VALTO 1 en 2 keren met de halve buit terug

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na de laatste oefenwedstrijden van afgelopen dinsdag kon er met een goed gevoel worden uitgekeken naar de eerste competitie wedstrijd. Het 1e moest dinsdag in overgangsklasser Phoenix in Zoetermeer wel zijn meerdere erkennen, maar er werd onder het toeziend oog van 4 trouwe supporters een prima wedstrijd neer gezet. Het 2e deed het thuis in de Vreeloo hal heel goed en wist met groot verschil te winnen. Dit weekend werden er weer punten verdeeld en dan ligt er toch een andere druk op de wedstrijden. Als eerste stond er een uitwedstrijd op het programma tegen RWA in Portugaal. Valto 1 en 2 vertrokken gezamenlijk naar deze tegenstander, waar de 2e teams als eerste de degens kruisten. De thuisploeg schoot uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Tiggelen. Zij scoorden ook snel de openingstreffer, maar deze werd in dezelfde minuut door de eerste van vele treffer van Ron gepareerd. Het verdedigingsvak van Valto wist hier geen gevolg aan te geven, waardoor Valto 2 een paar minuten later tegen een 3-1 achterstand aan keek. Ron was andermaal scherp en zorgde weer voor de aansluiting, maar helaas viel de gelijkmaker er nu niet in en wist de thuisploeg langzaam maar zeker de voorsprong uit te bouwen naar 8-3. Toen kreeg Valto een goede fase en wist met doelpunten van Pieter en Ron bij 9-8 weer aansluiting te krijgen. Ook nu werd weer alles op alles gezet om voor de rust de gelijkmaker door de korf te krijgen. De thuisploeg schakelde echter een tandje bij en wist de controle op de wedstrijd terug te pakken en zorgde voor de 11-8 ruststand.

Na de rust ging de thuisploeg verdere waar ze gebleven waren. Met veel druk op de Valto aanvallen wisten zij de Lierse ploeg het vuur aan de schenen te leggen en van scoren af te houden. Zelf wisten zij na de mandarijnen weer als eerste de korf te vinden en de marge te vergroten naar 12-8. Kees zat vandaag niet lekker in de wedstrijd en werd gewisseld voor Thom. Er kon helaas niet voorkomen worden dat de schade die Ron hersteld had opnieuw werd aangericht, waardoor het gat weer vier verschil was. Zo bleef het de rest van de 2e helft op en neer gaan en bleef het verschil schommelen tussen 3 á 4 verschil. Teun probeerde het nog wel bij te sturen door wat wissels in te brengen, maar het mocht helaas niet baten. De thuisploeg wist steeds alle Valto doelpunten te beantwoorden. Het was Ron die met zijn 12e treffer de eindstand op 22-20 zette, waarmee de punten in Portugaal bleven. Het vlaggenschip wist wat het te doen stond, wilde ze de punten mee naar De Lier willen nemen. Valto 1 kampt nog steeds met blessures van Judith en Naomi, waarbij het goede nieuws is dat Judith van haar gips verlost is en aan haar terugkeer kan gaan werken. Naomi heeft ook al weer mee getraind, dus dat kan ook niet lang meer duren voor we die weer binnen de lijnen zien. Op hun plaatsen startte Laura en Lotte aan de wedstrijd, maar dat was blijkbaar niet bekend bij de speaker. Na het voorstellen ging onder leiding van scheidsrechter Gelissen de wedstrijd van start. De thuisploeg schoot in een razend tempo uit de startblokken en wist als eerste de korf te vinden. Het verdedigingsvak trok de lijntjes wat strakker aan wist de thuisploeg verder van scoren af te houden, zodat het aanvalvak rustig op zoek kon naar de gelijkmaker. Na vijf minuten zoeken wist Laura ook voor Valto de korf te vinden en kon het andere vak gaan proberen hier een gevolg aan te geven. Met een paar goed opgezette aanvallen wisten Frank en Bart de eerste voorsprong voor Valto op het bord te zetten. Uit een strafworp wist RWA weer aansluiting te krijgen, maar aan de andere kant werd Rob ook met een overtreding van het scoren gehouden. De strafworp die op volgde werd door Rob koel afgemaakt. Met om en om scoren werd halverwege de eerste helft de 3-6 tussenstand bereikt. Frank wist met twee treffers op rij het verschil voor het eerst op vier te brengen, maar door verdedigend even niet bij de les te zijn lukte het de thuisploeg om vlak voor rust weer langszij te komen bij 8-8. Valto was weer even wakker geschud en trok verdedigend de lijntjes weer aan. Er werd naarstig gezocht naar een gaatje in de RWA verdediging, maar dat was niet eenvoudig. Op slag van rust werd er door de leidsman een overtreding gezien bij de zoveelste Valto aanval, zodat Rob vanaf de strafworpstip de ruststand op 8-9 zette.

De thuisploeg kwam scherp uit de kleedkamer en wist snel de gelijkmaker weer binnen te schieten. Ellen en Bart zorgden met twee snelle doelpunten weer voor een Lierse voorsprong, maar de thuisploeg gaf nog niet op. De verdediging kwam zwaar onder druk te staan, doordat het in de aanval even niet wilde lukken. Na vier minuten stond het weer gelijk en scoorde beide ploegen om en om met Valto wel steeds aan de goede kant van de score. Bij 14-13 kwam de thuisploeg voor de tweede keer deze middag op voorsprong, maar dat was van héél korte duur want Frank schoot binnen een paar seconde de gelijkmaker weer binnen. Dit was het moment dat Rob op eigen verzoek werd gewisseld voor Thom, die op zijn plaats op zoek moest naar doelpunten. Met twee loepzuivere afstandschoten wist Thom de Lierse ploeg weer op voorsprong te zetten. RWA gaf zich echter nog niet gewonnen en wist weer aansluiting te krijgen, wat ook gelijk werd gepareerd door Frank en Thom wat een 16-19 tussenstand op het bord zette met nog tien minuten op de klok. Het lukte Valto echter niet om al los te komen van hun opponent. Pas toen Thom en Frank met drie doelpunten op rij het verschil naar 17-22 hadden gebracht gaf de thuisploeg zich gewonnen. Zij wisten nog wel een keer te scoren, maar het was Thom die met zijn 6e treffer de eindstand op het bord schoot. Met deze 18-23 overwinning weet Valto zich in goed gezelschap in deze poule met Merwede, Achilles en Futura die allen 20 of meer doelpunten maakten om te winnen. Het zou zo maar weer eens een mooi zaalseizoen kunnen worden met veel mooie wedstrijden.

De eerstvolgende is aanstaande donderdagavond al weer voor de Zuid Holland beker tegen een oude bekende van vorig seizoen. Vriendenschaar uit Hardinxveld komt dan langs in De Lier en Valto is klaar voor een warm onthaal. We hebben tenslotte nog een appeltje te schillen met deze ploeg. Om 19:00 uur start de D1 tegen Vriendenschaar D1 en als zij het publiek hebben opgewarmd mag het vlaggenschip het veld betreden voor hun kracht meting met de Hardinxvelders om uit te maken wie er naar de volgende ronde gaat. Publiek is hierbij natuurlijk weer van harte welkom, dus tot donderdagavond allemaal.