Speelronde 8 – Belangrijke wedstrijden op komst

Mooi nieuws de afgelopen week. Mark en Thomas blijven nog zeker een seizoen bij Valto als trainer/coach van Valto 1. Hier zijn we als TC er blij mee, vooral al we kijken naar hoe de samenwerking met ons, de spelers en de staf is geweest tot nu toe, de ontwikkeling en resultaten en ook hoe ze passen binnen de vereniging. Ook Maarten en Maaike blijven nog een seizoen de A1 trainen en coachen en hierbij gelden zo’n beetje dezelfde argumenten, waarbij de groep spelers uiteraard meer wisselt, maar waarbij de uitdaging is om ze in een paar jaar klaar te maken voor de selectie. En dat lukt goed zien we. Zie verder het persbericht op de site en in de Bijblijver voor het complete verhaal en de reacties van de trainers.

Richard bedankt!
In het bijzonder ook aandacht voor Richard. We nemen na dit seizoen afscheid van elkaar in goed overleg en met de intentie om er nog een mooi seizoen van te maken, met kansen op promotie in de zaal en wie weet wat er mogelijk is op het veld. Ik herhaal hier graag nog wat ik al in het persbericht heb gezet: “Tenslotte wil ik Richard bedanken voor zijn bijdrage aan onze ambities. Onder zijn leiding is Valto 2 gepromoveerd naar de reserve hoofdklasse, een unieke prestatie, het hoogste niveau dat ons tweede ooit heeft gespeeld. Zijn fanatisme en passie voor korfbal zullen we hier niet snel vergeten. Hij paste perfect bij de groep en ik wens hem alle succes voor de toekomst.”. Hier is niets aan gelogen en ik denk dat ik dit namens de gehele vereniging schrijf. Dit betekent trouwens ook dat we op zoek zijn naar een nieuwe trainer voor Valto 2. De lijnen zijn geopend. Zie ook de vacature op de website en in de Bijblijver.

Belangrijke en spannende week
Voor de selectie staat er een belangrijke week voor de deur. Door de nipte, maar zeer verdiende en verdienstelijke overwinningen afgelopen zaterdag tegen Sporting Delta (het terugkijken waard), is het voor Valto 1 zaak om komend weekend van De Meervogels te winnen en zodoende de tweede plaats te behouden in de hoofdklasse. Een meer dan prima prestatie tot nu toe als promovendus. Voor Valto 2 is het erop of eronder. De tweede plaats is mooi, maar niet genoeg. Zaterdag moet er van Oranje Wit worden gewonnen met minimaal 5 punten verschil om zo de eerste plaats te bemachtigen en het kampioenschap in het vizier te houden. Ik roep daarom iedereen op om hierbij te zijn. Zorg dat je om 17.00 uur in de zaal op de tribune zit en moedig ze aan!

Westlandse Sportprijzen
Vergeet ik nog bijna het toetje dat mogelijk op donderdag kan worden ontvangen. Valto 1 kan na het beste seizoen ooit, met twee kampioenschappen, de Westlandse Sportprijs voor het beste sportteam winnen. Tijdens het Westlands Sportgala worden deze en andere prijzen uitgereikt. Kaarten zijn niet meer te krijgen, maar het wordt live uitgezonden, donderdagavond vanaf 20.00 uur op WOS TV.

RTC voorspeelwedstrijden
Maandag 22 januari spelen Stacey en Luna uit de C1 hun voorspeelwedstrijden voor RTC West U15. Mocht je willen kijken hoe ze het doen, dan kun je terecht in de Topsporthal in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag vanaf 19.00 uur. Succes!

Maandag 29 januari spelen Isis, Jonne en Frenk uit de B1 de 2e selectiewedstrijden voor RTC West U17. Eventueel spelen Stacey en Luna dan ook hun 2e wedstrijd. Mocht je willen kijken hoe ze het doen, dan kun je terecht in de Topsporthal in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag vanaf 19.00 uur (U15) en 20.30 uur (U17). Succes allemaal!

En maandag 5 februari speelt Sanne uit de A1 haar 1e selectiewedstrijd voor RTC West U19. Zij mag als huidige RTC-lid de eerste ronde overslaan. Mocht je willen kijken hoe zij het doet, dan kun je terecht in de Topsporthal in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag vanaf 20.30 uur. Succes Sanne!

Scheidsrechters
Halverwege de competitie moet ik zeggen dat het niet onverdienstelijk gaat op het gebied van de arbitrage. Bij de jeugdwedstrijden geen noemenswaardige dingen, over het algemeen gaat het goed! De jurytafels zijn ook iedere week weer gevuld met voorzitters, schotklok- en scorebordbedieners. En ook het fluiten van bondswedstrijden buiten en binnen de vereniging gaat de goede kant op. Gerard is in opleiding en Jan, Pierre, Michael, Thijs, Petra, Max en Thom fluiten zo hun wedstrijden. Heel fijn! Op naar een mooie eindstand, zonder punten in mindering en nog beter, zonder boete!

Trainersbijeenkomsten
De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

 

  1. Maandag 11 maart
  2. Maandag 6 mei
  3. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.