Weer of geen weer, we zijn er weer voor gegaan!

Het is en blijft lastig. Coronamaatregelen zorgen er voor dat we weinig speelruimte hebben. Aan de ene kant gelukkig dat we nog iets kunnen doen, want bewegen en leeftijdsgenoten zien is belangrijk. Aan de andere kant zijn de scholen dicht, moeten ons echt goed aan de regels houden en gooit het weer (in geval van dit weekend sneeuw) soms roet in het eten.

Maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Met de senioren door de weeks in de avond is het fris, maar zeker niet te koud na een goede warming-up. Het is fijn en lekker om te blijven bewegen. Dat kan dus op de velden, maar ook thuis. Lopen, hardlopen, oefeningen doen met Fit & Fun op maandagavond of iedere dag met behulp van Korfbalfit, waarbij iedereen gratis een basisaccount kan aanmaken.

En dat van die sneeuw, die viel pas in de middag. In de ochtend en vroege middag konden de F, E en D-teams toch nog het veld op. Door de wind was het best even koud en werd er dus vooral bewogen in spelvorm en dat is prima. Voor de A, B en C-teams viel de veldtraining in het water dat in de vorm van sneeuw uit de lucht kwam vallen.

Alternatieve training

Gelukkig was daar het briljante plan van Petra en Martijn. Een alternatieve training: in groepjes werden de kinderen aan de hand van foto’s naar een plek in De Lier gestuurd. Ter plekke moesten de kinderen een selfie maken op dezelfde plek en naar de leiding sturen. Als de plek goed was, kregen ze een opdracht. De opdracht varieerde van vragen, rebussen tot fitnessopdrachten. Na het voltooien van de opdracht kregen de kinderen de volgende foto, zodat ze naar de volgende plek konden lopen. Een kleine greep uit de selfies staan hieronder. Alle spelers en trainers, bedankt voor een leuke en sportieve middag!

Tot de volgende coronapersconferentie, houden we het schema aan dat we eerder al gecommuniceerd hebben. Wij slecht weer bekijken we zaterdagochtend wat we kunnen doen.

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

  • 11.00 uur – E & F (dit kan verschoven worden, als blijkt dat er net als afgelopen zaterdag nog rijp op de velden ligt)
  • 12.00 uur – D
  • 13.00 uur – C
  • 14.00 uur – B & A

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

  • Fit & Fun: gaat door, thuis voor het scherm! Wil je hier ook aan deelnemen om toch te kunnen bewegen, neem dan contact op met Lotte en Manon van Geest (fitfun@ckv-valto.nl).
  • Valto 5 t/m 10: dinsdag van 19:30 – 20:30 uur (aanmelden in je team-appgroep voor 18:30 uur)
  • Valto 3 en 4: in overleg
  • Valto 1 en 2: in overleg

Korfbal League

Niet zelf spelen, toch wel kijken. De Korfbal League is begonnen! De eerste wedstrijden zijn allemaal op zaterdag gespeeld en iemand die de tijd had, kon ze allemaal achter elkaar bekijken. De tijden (en soms dagen) vallen niet meer tegelijk, maar zijn verspreid om zoveel mogelijk fans van korfbal te laten genieten.

En een groep fanatiekelingen heeft er nog een extra draai aan gegeven door mee te doen met de Korfbal League Poule. Alle uitslagen vooraf inschatten en de voorspellingen doorgeven. Deze worden op ckv-valto.nl/klpoule bijgehouden en iedere week bijgewerkt. Verderop in de Bijblijver meer over speelronde #1.

Kijk voor meer informatie op ckv-valto.nl/klpoule.

Kijk voor de livestreams op https://eyecons.com.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.