Van de regen in de drup

Van 20 graden twee weken terug naar sneeuw in de afgelopen week. Het kan verkeren. Zaterdag begon het droog en eindigde het in regen. De temperatuur en wind maakte het soms vooral bikkelweer, vooral voor de trainers en filmers. Onze dank is dan ook weer groot, want wat is het toch fijn dat we gewoon door kunnen gaan met trainingen en mix en onderlinge wedstrijden.

Ook deze week staan er weer genoeg op het programma, zie hieronder. En, óók heel leuk: de Kangoeroe-instuif op zaterdag. Een aantal Kangoeroes stroomt al door naar de F en dus is het leuk om te zien dat Maaike en Lisanne weer nieuwe kinderen mogen ontvangen. Bekijk ook nog even het filmpje onderaan dit stukje!

Programma

Nog even een update van het programma voor de komende weken, qua onderlinge wedstrijden en mix-toernooitjes.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

Hoewel de cijfers nog niet echt hoop geven, is de TC ook al bezig met de rest van het seizoen. Wel of geen competitie? Wat doen we als die er niet meer komt en wat als deze wel doorgaat? Daarnaast gaan we ook de periode in van voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ook dat hangt af van hoe we de planning voor ons zien. Omdat we zeker nog kansen zien om wedstrijden te spelen, ook al is dat pas in mei of juni, willen we iedereen de kans geven om daar van te genieten en daardoor stellen we de uiterste afmelddatum in op 13 juni. Het seizoen loopt nu eenmaal niet zoals verwacht en we geven iedereen daarom de ruimte.

Nog geen versoepelingen in de persconferentie van dinsdag voor 21 april, wellicht wel vanaf 28 april. We houden dit als TC in de gaten en zodra er meer kan, bekijken we wat dat voor ons betekent.

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

  • Het doorvoeren en monitoren van het TC-beleid voor deze groep spelers en teams.
  • Het soepel laten verlopen van de competitie voor alle C- en D-teams, bijvoorbeeld het af en toe verzetten van wedstrijden, het meedenken bij afmeldingen voor het rondkrijgen van de teams bij wedstrijden.
  • Het begeleiden van coaches en trainers waar nodig.
  • Het aanwezig zijn bij enkele trainingen en wedstrijden gedurende het seizoen om te kijken hoe het loopt en zichtbaar aanspreekpunt te zijn voor coaches, trainers, maar ook spelers en ouders.
  • Het volgen van de ontwikkeling van individuele spelers en teams.
  • Het coördineren van de teamindelingen voor nieuwe seizoen en beschikbaar zijn voor gesprekken met jeugd en ouders over het resultaat van de indeling, samen met een ander TC-lid.
  • Het opvangen en welkom heten van nieuwe jeugdleden in deze lichting.
  • Daarnaast bepaal je mede het algemene TC-beleid, denk je mee in overleggen die we maandelijks hebben, zo’n 10 keer per jaar. Af en toe zijn er ook webinars waar je aan kunt deelnemen om nieuwe inzichten te krijgen of de kennis van het moderne korfbal uit te breiden.

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Kom jij ook een keer meedoen bij de Kangoeroes?

Wij zijn de Kangoeroes! Doe jij ook een keertje mee? We mikken, spingen, schieten én scoren. We vangen, gooien en werken heel goed samen. En alles doen we spelenderwijs. Ben jij tussen de 4 en de 6 jaar, dan kun je ook een keertje mee komen doen. Tot snel! Meedoen kan altijd om een keertje uit te proberen. Op zaterdag tussen 10:00 en 10:45 uur op het veld bij Valto op het sportpark in De Lier. Kijk voor meer informatie op https://ckv-valto.nl/teams/valto-kangoeroes.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt, we zouden het leuk vinden als je deze deelt met vrienden en familie waarvan de kindereb tussen de 4 en 6 jaar oud zijn.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.