Vakantie zit er weer op voor de VALTO selectie

Sponsor: Martien Stolze B.V.

De spelers van de selectie teams hebben een weekje kunnen genieten van hun vrije avonden. Hoewel enkele spelers het niet konden nalaten om een balletje te gaan schieten in de Vreeloohal, om het balgevoel vast te houden.

Voor het zaalseizoen komende week weer in alle hevigheid los zal barsten met de Haagse korfbaldagen, waar VALTO titelverdediger is, nog even een korte terugblik op wat er gebeurd is.

In voorbereidingen op de veldcompetitie werden weer de nodige wedstrijden gespeeld, waarna Marrien de spelers bekend maakte die het voor VALTO 1 moesten gaan doen in de overgangsklasse B. Het kampioensteam werd op twee plaatsen gewijzigd. Zané en Mees die overgekomen waren van Fortuna en TOP (S) namen de plaatsen van Sanne en Bart in. Hierdoor moesten de vakken in het begin van de competitie nog een beetje aan elkaar wennen. De KNKV heeft VALTO in een pittige poule ingedeeld met UNITAS en Sporting Trigon die uit de hoofdklasse gedegradeerd zijn, Nieuwerkerk en KVS die vorig seizoen meededen om het kampioenschap in de overgangsklasse en FIKS en Swift (M) die beiden een jaar overgangsklasse ervaring hebben. Het was dus even afwachten waar we zouden staan na de eerste helft van de competitie. De eerste wedstrijd tegen KVS ging VALTO nog als grote underdog het veld in met een gevoel dat het niets te verliezen had ging men van start. VALTO kon verrassend goed mee met de thuisploeg en heeft dan ook met een nipte overwinning gelijk de eerste punten gepakt. Hoewel niet in alle wedstrijden het goede niveau gehaald werd, kunnen we wel zeggen dat we van de zeven wedstrijden vijf prima wedstrijden op de mat hebben gelegd. Tegen kampioenskandidaat SKF werd prima partij gegeven, maar moesten de punten aan de Veenendalers gelaten worden. FIKS, wat nu verrassend koploper is, delfde het onderspit in De Lier. Op bezoek bij Sporting Trigon werden twee dipjes in de wedstrijd VALTO fataal en werd nipt verloren. Ook thuis tegen UNITAS werd weer prima strijd geleverd, maar was het dipje na de rust er de oorzaak van dat er na een prima inhaalslag niet meer dan een puntendeling in zat. Dit gebeurde ook op bezoek in Middelburg bij Swift, alleen kon VALTO daar niet de inhaalslag maken en werd onnodig met 27-23 verloren. In de laatste wedstrijd kwam Nieuwerkerk op bezoek in De Lier en wist VALTO voor eigen publiek wederom een prima wedstrijd neer te zetten. Toch wisten de gasten VALTO na de thee weer te verrassen en binnen tien minuten een 12-9 achterstand om te zetten in een 12-14 voorsprong. Dat er uiteindelijk zes punten achter onze naam staan zal menig VALTO supporter tevreden mee zijn. Ik denk zelf dat dit er meer hadden kunnen zijn, want het keurkorps was niet alle wedstrijden even scherp. Dit moet in de returnwedstrijden in het voorjaar wel beter kunnen, zodat het verblijf in de overgangsklasse met een jaar verlengd kan worden.

Voor de Haagse Korfbaldagen is VALTO 1 in poule C ingedeeld met Velocitas, ONDO (G) en KZ Danaïde. Donderdag 26 okt. Is de eerste wedstrijd tegen Velocitas, wat we kennen van de Zuidholland Korfbalcup in seizoen 15-16. Toen was het een wedstrijd waarin VALTO pas in de tweede helft het verschil kon maken. Het kan donderdagavond in de Vreeloohal dan ook alle kanten op tegen deze koploper in de veld 1e klasse C. Dan is zaterdagmiddag de tweede wedstrijd tegen ONDO die ook in de Vreelohal gespeeld zal worden. De laatste poule wedstrijd tegen KZ Danaïde stond eerder in het programma in de Hofstede in Maasland gepland, maar is (helaas voor mij) door de organisatie verplaatst naar dinsdagavond in de Zuidhaghe hal in Den Haag verplaatst. Naar de vorm van afgelopen weken kijkend, verwacht ik dat VALTO donderdag weer zal mogen aantreden in de halve finale tegen de winnaar van poule A. Voor een verdere voorspelling is het wel erg koffiedik kijken dus waag ik me er niet aan. Het zou natuurlijk wel erg leuk zijn als we na het prolongeren van de Westland Derby’s, ook weer bij de Haagse Korfbaldagen tot de eindstrijd door kunnen dringen. Laten we het met z’n allen gaan zien.

Voor VALTO 2 zal er nog een heet voorjaar komen na de zaal. Zij hebben in de eerste helft van de competitie één keer een nederlaag te verwerken gekregen en deze hebben ze eigenlijk vooral aan zichzelf te danken. In Delft werd de wedstrijd op een bedenkelijk niveau aangevangen en liet men zich door het fysieke spel van DES uit de wedstrijd spelen. Dat zelfde DES heeft helaas geen steek laten vallen en gaat als Herbstmeister de zaal in. In het voorjaar zal er dus zeker tegen DES 3 een sterk VALTO 2 moeten staan om weer op kampioenskoers te komen. Hoewel lang niet alle wedstrijden van grote schoonheid waren werden toch alle wedstrijden vrij makkelijk gewonnen. Bij de eerste wedstrijd in Leiden tegen Pernix gelijk een monsterscore van 13-33. Het was alleen jammer dat we wel gelijk Pieter zagen uitvallen met een blessure, waarna hij vijf weken aan de kant moest blijven. Gelukkig werden de meeste andere wedstrijden ook met ruim verschil gewonnen, waarbij wel vaak pas in de tweede helft het verschil gemaakt werd. Alleen de wedstrijd in Delft zakte VALTO 2 zoals gezegd door de ondergrens en werd er verloren. Met de goede lijn die we de laatste drie wedstrijden hebben ingezet gaan we in de zaal een klasse hoger spelen. De reserve 1e klasse E is gelukkig voor het grootste deel gekoppeld aan de 1e klasse E poule, waarin VALTO 1 is ingedeeld, zodat ook bij de Zeeuwse wedstrijden tegen Fortis en Tjoba er wat support bij kan zijn. Na de oefenwedstrijden gaan we dus met frisse inzet de competitie in waar we dan rond de Kerst weer de balans op zullen maken voor de returnwedstrijden gespeeld gaan worden. Tot die tijd hoop ik u bij veel wedstrijden langs de lijn te treffen, want de 9e man maakt het verschil.