Valto 1 brengt spanning terug in competitie

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Voor VALTO 1 stond er dit weekend ook weer een wedstrijd op de rol, waarin er punten gepakt moesten worden in deze rare competitie. Vooral omdat er ieder weekend wel een verrassende uitslag te zien is, blijft het zaak om nu punten te pakken. Het gat naar de degradatieplaatsen was voorafgaand aan dit weekend tenslotte maar vier punten. Vooral de staartploegen in de poule zorgen regelmatig voor verrassende uitslagen. Wie had er vorige week immers op een gelijk spel gerekend, na de overtuigende overwinning van ons vlaggenschip op MERWEDE en de uitschakeling van hoofdklasser KCC/Sonatural voor de beker. Ik eerlijk gezegd niet, maar had er wel alle vertrouwen in dat er deze week weer een team zou staan wat voor de punten ging strijden. We hadden tenslotte nog een appeltje te schillen met het Haagse Achilles, waar we in november toch wel een beetje geflatteerd verloren met 21-18. Frank bleef nog even aan de kant om zijn enkel verder te laten herstellen, maar gelukkig was Niels K weer van de partij. De heren koppels zorgde ervoor dat de gasten nog even moesten over rekenen voor de tegen opstelling en zo kwam Gerald van Dijk toch weer tegen Niels te lopen. Bart en Thom, vorig jaar nog tegenstanders tijdens ODO-VALTO, stonden nu schouder aan schouder om de punten voor VALTO binnen te hengelen. Onder de karakteristieke wijze leidende heer Van de Bie ging de wedstrijd van start. Binnen een minuut hadden de gasten de openingstreffer door de korf liggen, maar Rob zou Rob niet zijn als hij deze achterstand niet wegwerkte. Achteraf bleek de 0-1 ook de enige keer te zijn dat Achilles op voorsprong zou staan. De samenwerking tussen Thom en Bart liep al gelijk lekker en zij zorgde dan ook snel voor een gaatje van twee. We waren pas vier minuten onderweg toen Judith de 4-2 binnenschoot, maar we kwamen nog niet los van de gasten. Via Rob, Thom en Bart werd de tussenstand 7-4, maar Gerald van Dijk bleek vandaag weer de man die Achilles in de wedstrijd hield. Na zijn 3e doelpunt zorgden Rob en Niels voor een gaatje van vier, maar dit was helaas voor korte duur. Met drie doelpunten op rij was daar weer de aansluiting voor de gasten. In de volgende VALTO aanval moesten de gasten aan de noodrem trekken om een doelpunt te voorkomen, wat een strafworp voor ons opleverde. Deze zijn aan Rob wel besteed en toen Ellen even later ook scoorde was er weer een gaatje van drie. Deze voorsprong kon VALTO vasthouden door met om en om scoren naar een 14-11 ruststand toe te werken.

Met een voorsprong aan het tweede deel beginnen was in ieder geval gewonnen op de heenwedstrijd, want daar gingen we met 16-9 achterstand aan de tweede helft beginnen. Achilles begon het tweede deel echter strakker te verdedigen, waardoor het Lierse publiek lijdzaam moest toezien hoe de gasten langszij kwamen bij 14-14. De veerkracht van het keurkorps van Marco is echter groot als zij in goeden doen zijn en ook nu bewaarde zij de rust en werden de juiste mensen in stelling gebracht. Niels nam zijn ploeg bij de hand door het verschil weer op twee te zetten, maar helaas bleek Gerald ook de tweede helft weer met scherp te schieten. Hij zorgde weer voor de aansluiting, maar door het doelpunt van Naomi bleef de voorsprong gelijk. Toch lukte het niet om Achilles van ons af te schudden en in de elfde minuut stond het weer gelijk. De resterende 19 minuten werden bloedstollend voor zowel het publiek als de spelers. De thuisploeg bleef geduldig zoeken naar de juiste kansen, waardoor we toch steeds aan de goede kant van de score bleven. Helaas wisten de gasten steeds weer gelijk te komen, waarbij Gerald een grote rol speelde. Niels had het er maar druk mee en liep niet alleen het snot voor zijn ogen, maar ook de blaren op zijn voeten. Deze moest toch even behandeld worden om Gerald ook het laatste deel uit de wedstrijd te houden. Achilles heeft in Gerald een doelpunten machine, maar wij hebben Rob. Hij was vandaag weer erg belangrijk door VALTO tot tweemaal toe op een voorsprong van twee punten te zetten. De laatste keer was dit op drie minuten voor het einde en deze klap wisten de gasten niet meer te boven te komen. Het werd wel weer erg spannend toen in de 28e minuut de aansluiting weer tot stand kwam uit een strafworp, maar gelukkig was Thom ook weer scherp met zijn vrije bal en zette de eindstand in de laatste minuut op het scorebord. Een mooie overwinning weer voor het vlaggenschip dat met deze 27-25 overwinning de spanning weer helemaal terug brengt in de competitie. Merwede wist van RODA te winnen en heeft het kampioenschap weer in eigenhand en Achilles kan zich geen slippertjes meer permitteren. Volgende week kan VALTO 1 zich veilig spelen in de 1e klasse door bij Excelsior één puntje te pakken, maar we gaan natuurlijk voor de volle buit. Dit moet mogelijk zijn, want Excelsior is de laatste tijd niet in goeden doen en we zijn de onnodige nederlaag in december nog niet vergeten. Als het publiek ook weer zo aanwezig is al zaterdag dan moet het zeker lukken.

Tot zaterdag dus allemaal, Arno van Leeuwen.