Speelronde 4 veld, scheidsrechters in het zonnetje

De vierde ronde alweer. Een mooi resultaat voor Valto 1, dat won bij de directe concurrent Excelsior en nu alleen aan kop gaat in de Overgangsklasse. En een hart onder de riem voor Valto 2, dat slechts met één punt verloor bij koploper Sporting Delta en dat in de Reserve Hoofdklasse. Dit biedt zeker perspectief op handhaving wat een prima prestatie zou zijn.

In de overige wedstrijdsport waren er wisselende resultaten. Valto 3 dat gelijkspeelde en merkt dat de Reserve tweede klasse een stapje hoger is vorig seizoen. Ook hier is nog alles mogelijk. Valto A1 en A2 boekten alweer een overwinning, waarbij de A1 de koppositie verstevigde en de A2 op weg is naar een veelbelovend seizoen.

Komende week weer veel succes gewenst allemaal!

Trainen en coachen

Afgelopen week was er de clinic “Training geven: de basics“, waarin ‘onze’ Maarten uitleg gaf aan de jonge jeugdtrainers waar ze op moeten letten bij het trainen geven. Niet alleen de oefeningen zijn belangrijk, maar ook de het enthousiasmeren, omgaan met vragen en opmerkingen of met weerstand. Maar ook hoe je naar het niveau kijkt en hoe een oefening loopt. Kortom, best lastig voor iemand die nog niet zo lang trainen geeft.

En dus een basics training. Train de trainer. Daarmee proberen we ook op andere manieren de leden die trainen geven de mogelijkheid te geven zich te verbeteren. En dat is weer goed voor de spelers en hun ontwikkeling. We proberen dus zoveel mogelijk leden een training te laten verzorgen. Dat is goed voor hun eigen ontwikkeling, niet alleen op korfbalgebied, maar zeker ook op andere vlakken. Het staan voor een groep, het uitleggen van oefeningen, het zien en bijsturen, aanwijzingen geven en kinderen enthousiast houden en verbeteren.

Wil je meer leren over het geven van een training? Dan kun je de KT2 cursus doen. Vele Valto-leden zijn je al voorgegaan en het geeft je meer basis voor je vaardigheden en wie weer een stap naar KT3. Het mooie is dat Valto deze betaalt, dus meld je aan bij mij en ik zal de aanmeldingen doen bij de bond.

Scheidsrechters

Deze week is het de week van de scheidsrechter. Dat betekent dat er door alle teams een presentie kan worden gegeven voorafgaand aan de wedstrijd die je speelt aanstaande zaterdag 8 oktober. Mocht je een leuke foto kunnen nemen, dan is dat natuurlijk heel leuk en je mag hem opsturen naar socialmedia@ckv-valto.nl, dan plaatst het media team de foto op de social media kanalen.

Het is voor sommigen soms lastig om te onthouden wanneer je ook al weer moet fluiten, daarom worden er iedere week mailtjes gestuurd met wie er de week er op moet fluiten. Ook een SMS een dag van te voren. Nu is dat laatste de afgelopen week niet gebeurd, waardoor er twee wedstrijden zonder scheidsrechter zaten. Gelukkig werd dit snel opgelost en voor de komende weken is het SMS-euvel gefixt en krijgt iedereen als het goed is weer een herinnering.

Kun je nu zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd. Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden.

Eén voordeel van deze week fluiten is dat je waarschijnlijke een leuk cadeautje krijgt!

Teamouders

  • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen. Er zijn al een aantal ouders die zich hebben aangemeld, heel fijn!
  • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
  • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport

Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.