Speelronde x + 6, de spanning begint te stijgen

Afgelopen week waren er toch ineens een behoorlijk aantal coronagevallen en daarin doen we mee met de landelijke trend zo na de voorjaarsvakantie. Dat zorgde voor het verzetten van een aantal wedstrijden, wat waarschijnlijk niet de laatste keer zal zijn, hoewel het einde van de competitie toch langzaam in zicht komt.

En dat laatste zorgt voor de nodige blikken naar de stand. Vooral bij de wedstrijdsport begin het er langzaam om te spannen. Valto 1 is veilig in de huidige klasse en dient nog één van de twee wedstrijden die resteren te winnen om op te gaan in de play-offs voor promotie. Voor Valto 2 is het zaak om de aansluiting te behouden en zich veilig te spelen. Daar is nog van alles mogelijk.

Valto 3 heeft na de overwinning van afgelopen zaterdag goede papieren om in de play-offs te strijden voor promotie, Valto 4 daarentegen is naarstig op zoek naar de eerste punten. Daar heeft Valto 5 geen moeite mee. Hoewel promotie daar vanzelf gaat, is het wel fijn om te laten zien wat je in huis hebt.

Valto A1 is in een zware poule ingedeeld, heeft veel last van zieken en blessuregevallen en staat nog zonder punten halverwege. Toch moeten we daar de positieve kanten van inzien. Spelers van de B1 die invallen kunnen vast wennen aan het fysiek en het spel en dat doen zien niet verkeerd. Zij worden aangestuurd door de spelers van de A1 en op die leeftijd is dat moeilijker dan je denkt. Daardoor wordt er heel veel geleerd en dat is zeker terug te zien, waarbij ook zij weer worden ingezet bij de seniorenselectie en het daar niet onverdienstelijk doen. Dat is de winst van de eerste helft van het seizoen. Nu is het zaak om te spelen voor behoud in de zaal, om daarna op het veld te bekijken wat er nog mogelijk is en te blijven leren.

De A2 doet prima mee in de tweede klasse met een mooie tweede plaats en dus kans op behoud en wie weet wat er nog mogelijk is. Valto B1 doet het ook prima, staan ook tweede (gedeeld eerste) in hun poule van vier in de hoofdklasse. De C1 tenslotte heeft ook een poule van vier, speelt ook hoofdklasse en staat ook tweede, maar dan een gedeelde tweede plaats. Daar is nog van alles mogelijk.

We kunnen dus zeggen dat er mooie en drukke play-offs-weekenden aan kunnen komen. Dat zijn voor ons de zaterdagen van 9 april (merendeel thuis) en 16 april (merendeel uit). Uiterst vervelend is het dat op deze laatste zaterdag ook de hoofdklassefinale wordt gespeeld voor rechtstreekste promotie naar de Korfbal League en de Korfbal League finale zelf in Ahoy om het Nederlands Kampioenschap. Ik weet nog niet hoe het dagprogramma er uit gaat zien, behalve dat er ook buiten alweer geoefend wordt, maar houdt deze zaterdagen vrij en kom vooral onze teams zoveel mogelijk steunen.

Weer een fijne week gewenst, blijf voorzichtig bij klachten en succes bij de trainingen en wedstrijden komende zaterdag!

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.