Speelronde 3 zaal, de 4-punten-weekendjes

Het is de laatste weken raak bij de selectie. De eerste twee speelronden in de zaal wonnen zowel het eerste als het tweede van Valto, waarbij we dan de mooie term 4-punten-weekend gebruiken. Ook deze week was het weer raak, Fortis 1 en 2 kwamen er niet echt aan te pas en zowel Valto 1 als 2 pakten de punten.

Maar je kunt ook andere koppeltjes maken, zoals Valto 3 en 4. Ook zij pakten beide de winst en dus daar ook een 4-punten-weekend. De A1 en A2 deden hetzelfde en ook de B1 en de B2. Bij de C1 en C2 was het beide helaas niet gegund, bij de D1/D2 en E1/E2 evenmin. De F1 had geen koppeltje, de F2 was vrij. Ik zag verder nog een nipte overwinning van de D2, een mooie 10-6 van de D4 en de B3 maakte er een efficiënte wedstrijd van en nam met 2-4 genoegen, maar ook de punten mee naar huis.

Deze week alweer de laatste speelronde voor de Kerstdagen voor de meeste teams. Alleen de B1, C1, D1 en D4 spelen nog op de 24e en we hebben natuurlijk de jongensclinic. Daar mogen de spelers van de E, D en C aan meedoen en het zou mooi zijn als jullie een klasgenootje meenemen, of een broer(tje), een neef(je) en een vriendje. Want zeg nou zelf, korfballen met meisjes én jongens is toch het leukste dat er is?

Welke stoere mannen willen helpen bij de stoere jongensclinic?
Op zaterdag 24 december willen we van 11 tot 12 uur een jongensclinic organiseren in Vreeloo. Doel is, je raadt het al, het aantrekken van meer jongens omdat we daar over alle jeugdleeftijden een tekort aan hebben. En korfballen is wel zo leuk met meisjes én jongens!

Het idee is om alle jongens van de D en de E uit te nodigen en te stimuleren een vriendje mee te nemen. Meiden zijn ook welkom, mits ze een jongen meenemen 😉. Het is een vrijwel korfballoze zaterdag (B1, C1, D1 en D4 spelen), dus veel spelers kunnen aanhaken.

Wil jij helpen deze clinic te geven? Meld je dan aan bij Jan Jaap of Thom.  Het zou echt ontzettend tof zijn als we hiermee de aantallen jongens en meisjes weer wat meer gelijk kunnen trekken!

Trainingen en trainen geven
Vooralsnog heeft ieder jeugdteam nu trainers, maar gezien de krapte zou het echt top zijn als er meer trainers zijn, die af en toe eens kunnen invallen. Lijkt het je wat om dat te doen, dan kan dat bij ondergetekende. Zou je een team willen coachen? Ook prima, laat het weten!

Wedstrijden en invallen of reserve zitten
Ook in de zaal hebben we weer te maken met team die niet heel ruim ingedeeld zijn. Het voordeel is dat iedereen veel aan spelen toekomt. Het nadeel is echter ook dat er bij blessures al vrij snel invallers en reserves nodig zijn. Zowel bij de jeugd als in de senioren kun je de vraag verwachten om mee te gaan met een ander team. Bedenk dan dat het fijn zou zijn als ook jouw team compleet kan spelen met invallers en reserves. Als we elkaar allemaal helpen, dan kunnen alle wedstrijden met complete teams gespeeld worden.

Te gast in de sporthallen
Nu we weer in de zaal spelen, moeten we ons realiseren dat we te gast zijn in de hallen waar we trainen en spelen. Dat betekent onder andere:

 • dat je je netjes gedraagt
 • dat je niet in een donkere hal gaat spelen en ook niet in de berging
 • dat je de spullen netjes opruimt na gebruik
 • dat je alle ballen terug doet in de ballenkarren en deze op slot doet
 • dat je missende ballen opzoekt en alsnog in de ballenkarren doet
 • dat je de kasten op slot doet, alsook het sleutelkastje
 • dat je afval meeneemt naar de kantine en het daar in een prullenbak doet
 • dat je de kleedkamers schoon en heel houdt en ook daar je afval in de prullenbak doet

Mocht je de hal onverhoopt niet schoon aantreffen, dan mag je dat aan mij of MarleenS laten weten. Wij geven dat centraal door. Te denken valt dan aan:

 • een vieze of gladde vloer
 • een rommelige berging
 • afval in de hal of in de kleedkamer

Op die manier weten wij dat het al zo was bij binnenkomst en kunnen we er melding van maken. Samen zorgen we er voor dat we een prima tijd gaan beleven in de zaal!

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.