zorgen.

Wil je graag meedoen, maar lukt het niet om een team samen te stellen, dan kun je je ook individueel opgeven onderaan deze pagina. Tot en met uiterlijk vrijdag 17 mei kun je je inschrijven.

Kangoeroes
Afgelopen zaterdag was er dan de eerste training voor de Kangoeroes na de AdFysio Giga Kangoeroedag en dat hebben we gemerkt. Een mooie, grote groep die onder leiding van Lysanne en Luna verschillende spellen en oefeningen afwerkte. Het weer speelde ook hier natuurlijk mee en naast de training hebben de nieuwelingen ook de sfeer die op de club hangt op zo’n zaterdag kunnen proeven.

Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei, 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Volgend seizoen
Als TC zijn we inmiddels druk bezig met het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen met ook een nieuw gezicht. Twan Korteland gaat onze commissie namelijk verlaten en Rianca Aarts neemt zijn plek in. Zij loopt nu al mee met Twan om ervaring op te doen en omdat het nu vooral over volgend seizoen gaat, ook om mee te denken. Twan, alvast bedankt! En Rianca, fijn dat je dit wil doen en welkom in de TC!

Het nieuwe jaarschema staat ook online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat erin. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De laatste avond (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden is maandag 10 juni.

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.