Speelronde 6 – Voor de meeste teams is het Kerstvakantie

Volgende week is er nog een kleine speelronde, waarin een aantal teams actief is. Allemaal uit. Voor Valto 6, A3, B2, D4 en E4 veel succes nog even in de laatste wedstrijd van het jaar.

Afgelopen weekend was het nog een volle ronde, met wisselende resultaten. En uitslagen die redelijk dicht bij elkaar lagen. Verderop in de Bijblijver de stukjes van de meeste wedstrijden op een rij.

Verder zijn we bezig met ontwikkeling en vooruitkijken bij de jonge jeugdteams. De E3, E5 en F1 hadden zaterdag een mixtoernooitje. Voor de F1 was dat een hele stap, maar kunnen hierdoor wel alvast wennen aan de E, waar ze het volgende seizoen gaan spelen. De oudere spelers van de E1/E2 gaan dinsdag een oefenwedstrijd spelen als D-team tegen de D2, ook alvast om verder te ontwikkelen. En ook vanuit de Kangoeroes wordt al gekeken naar de F. Kortom, goed bezig allemaal!

Na de jaarwisseling, aan het einde van de Kerstvakantie hebben we de clinics voor de jeugd door de selectietrainers en -spelers. Geef je nog op, zie hieronder voor meer info. Voor een aantal teams is er een oefenwedstrijd en voor een enkel team is er een competitiewedstrijd, dat zijn de A3, de B2 en de E5.

Clinics door de selectie voor de D/E en B/C
Op zaterdag 6 januari is er bijna geen competitie (alleen de A3, B2 en E5 spelen competitie), maar dan zijn er wel clinics van de selectie voor de jeugd. Van 10 tot 11 uur mogen de D- en E-jeugd meedoen en van 11 tot 12 uur de B- en C-jeugd. De clinics worden gegeven door de trainers én enkele spelers van de selectie. De B1 speelt nog een oefenwedstrijd, maar zou in principe wel mee kunnen doen.

Wordt nóg beter en leer van de bester trainers en spelers van Valto! Geef je snel op via deze link: https://ckv-valto.nl/evenementen/clinic-van-de-selectie/.

Korfbal Challenge
Van 27 tot en met 30 december is er weer de jaarlijkse Korfbal Challenge. De Korfbal Challenge heeft als doel om ontwikkeling en talent binnen onze sport een podium geven. Daarmee staat de Challenge voor de toekomst van korfbal. Zo spelen overdag onze grootste talenten uit heel Nederland om gewilde plekken in de nationale selecties. De avond vormt traditioneel het podium voor ambitieuze teams uit binnen- en buitenland.

Waarschijnlijk nemen twee van onze leden ook nemen deel met hun RTC-team. Sanne Rijsdijk speelt bij RTC U19, zij is al geselecteerd en Isis Groen speelt hopelijk bij RTC U15, die selectie wordt nog bekend gemaakt. Heel veel succes op de Challenge! De nieuwe selecties starten in januari, daarover lees je hieronder meer.

Wil jij ook naar de Korfbal Challenge om onze clubgenoten aan te moedigen of andere topteams te zien spelen? Kijk dan hier voor meer informatie en tickets: https://www.korfbal.nl/korfbalchallenge/.

Trainersbijeenkomst
De volgende bijeenkomst is op 8 januari, zorg dat ook deze in je agenda staat. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Voor iedere trainer is er nu een account aangemaakt in TeamTV, daarmee kun je ook bij de voorbeeldoefeningen van Spelenderwijs Verbeteren. Daar wordt per oefening uitgelegd hoe het werkt, maar ook wat je kunt doen om het eenvoudiger of juist moeilijker te maken. Dit wordt in tekst gedaan, maar ook in video, waardoor je prima inspiratie kunt opdoen en de oefeningen goed te volgen zijn.

Heb je toch nog geen login of een uitnodiging? Geef dit dan aan bij Bart.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.